Time to fight back!

Skadeläge:Linköping:Laumann Ylvén saknas fortfarande i laget, men i övrigt fulltaligt.AIK:Samtliga spelare verkar finnas tillgängliga för spel, då Warg på söndagen körde med vita damasker. Dock saknades ett par spelare på is, så läget är lite oklart. Färgfördelningen på träningströjorna vittnar dock om att det kan bli förändringar i laget, men Forsberg är en lurig en.Hett:AIK:

  • Jimmie Ericsson gör vad varje spelare borde göra: ÄLSKAR SLUTSPEL! Det gäller särskilt när det blir lite tuffare och grinigare på isen. Om alla i laget visade upp hans inställning och matcha hans kämpainsats så skulle LHC kraschlanda likt de JAS 39 Gripen-plan som hemstaden tillverkar.

Linköping:

  • Tjeck it out: Hlinka och Hlavac producerar, och de gör det tillsammans med många andra. LHC har 9 olika målskyttar på 12 mål.
  • LHCs powerplay kommer verkligen till sin rätt mot AIKs svaga boxplay. Totalt 50 % av AIKs utvisningar resulterar i mål i baken.

Kallt:AIK:

  • Lika hett som LHCs powerplay är, lika iskallt är naturligtvis AIKs boxplay. Hur kan i princip allt spel i BP försvunnit sedan i fjol då vi var näst bäst på det i serien. Visserligen har Norgren, Marttinen och Skrbek försvunnit, och det är ett par kilo att ersätta, men ändå. En sak som verkligen är ett problem är att spelarna inte får ut pucken ur zon, även om de har den under kontroll och har tid att lägga ut den. Det MÅSTE bli bättre!
  • Matchinledning och matchavslutning. AIK släpper in mål för snabbt i matchen och måste jobba i uppförsbacke. Sedan om man har ledningen i slutskedet, då har LHC kunnat kvittera. Det MÅSTE bli bättre!

Linköping:

  • Spelet 5-mot-5 är det som känns som LHCs akilleshäl i dagsläget. De har bara lyckats göra mål utan att vi haft en spelare i snickerboa vid 5 tillfällen, varav ett är i tom kasse och ett är med Norrena utplockad. Ett tredje är på Adam Larssons indianhövding när de kom mer eller mindre 2-mot-0 mot Hadelöv.

Matchsnack:De två sakerna som ska prioriteras högst under kvartsfinal 4 känns således som 1: att hålla sig från utvisningsbåset och 2: Att hålla tätt bakåt i inledningen och i slutet av matchen.Kan AIK för en gångs skull undvika att släppa in mål under de första 5-10 minuterna och istället kanske själva göra första målet så kommer vi nog att få en helt annan energi i laget. Som det är nu blir matcherna en enda lång uppförsbacke, och inte blir det lättare av att man har tappat ledningen sent i både match 1 och match 3. För att citera Fredrik Warg: Nu är det dags att ta fram grishockeyn!Vi har vänt underlägen mot LHC tidigare, och många från dagens lag var med på isen när det hände! Vi vet att vi har kapaciteten och kunnandet, det är nu det måste komma fram och dammas av!Låt oss aldrig glömma 2009-03-16! /Markman