Matchboll.

1 .a PeriodenAIK rivstartar och pressen är massiv inledningsvis, Laget skapar ett flertal farligheter innan Forsell sätter 1-0  när han får stå omarkerad framför Norrena och lyfta in pucken, assist av Lindström och Lehtonen. Pucken hinner sen bara släppas efter målet innan Yared Dragos drar iväg ett skott från blå som Norrena tappar i en klassisk Salomanöver och 2-0 pucken trillar in över axeln, 3.46 på klockan.AIK får en drömstart på matchen och fortsätter pressen under första halvan av perioden, inte ens en utvisning för AIK kan få LHC att producera några farligheter utan boxen håller rent framför Hadelöv. LHC har i övrigt bara några ströchanser på spelvändningar med inga längre anfall i 5 mot 5Spelet avtar i intensitet från hemmalagets sida mot slutet av perioden och det känns som AIK är nöjda med att ha fått den starten man ville ha i och med 2-0. En puck out av Martin Lundberg ger LHC nytt läge i power play och det är nära mål när Hadelöv tappar ett skott men han kan reparera och 2-0 står sig.2:a Perioden.AIK tar inga risker i spelet utan ser till att säkra hemåt. LHC är mer spelförande och AIK satsar på spelvändningar. LHC är det lag som drar mest nytta av detta och reducerar efter en trasslig situation. Målet får AIK att öka tempot och ett par minuter senare kommer Söderberg och Lindgren i en vindsnabb spelvändning och Antos gör inget misstag utan sätter 3-1 bakom en överspelad Norrena.AIK får ett guldläge att döda matchen med fem mot tre spel i en och trettio men det känns som att man blir för överkonstruktiva och försöker hitta de svåraste passningarna istället för att skjuta och ha folk på mål.3:e Perioden. LHC inleder bäst och AIK slår ifrån sig. Det är dock mest bök runt sargen och få målchanser. Klockan tickar på bra. LHC är dock klart närmare ett mål första 7 minuterna. AIK visar upp ett skolboksexempel på grishockey när man håller LHC längst sargen och får spelet att fortgå utan avblåsningar och tiden rinner iväg för LHC. AIK får med sig en utvisning efter 10 minuter av perioden och får till ett hyfsat powerplay. LHC får dock ett friläge när de blir fulltaliga men Hadelöv är tät och står för en avgörande räddning. Rundblad tar in pucken och håller i pucken mot fyra motståndare så resten av femman hinner byta och serverar sedan Warg till ett jätteläge till publikens stora jubel.LHC plockar Norrena med två minuter kvar men AIK klarar att hålla emot och tar ledningen i serien med 3-2 en i alla väsentliga delar en prickfri match. AIK visar upp nästan alla delar av registret som behövs för att vinna en slutspelsmatch, en intensiv forcering inledningsvis för att få ett par måls överläge, ett disciplinerat försvarsspel där man vinner majoriteten av närkamperna framför mål, en matchvinnande målvakt samt ett fysiskt spel.  Det som saknades var ett vasst powerplay, vilket delvis kan förklaras med skador på nyckelspelare, ex Lehtonen som haltar betänkligt i omklädningsrummet efter matchen. Det känns som AIK har en högre växel att lägga in när det behövs och då ar LHC svårt att hålla emot. Laget har övertaget både i vunna matcher och i coachkampen, där Anders Forsberg utklassat Säcken de senaste matcherna.Kvällens bästa formation i mina ögon är den med Söderström, Lindberg och Söderberg. LHC har enorma problem att ta sig ur egen zon når de är inne och Söderbergs mål är en delikatess.Tredjelinan med Bellemare, Hagos och Forsberg fortsätter i vanligt stil att skapa chanser för att sen bränna dem. De är bra 0-0 kedja och håller rent i egen zon. 2-0 är ett klassiskt Hagosmål, det är med tur, röta och flyt han gör sina mål.Bland backarna är det svårt att inte utnämna Rundblad och Lindgren som bäst, att Rundblad håller emot fyra motståndare och får en av dem att tackla sig själv genom sargen är kvällens höjdpunkt. Att sportchef Dorion sitter på läktaren gör ju inte saken lättare för dem fortfarande drömmer om att se #7 i elitserien nästa år. Lindgren är en gigant i defensiven och när han och Söderberg kontrar är det BRÅTTOM hem för motståndarna.Ingen föll ur ramen ikväll även om Lehtonen är uppenbart hämmad av sin skada, det handlar dock mest om smärta och ska inte vara någon fara för fortsättningen.Andreas Hadelöv är en matchvinnare ikväll och leder tvivelsutan målvaktskampen över Norrena.Själv säger han ”Det var skönt med en seger, vi gör en riktigt bra match och det är ju alltid skönt att vinna, det är ju bra när nån annan står för tavlorna.”I övrigt var det nöjda miner bland spelarna men Jimmie var inte helt nöjd med att man släppte ett friläge i tredje. ”Det är för dåligt att ge dem såna chanser, de kommer att utnyttja de lägena så vi får inte ge bort såna lägen.” Jimmie som för övrigt haltar omkring med en ispåse runt foten efter att ha täckt skott.Även tränare Forsberg var nöjd med matchen och kommenterar omkastningarna i femmorna med: ”Det är ju lite skador på nyckelspelare så man får skicka in dem på värmningen och se hur de kan spela så därför blir det så.” Doktor Karin kommer dock med lugnande besked och säger att det är mest småblesyrer och inga allvarliga skador.//Zimme.