Festen som kom av sig.

Årets första hemmamatch är upplagd för en Eriksgata för AIK, bottentippade Timrå ska bli en munsbit, tyvärr blir saker inte alltid som man tänkt.

Period 1 inleds ganska trevande, Timrå är hetare första minuterna och får ett par hyfsade chanser efter AIK misstag och en hemmautvisning innan AIK rycker upp sig och börjar sätta press på Timrå. Efter första fem är det i stort sett spel mot ett mål och Timrå får inte iväg ett enda skott på mål sista 15. AIK är numret större men slarvar och gör det svårt för sig och borde ha fått iväg betydligt mer än 9 skott på mål under perioden, Powerplay, som det blev tre av under perioden, såg sisådär ut, hyfsat spel men man försöker sig på en variant med crosspassning-direktskott istället för att låta backarna skjuta, en variant som blir för svår och lättläst. Sammantaget en ganska medioker period som folk lär ha glömt ganska omgående.Andra perioden börjar avvaktande men Martin Lundberg krigar till sig en Timråutvisning efter två minuter. Man provar Lindberg istället för Burström och skapar skapligt tryck men istället för 1-0 kan Timrå göra mål sedan AIK gått bort sig i försvarszon, Lyckan är dock kortvarig för Timrå för i bytet efter lossar Burström bössan och sätter sitt första grundseriemål någonsin. Nytt AIK slarv gerTimrå ledningen igen kort därefter, man glömmer bort Murley som får slå in en lös puck som Hadelöv ska blockera. Lindgren-Pikkarainen syndabockar. Målet ger Timrå energi och spelet jämnar ut sig. Andra halvan av perioden är uppförsbacke för AIK som får slita hårt. Det ser lite panikartat ut och matchen har utvecklat sig till ett karaktärsprov för AIK. Bellemare är en stolpe från att kvittera med två minuter kvar men Timrå håller ledningen in i paus. En katastrofalt dålig period där AIK inte bara bjuder in Timrå utan sätter dem i förarsätet inför sista.I tredje startar Lindberg som center i förstalinan, Goren spelar med Forsell och Jimmie. Spelet är inget vidare men Melker får ett bra läge efter förarbete av Edström och Bellemare men Bellemare drar på sig en utvisning i momentet efter.  AIK spelar ett aggressivt boxplay och det känns som det finns mer energi och kämpaglöd i laget. Chanserna lyser dock med sin frånvaro och Timrå spelar tätt i defensiven. Fortfarande gör man det för svårt och spelar fast varandra, Inte förrän mitten av perioden börjar laget skapa målchanser när Möller och Forsberg får var sitt läge. Trycket ökar och efter 11 minuter tvingas Perra ta time out för att väcka sina mannar. AIK envisas med att slå puckarna in i gröten av Timråspelare som gång på gång kan rensa, Timrås försvarsspel är lysande och klockan tickar fort. AIK får chansen att avsluta i powerplay när Holloway bryter in och får med sig en utvisning. Man satsar på att ta Hadelöv och spelar 6 mot 4 i ett sista försök att kvittera. Mitt i bedrövelsen lossar så Holloway det mäktigaste slagskottet som skådats i Skellefteå kraft arena och 2-2 står det på tavlan. Förlängning blir det och det får båda laget vara nöjda med.Förlängningen inleds med AIK press och nästan ett självmål av Styrman. Hawaiihockey och svängdörrsdefensiv från båda lagen, massor med chanser åt båda håll när båda lag går för ett avgörande. Timrå närmast med en stolpträff där pucken dansar på linjen. Men straffar blir det.Straffarna blir en kavalkad i dåliga avslut och Timrå blir enda laget som lyckas sätta en och åker hem med bonuspinnen.En usel insats av AIK som blir övermodiga och ger bort matchen till Timrå, lyckas rädda en pinne genom en massiv slutforcering men det är inte godkänt någonstans att förlora på det här sättet. Man gör inte jobbet klart och blir bekväma. Det positiva är att man förlorar pga av att man slarvar och inte gör jobbet, sånt går i alla fall att åtgärda. Spelaromdömen.Lindgren-Pikkarainen. Får inte godkänt ikväll, dutt och felpass. Blir bättre i tredje men det räcker inte.Möller-Goren-Holloway. Starka i närkamperna och har en hel del bra chanser, Holloway visar att han har ett mäktigt slagskott. Blir sevärda i vinter.Skogs-Burström .Burström riktigt bra, får göra mål och spelar ett stabilt spel, Skogs jobbar bra i defensiven.Söderberg-Bellemare-Forsberg. Söderberg och Bellemare är heta och skapar ett flertal chanser, Foppa mer osynlig men kliver fram i tredje och är nära att måla.Alavaara-Styrman Är OK defensivt men har svårt att sätta igång spelet, passen måste komma snabbare.Hynning-Lundberg-Karlsson Trycker ner Timrå i egen zon och får med sig många utvisningar, en kompetent checking-lineEdström Försöker i alla fall vara kreativ med pucken, borde få mer istid.Söderström-Forsell-Ericsson Sliter på bra men skapar inte så mycket, blir vassare när Goren kommer in i kedjan. Söderström bänkad i tredje och han har nog tankarna på annat håll.Lindberg Ser het ut, gör en del snygga dragningar och skapar chanser.Hadelöv Svagt ingripande på målen men spelar upp sig, godkänd. I omklädningsrummet är det dystra miner efter match och när de andra gått sitter Pikkarainen ensam kvar och stirrar tomt ut i rummet, besvikelsen går inte att missa;-Dålig match. På ren svenska.Och din egen insats.-Dåligt passningsspel, dålig skridskoåkning, dåligt jobb, allt var dåligt.Jimmie Ericsson.Vad hände?Vi tar inte kontroll över matchen som vi brukar när vi spelar hemma, Det blir inte förrän efter 7-8 minuter som vi kommer igång och vi börjar egentligen inte ta kampen förrän sista tio. /Zimme.