Vinden har vänt.

Det här var matchen som skulle vända svarta November till ett avslut i dur och det började bra. AIK inleder matchen med energi, fart och fysik. Jag tror inte de börjat en match bättre den här säsongen. 1-0 hänger i luften och Bland annat Bellemare och Jimmie har fina lägen. Men momentumet är skört och när Alavaara och Eriksson bestämmer sig för att på egen hand ge Frölunda ledningen försvinner mycket av energin hemmalaget byggt upp under inledningen av perioden. Än värre blir det när man går bort sig totalt efter att ha klarat av matchens första Boxplay, Anton Axelsson får fri gata in och kan sätta 0-2 bakom Jocke. Sammantaget en OK period spelmässigt men hockey handlar mycket om att utnyttja misstag hos motståndarna och i första är det AIK som stått för missarna och Frölunda spelar tätt framför Hellberg i kassen.I andra perioden backar Frölunda som väntat hem och AIK trummar på, man har ett par riktigt bra chanser och inte ens när Frölunda får powerplay kan de skapa något utan Melker Karlsson har stor show när han på egen hand framgångsrikt brottas med 4 Frölundaiter i dryga halvminuten, han är sen nära att sätta reduceringen men Hellberg klarar. 1-2 gör istället Möller då han är på Styrmans backskott. Efter målet tappar spelet intensitet och inget av lagen kan etablera några längre anfall utan lagen byter puck med varandra. 2-2 kommer ändå genom Nisse Burström som krigar in en puck från nära håll, Goren och Ericsson assisterade.Tredje perioden är en ren njutning i 18 minuter, AIK spelar propagandahockey och när Möller prickskjuter in 3-2 känns det som tre säkra poäng, Frölunda kommer ingen vart medan AIK trummar på. 18.20 Kommer dock 3-3 efter en trasslig situation framför Jocke där pucken tar på allt och alla innan den går in. Ett mål som Frölunda inte förtjänade för fem öre.Förlängningen blir mållös och lite krampaktig som det så ofta brukar vara i sudden death när ingen vill riskera ett baklängesmål.I straffläggningen blev Forsell ende målskytt och AIK bärgade extrapoängen.Det syntes från första nersläpp att AIK bestämt sig för att vinna, ”vi var less på att förlora” säger Fredrik Styrman som fick se Möller styra in hans skott i andra perioden, Han fick ju göra ett sen så han kunde ju ha gett det till mig. Kommenterar Styrman målet med ett leende. Inte ens det faktum att Frölunda får 2 skitmål i första kunde hindra laget från att bit för bit äta sig in i matchen och så när ta alla tre poängen men man straffas hårt en tredje gång när man misslyckas med att rensa ut pucken i slutminuterna.Vad spelarna tycker om matchen är inte svårt att förstå, i omklädningsrummet är det fest, Möllers Countrymusik dånar ur högtalarna och Gorens raklödderattack på Eriksson visar att många kilo sten lämnat spelarnas axlar. Goren summerar matchen kort och koncist ”Great, we won” Han går med en ispåse runt axeln men försäkrar att det inte är någon fara. Värre är det dock med Skogs som haltar betänkligt med knäet hårt lindat, frågan är om han är spelbar på måndag.Straffskytten Forsell var lika glad han men hävdar att han kan fler varianter än att bara sätta pucken till höger om målvakten, ”ibland sitter den på benskyddet också”. Säger han med ett leende.Tränare Forsberg var nöjd med spelet men lite missnöjd över den tappade poängen:Vi spelar Skellefteåhockey idag, mycket fart och högt tempo, vi nöter ner motståndarna och till slut orkar de inte längre, de förtjänade inte en poäng idag men de får sina mål väldigt enkelt. Sen är Frölunda väldigt defensivt skickliga och ställer upp framför målvakten och gör det svårt att komma in på kassen. Hur länge ska du nöta Bud och Möller tillsammans?Vi jobbar väldigt mycket med de två, Bud t ex är en lirare och måste lära sig att skjuta istället för att spela när han får läge och Möller han SKA skjuta när han har läge, båda vill spela fram och göra det där lilla extra. Det har varit ett problem genomgående i laget, jag vill skott och sen fylla på med allt vi har. Men jag tänker nöta på tills jag får som jag vill och det brukar jag få.Och Gorens uttalande i aftonbladet häromdagen?Det är en grej som blev väldigt uppförstorad, han är en otrolig vinnarskalle och säger väl lite för mycket när han är sur över förlusten men vi har rett ut det internt och sånt ska hållas inom gruppen i fortsättningen. /Zimme.