Seger mot Luleå och ny serieledning.

Två åderlåtna lag ställdes mot varann i säsongen tredje derby. Skador och JVM gjorde att båda lag saknade ett flertal spelare och AIK.s tränare Andres Forsberg tvingades kasta in handduken pga magsjuka, Stefan Klockare tog över rollen som coach.Första perioden  inleds med bra tempo men ungefär lika strukturerat som ett krogslagsmål, liten övervikt i målchanser för Luleå tack vare att de får en utvisning med sig då Hadelöv åker ut för att ha fällt en Luleåspelare. Efter utvisningen tar AIK över och är spelförande i fem mot fem. bli dock inte så många chanser åt nått håll.  AIK jobbar till sig en utv efter 10 min, det börjar illa med en 2 mot 1 för Luleå men sen får AIK press och ledningsmålet är inte långt borta. Crippe sätter 0-1 efter en tavla av Nilsson där pucken glider in mellan benskydden.  AIK är mer fysiskt och tacklas mest och hårdast under 1: a perioden. Efter 16:47 åker Lindgren ut för hakning och Luleå får chans att kvittera. Det farligaste som händer är dock att Crippe får ett friläge men Nilsson klarar det läget. Ledningen efter första är rättvis sett till spelet även om målet kom till efter en tavla. Periodens höjdpunkt: Melker Karlsson skickar Fabricius genom sargen.AIK vinner skotten i perioden med 11-4.Andra perioden inleds med ett nytt PP för Luleå men Det powerplay som man vanligtvis visar upp är som bortblåst, inte förrän sista 20 sek. kan man etablera spel i offensiv zon. Då lyckas man å andra sidan skapa en riktigt farlig chans men Fredrik Lindgren kan rensa ut pucken. Minuten efter blir Jimmie sopren framför Nilsson i Luleåkassen och kan enkelt lägga pucken i nät till 2-0. Markeringsmiss av Luleåbackarna.  AIK kontrollerar matchen och Luleå får slå ifrån sig och hoppas på kontringar. Efter målet blir spelet mer avvaktande och det dröjer till 11 minuten innan det skapas någon riktigt farlig målchans. Det ser ut som AIK har PP och Nilsson tvingas till en jätteräddning för att hindra Crippe från att sätta trean.12.28 åker lindgren ut för tripping och 4:e PP för hemmalaget. Luleå tvingar dock inte Hadelöv till några svåra ingripanden. Sista fem minuterna tillåts Luleå anfalla mer när AIK:arna blir passiva. I periodens sista minut blir både Lehtonen och Ericsson utvisade och Luleå får 1:17 i fem mot tre. Niiniima behöver bara fem sekunder för att sätta reduceringen och helt plötsligt är det match igen.4-0 i PP till Luleå i den andra perioden och även om det kunde ha varit någon Luleåutvisning också så bjuder AIK in Luleå i matchen igen efter att ha kontrollerat tillställningen fullständigt första halvan.Skott: 12-6.Tredje inleds med 1min i pp för Luleå och man skapar ett par halvchanser innan AIK är fulltaliga. I bytet efter kan AIK:s 1:a lina skapa tryck och får till ett par chanser men inget mål. Spelet i inledningen av tredje är jämnare än föregående perioder.  AIK spelar mer defensivt i tredje och Luleå får direkt mer lägen. Efter 10 min tror alla utom Hadelöv att det är mål när Luleå kommer 2 mot 1 men Hade hinner över och räddar.AIK får chans att utöka ledningen i PP efter 10.08 men trots bra spel blir det inget mål. Efter utvisningen fortsätter Luleå att trycka på för en kvittering och AIK:s ledning känns i det här läget allt annat än säker. Säker är dock Hadelöv i kassen och han håller laget i ledningen. AIK håller ut och lyckas vinna med 2-1 efter en gastkramande avslutning. Bäst i AIK var 2:a linan med Forsell, Crippe, Ericsson som låg bakom båda AIK:s mål och Naturligtvis Hadelöv i kassen som gjorde ett per matchavgörande räddningar i tredje perioden. Rundblad noteras för över 26 min speltid och visar, som vanligt, att han är en av seriens bästa backar.// Zimme.