-Vi var skoningslösa

I säsongens tredje hemmamatch stod Brynäs på menyn. En liten chans till revansch för fjolåret och det märktes ganska fort att inget av lagen tänkt utkämpa någon dödgrävarhockey.

Två minuter tar det innan det smäller första gången, Erik Forsell kan lyfta in 1-0 pucken i nättaket, Petter Emanuelsson Skjuter och Rahm släpper en retur som Forsell kan sätta i öppen kasse. Målet sätter ribban för matchen och det bjuds på en ganska offensiv och underhållande hockey, inget av lagen väljer att köra någon skyttegravshockey utan det är öppna spjäll. AIK är bättre fram till dryga 13 minuter när Forsell åker ut två gånger i tät följd, första var korrekt men den andra föregicks av en grov hakning på Jimmie Ericsson. Brynäs kvitterar i powerplay genom Simon Bertilsson, ett skott som Markus Svensson inte hinner se på grund av trafiken, 17.40 på klockan. Brynäs hinner sen vara glada i exakt 19 sekunder innan Melkin Karlsson sätter en retur efter skott av Holloway. 2-1 i paus och 7-12 i skott.Andra perioden startar Brynäs bäst och får 2-2 efter att man fått tryck i anfallszon och Harju kan slå in pucken via Melkers skridsko 4.27 in i perioden. Precis som efter 1-1 så replikerar AIK snabbt när Forsell gör 3-2 dryga minuten senare, han skjuter och tar sen sin egen retur och lyfter in pucken bakom en överspelad Robin Rahm.Halvvägs in i perioden får så AIK 5 mot 3 i knappa minuten och det utnyttjar man skoningslöst när Holloway laddar från blå, Rahm släpper retur och Jimmie står pakerad framför mål och lyfter in 4-2. AIK äger spelet och Brynäs får bemanna utvisningsbåset igen bara minuterna senare. 30 sekunder i powerplay behöver man innan det smäller igen, Holloway lossar en mörsare som tar i stolpen och landar framför Melkers klubba och han har bara att lyfta in pucken. Perioden vinns stort av AIK, både mål- och spelmässigt men Brynäs får med sig en utvisning in i tredje perioden, Oscar Lindberg åker ut med 4 sekunder kvar av mittperioden.I tredje periodens inledning får Brynäs in pucken i powerplay men målet döms bort pga spelare i målgården. I en ganska hafsig slutperiod får Brynäs istället in reduceringen med 8 minuter kvar, Harju skjuter direkt efter tekning och Svensson hinner inte med. Perioden präglas annars av ett desperat Brynäs och ett AIK som mest bevakar ledningen, Brynäs har spelet men kommer sällan till några farliga lägen. Man tar målvakten med 90 sekunder kvar men AIK håller tätt och bärgar de tre poängen. 5 mål för andra matchen i rad och måltorkan är sen länge glömd.AIK känns tyngre och aggressivare än Brynäs och en sådan här match är det tydligt att matcherna vinns framför målen, samtliga AIK mål gjordes på returer. Brynäs å sin sida hade svårt att nå in på kassen och AIK:s backar höll rent framför sin målvakt. Att laget har Holloway och Lindström gör ju sitt till också, 4 nya assist för Bud och 11poäng totalt efter 6 matcher, vem behöver lockoutspelare?Petter Emanuelsson gjorde sin bästa match hittills och visade att han har dribblingstalanger som håller i Elitserien. Det är roligt se honom gå in i sargduell med två motståndare och ändå komma ut med pucken under kontroll. Andra små detaljer som är underbara att se är ex när Martin Lundberg fullföljer mot Brynäsback på en dumppuck, backen tvingas rensa ut i båset och AIK får en tekning i anfallszon. Det är sådana små detaljer som kan vara skillnad mellan vinst och förlust. Alla måste göra jobbet klart i alla byten även om man inte skapar en målchans.I målet gör Markus Svensson en godkänd match även om han såg något nervös ut inledningsvis. –Det var en bra match, jag hade väl kanske kunnat ta något av målet men det kändes ändå som jag vill att det ska kännas under match. Vi tar tre poäng och det är det som räknas. Säger Svensson själv om matchen.-Ni gör ju samtliga mål på returer så man kan väl säga att ni vann matchen framför målen?-Ja det är ju så hockeyn ser ut idag, målvakterna tar oftast första skottet så man måste vara framme på returerna, idag var vi skoningslösa framför deras mål och det är det som avgör./Zimmeredaktionen@northpower.nu