När det enkla är för svårt. AIK-Timrå 1-3.

Ett effektivt spelande Timrå och en ofokuserat AIK gjorde att gästerna fick åka hem med tre poäng sedan AIK bjudit på två baklängesmål i sitt spel fem mot fyra.

Lördagens match var  annars upplagt för en uppvisning från hemmalagets sida men blev det rakt motsatta, återigen får Timrå diktera villkoren och AIK:s snygga anfall fastnar gång på gång i Timråiternas försvarsmur. Liksom matchen i Eon så är Timråzonen fylld av rödvit sörja som obönhörligen får AIK:arna att fastna och tappa puck. När dessutom AIK:s bonusvapen powerplay vändes emot dem så fanns väldigt lite laget kunde göra för att få övertaget i matchen. Tre timråmål slank in, två i spel fyra mot fem. Det enda AIK kunde göra var att svara med samma mynt, Forssell kan efter 35 minuters spel sätta AIK:s första mål i boxplay i samarbete med Martin Sevc. Timrå får gå in i tredje perioden med en 3-1 ledning och trots 20 minuters konstant press så skapar AIK inte mer än ett par heta lägen. Timrå sär extremt täta framför mål och majoriteten av skotten kommer aldrig genom trafiken, ett par tre timråiter är hela tiden i skottbanan. Tiden rinner iväg snabbt och AIK får aldrig in nån reduceringspuck utan Timrå får tre poäng med sig hem efter en exemplariskt genomförd match.Nyförvärven då? Vesce så precis så matchotränad ut som man hade väntat sig, han fick också bara en och en halv period innan han plockades av banan. Vesce ska inte dömas efter den här matchen utan han behöver tid att komma igång. Sevc däremot spelade snudd på lysande rakt igenom, 21:37 i speltid, en assist och ett förtroendeingivande spel framför eget mål.Bland övriga spelare så hade inte Bud Holloway sin bästa kväll, han rår för båda Timrås mål i boxplay när han tappar puck som sista gubbe. En ”glöm och gå vidarematch” för honom. Generellt så hade topplirarna det tungt, ett dåligt lag är bättre än en bra individualist är läxan vi lärt oss ikväll. De snygga dragningarna resulterade enbart i tappade puckar och bortslagna pass. De som klev fram var de som lirade i fjärdekedjan och då framför allt Martin Lundberg. När han är på det här humöret är han en ovärderlig pjäs för laget. Många bra tacklingar och hans förmåga att fånga in motståndare vid sargen och med ren fysik plocka av dem pucken är enastående. Han skapar också en del bra chanser men är ingen klassaavslutare. Petterström och Emanuelsson ska också ha beröm för en bra insats men det är inte dessa tre som ska bära lagets offensiv. Fler måste våga ta grisjobbet och inse att snygga dragningar inte alltid är melodin för dagen.Timrå ska dock ha sin del av äran, man är ett bottenlag och det vet de men de har hittat ett sätt att utnyttja det material man har. De är exceptionellt bra på att stänga igen framför eget mål och där vann de en utklassningsseger ikväll. Man utnyttjar de lägen man får och får matchen dit man vill. Timrå är nu seriens fjärde bästa bortalag och det visar att det är långt ifrån bara AIK som har problem med TIK. Timrås insikt i hur man måste spela är det som kommer att rädda dem från en annars säker kvalserieplats. /Zimme