Lojt AIK föll mot Djurgården.

1:a perioden1:a linan inleder lojt och endast ett par jätteräddningar från Hadelöv räddar AIK från ett baklängesmål. Efter de inledande minuterna vaknar AIk och framför allt andrakedjan skapar ett par chanser. När DIf sen drar på sig utvisningar och ger AIK ett 5 mot 3  kan 1:a linan inte misslyckas utan Lehtonen sätter 1-0 med en dragare från tekningscirkeln.Efter 1-0 är det konstant press mot Sandberg i djurgårdsmålet och efter 12:37 han Hagos spräcka målnollan när han drar iväg ett skott som går på Sandbergs axel och in, en liten tavla av dif målvakten.Hemmadominansen fortsätter men när Tim Erixon drar på sig en tvåa kan Boumedienne klippa in ett direktskott från blå och Hadelöv kan inget göra på den. Lite passiv box men det är bra klass på skottetEfter reduceringen har Dif mer att säga till om och när Lehtonen åker ut för att ha åkt på Sandberg kan bortalaget skapa press men AIk och då framförallt Hadelöv kan hålla tätt till Pausen.2.periodenStällningskrig i inledningen av andra, lite övertag för DIF men inga heta chanser. Efter 6.36 kan kronvall kvittera efter passivt försvarsspel av 1: a linan 10 min in i perioden åker  Tim Erixon ut efter en konstig high stick utanför spel.  Bellemares klubba går av så det blir i princip  5 mot 3 där DIF har ett skott i stolpen. Aik håller dock tätt och Erixon kan komma ut från båset nästan fri men Sandberg klarar skottet. Bortalaget har ett klart övertag i spelet under 2:a perioden och aik fortsätter att dra på sig utvisningar.  Djurgården skapar mängder med chanser och aik har problem med att freda sitt mål.I BP får Söderström ett jätteläge men Sandberg klarar, AIK:arna jobbar sen bra och får med sig en utvisning. Och i 4 mot 4 kan Jocke dra in 3-2 ohotad i slottet. Ett inte alltför rättvist mål sett till spelet i 2:a perioden. I det efterföljande powerplayspelet slarvar Rundblad och Ölvestad kan sätta 3-3 fri med Hadelöv, ett onödigt mål. Djurgården äger perioden fullständigt och endast en storspelade Hadelöv gör att AIK har oavgjort efter 2 perioder.3:e periodenFortsatt ställningskrig och inga heta chanser under de första 5 minuterna av 3:e  4 e linan skapar tryck i offensiv zon och de ser fortsatt heta ut. Efter 7 minuter blir Rundblad nedriven i offensiv zon och AIK får spela 5 mot 4.  Bra tryck av 1:a linan under 1:a minuten men ingen utdelning.Bättre spel än i 2:a perioden av AIK:arna  men efter 10 min kan Djurgården slå in 3-4 genom Andreas Falk, som får stå omarkerad i slottet och drar iväg ett direktskott. I bytet efter åker Oskar Lindberg på en ful Boarding och AIK får chansen i att kvittera i PP. Jocke lindström sätter sin andra puck i nätet bakom Sandberg och AIK är med i Matchen igen.Målet tänder AIK som sätter press i offensiv zon men AIK åker på nytt på en utvisning när Jocke delar ut en eftersläng.  I det efterföljande Powerplayet kan Djurgården styra in 4-5, Marcus Nilsson målskytt.  Sista fem minuterna blir sen en desperat jakt på kvittering men de riktiga chanserna uteblir.Djurgården får ett friläge och Tim tvingas dra på sig en utvisning med en och en halv minut kvar och det förstör AIK:s  chanser att ta poäng denna kväll.Sammanfattningsvis gör AIK en dålig match med mycket slarv i egen zon, och man bjuder DIF på flera av målen, även om DIF gjorde en bra match och de hade en större vilja att vinna och det fäller avgörandet.Bäst i AIK var 4.e linan med framför allt Oskar Lindberg som stort utropstecken. Hadelöv spelar riktigt bra men kan inte rädda poäng åt AIK ikväll. Jocke Lindström räddar ett godkänt med sina två mål men blir samtidigt syndabock när han delar ut en eftersläng och blir utvisad med 5min kvar och DIF avgör i PP.Zimme.