Nykomlingarna ska välkomnas!

Skadeläge:Växjö:Marcus Johansson, Mitja Robar, Daniel Åhsberg lånas ut till Allsvenskan och Jan Urbas är axelskadad.AIK:Lite småskavanker finns i laget, men troligtvis ingen som missar matchen pga. skada/sjukdom, utan det handlar mer om s.k. ”healthy scratches”. Hett:Växjö:

  • Värvningarna av Mike Iggulden och Tomi Kallio har börjat betala tillbaka på sina kontrakt. Mot Luleå förra veckan stod Iggulden för det vitala kvitteringsmålet i tredje perioden och Kallio såg till att ta hem extrapoängen till Växjö med den avgörande straffen. Senast mot Timrå var någon av dem inblandad i samtliga Växjös mål. Duon har målen mot Luleå gjort 1+3 vardera i de inledande fyra matcherna.

AIK:

  • Det kanske är tidigt att lämna någon definitiv dom i frågan, men Bud Holloway och Oscar Möller verkar kunna bli riktigt nyttiga i vinter. Bud har en bit kvar att anpassa sig till den stora isytan, men att det finns gott om kvalitet i pöjkara, det syns!

 Kallt:Växjö:

  • Tekningarna är en del av spelet som inte varit till smålänningarnas fördel hittills i serien. Totalt i laget har man inte bättre än 46.49. Ingen av centrarna i laget har ännu kommit över 50 %-gränsen. Detta att jämföra med AIK där man har två center ligger under 50 % - Erik Forssell (48.57) och Lee Goren (30.56). Lundberg (61.29), Lindberg (52.94) och Bellemare (50.00) har dock klart godkänd statistik på tekningspunkten.

AIK:

  • Sett till enbart LHC-matchen så känns det nästan fel att skriva någonting över huvud taget här, men sett till säsongsinledningen tycker jag att Hynning och Forsberg måste höja sig en bit för att på allvar konkurrera om platserna i laget. Än så länge tycker jag att de lever på gamla meriter och tillför inte särskilt mycket alls.

 Matchsnack:Växjö har på pappret en intressant laguppställning. Inte minst forwardssidan besitter ett par namn som mycket väl kan plocka en hel del poäng, duon Kallio-Moran ser ut att kunna bli ett giftigt vapen och även Iggulden har sett vass ut hittills. Någon poängligavinnare lär vi inte återfinna i Växjö, men icket desto mindre får man nog passa sig lite när de herrarna är ute på isen. Vad gäller spelet för AIKs del vill jag se att AIK sätter hård press på Växjös backar. I deras back-roster finns det bara en kille som väger in över 90 kg, så mycket folk in på kassen och överlag hög stress ser jag som ett framgångsrecept. Således vill jag att AIK åker mycket skridskor hela matchen igenom och vågar gå in i de områden där det gör ont att stå. Alltså mycker mer som LHC-matchen än TIK-matchen. Mot både FBK och LHC vågade man stressa betydligt hårdare utan puck, vilket fick den omedelbara följden att motståndarna slog bort pucken många gånger för att de inte fick tid att göra något kvalitativt med den.  Mot Timrå blev det bara någon halvdan variant, vilket gjorde att även ett så pass ”icke-spelskickligt” lag som Timrå kunde ta med sig poäng hem från SKA. Växjös backar har inte samma rutin som FBKs eller LHCs, och har erkänt starka lag som FBK och LHC problem med AIKs hårda press så känns det som att Växjö kommer att ha ännu större problem. Det jag dock inte vill se är att AIK underskattar sin motståndare för kvällen. Elitserien idag är så pass jämn att om lagen som förväntas ligga i toppen av tabellen bara tappar ett par procent av sin kapacitet kan även de förväntade bottenlagen mycket väl ta hem alla tre poängen. Det gäller därför för AIK att hålla koncentrationen uppe hela matchen igenom. Växjö kommer garanterat inte att han några problem att hålla motivationen uppe, de möter trots allt ett av fjolårets finallag, och jag ser inget annat möjligt scenario än att de kommer att hugga så fort de får chansen till det. Eftersom Växjö ännu inte tagit poäng i sin egen arena så lär de inte heller vika ner sig förrän slutsignalen ljudit. Inget lag kommer att kunna glida på en skridsko genom Vida Arena och ta med sig poäng därifrån, så det är hårt jobb och fokus som gäller i matchen! Diskutera matchen här:  http://northpower.nu/wordpress/phpBB3/viewtopic.php?f=10&t=187&p=8352#p8352 /Markmanredaktionen@northpower.nu