Måste man göra det snyggt hela tiden?

I säsongens sista möte med SSK fick AIK slita hårt för sina poäng och fiaskot var nära men man redde ut situationen genom att avgöra i slutminuten.1. periodenVäntad matchbild i inledningen av perioden. AIK pressar på medan SSK backar hem och väntar på misstag, deras chans att vinna är att inte släppa in baklängesmål tidigt i matchen, en förhoppning som grusas av Lehtonen. Ville dumpar puck, sen en dålig rensning av SSK back till Jocke, som lägger in pucken till Mikko som ohotat kan lägga in en handledare bakom Sjögren. 2-0 kommer i PP 4 mot 3, Jocke skjuter som vanligt från vänster tekningspunkt på pass från Rundblad och Crippe, ett skott som Sjögren borde ha kunnat hålla. 2-1 är en tavla av Hadelöv när Månsson lägger en fösare på mål som smiter under Hade. Burström får ta en del av skulden då han blir stående i slottet och tvingar Koistinen att täcka båda stolparna, vilket gör att han inte får undan Månsson ordentligt. I slutsekunderna blir Koistinen trippad i försvarszon, en solklar utvisning men domarna väljer att blunda.2. periodenFortsätter på den inslagna vägen med AIK press och SSK försöker kontra. 3-1 hänger i luften och AIK har flera farliga lägen, bl a ett stolpskott av Lehtonen. Söderberg står sen för en snygg genomåkning, passar Rundblad som åker ner bakom kassen och passar tillbaka till Söderberg som kan slå in pucken till 3-1. AIK-pressen forsätter men 3-2 kommer under en avvaktande utvisning för AIK, Lasch skjuter från blå och pucken smiter in. Efter målet böjar AIK slarva på tok för mycket och SSK är det bättre laget. 3-3 kommer därför ganska logiskt på en 2 mot 1, ett skott som Hadelöv nog borde ha tagit. Likaläge i paus och en vidöppen match inför tredje.Efter två perioder är det bara Söderberg som kan vara nöjd med det han presterat, i övrigt är det underbetyg rakt igenom.3. periodenFörstafemman sätter fart direkt och man kan ana att hårtorken gått varm i periodpausen, det är bättre intensitet i spelet från hemmalagets sida. Man skapar flera farigheter under de inledande minuterna. Tempot mattas tyvärr av och det blir mest mittzonsgegga. SSK gör inga större försök att anfalla utan försöker behålla den poäng man har. AIKI å sin sida kör alldelens för mycket soloräder som fastnar i SSK:s köttmur. När Jocke sen blir utvisad med 3,5 minuter kvar har SSK ett guldläge att få med sig tre poäng. AIK reder ut utvisningen och får sen med sig en utvisning med 1.05 kvar av perioden. I powerplay har Tim ett skott just ovanför ribban och Jocke kan gräva in 4-3 efter en grötig situation, 19:23 på klockan. Surt för SSK som i det här läget förtjänade poäng. SSK plockar Sjögren direkt efter målet men AIK håller undan och tar tre poäng, mest på tur, för bra var man inte. När sen Modo vinner över Hv så går AIK upp i serieledning igen.AIK inleder bra och får 2-0 men börjar slappna av och släpper in SSK i matchen igen.  Samma sak händer i andra perioden och SSK får gå ikapp och göra match av det hela. AIK har sen ett helt tradarlass med flyt när Tim räddar på mållinjen i Box play och sen kan Jocke lindström gräva in pucken med 50 sekunder kvar. SSK sliter som djur och åker på en oerhört bitter förlust. Man slåss med kniven på strupen för att hålla sig ovan strecket och man gör det svårt för AIK att komma igenom mittzon. Man kunde lika gärna ha haft trepoängaren med sig hem men nu fick man åka tomhänta. Det är ju inte ovanligt att topplagen får det svårt i slutspurten mot desperata bottenlag men Det gick ju vägen tillslut. Bäst i AIK var Anders Söderberg, i övrigt var det ganska svag insats av laget. Sen förstalinan, de dräller och drar på sig utvisningar i parti och minut, men innan allt är över har de gjort tre mål och avgjort matchen så hur ska man kunna gnälla på dem?? Ett plus till Tim som räddar AIK i slutet.Sagt efter matchenJimmie EricssonStarkt av oss att hitta ett sätt att vinna fast vi spelar så dåligt, samtidigt är SSK bra och vi måste jobba hårdare för att få med oss utvisningar, vi får två powerplay och gör mål i båda men vi jobbar inte tillräckligt i närkamperna för att få med oss utvisningar.Yared HagosVi gör väl en OK match, det är starkt av oss att komma igen och vinna.Mikko LehtonenJag var aldrig orolig, jag visste att vi skulle avgöra i slutminuten, det gör vi alltid. Det börja bli en vana nu.Anders SöderbergDet är ingen jättebra match men vi vann ju.Din kedja var ju riktigt bra ikvällJo vi har ju börjat komma mer och mer på slutet så det känns bra.Och Pettersson har Pite-Foppa lärt honom åka skridskor?Haha ja vissa likheter finns ju,CRISTIAN SÖDERSTRÖM!Vi börjar bra men sen börjar vi slarva och bjuder in med i matchen igen, vi har ju gjort så flera matcher i vinter. En sån här match ska vi vinna med 6,7-0 om vi spelar hela matchen//Zimme.