It's the final countdown!

Skadeläge:AIK:Kraftig backbrist i AIK, då Koistinen, Burström och eventuellt Majesky missar matchen.Warg saknades mot DIF, men mycket talar för "The return och Il Capitän" mot LHC.Jocke Lindström klev av mot DIF, mjukdelsskada lyder rapporten. Missar Jocke därmed chansen att ta hem utvisningsligan?Linköping:Martin Laumann Ylven är skadad, troligtvis genom att ha försökt tackla sönder en ismaskin eller något i den stilen.Andreas Jämtin gjorde en ”Ledin light” på Daniel Widing i tisdags (inte lika mycket armbåge, men väldigt höga armar i tacklingen). Widing betalade igen genom att kasta handskarna, så troligtvis blir Jämtin avstängd fler matcher än den obligatoriska.Hett:AIK:

  • Hadelöv gör sällan en dålig match, även om det gått in ett par mål bakom honom de senaste matcherna. Dock har hjälpen från försvaret varit långt ifrån den bästa, så Hadelöv kan inte lastas för förlusterna. Dock är fakta att han släppt 19 mål förbi sig på de 5 senaste matcherna.
  • AIK har trots svackan på senaste ändå lyckats hålla undan för lagen som jagar underifrån. Således är förutsättningarna för sista omgången enkla:
  1. Tar AIK minst lika många poäng som HV och Färjestad, ja då är saken klar!
  2. Tappar man en poäng mot någon av dem, blir det målskillnadsaffär = Fördel HV/FBK.
  3. Tappar man mer än en poäng mot någon av dem, så går man bet på miljonen.

Linköping:

  • Magnus Johansson leder interna poängligan, men kan inte konkurrera med Rundblad poängmässigt. Närmast bakom honom jagar Hlinka, Hlavac och H.. förlåt, Zackrisson..
  • Starka avslutningar på bortaplan, särskilt på hemmaplan, men även borta verkar slutakten vara östgötarnas favorit.

Kallt:AIK:

  • Egentligen bara tre saker: Formen, skadorna och allting annat..

Linköping:

  • Mot Solna i torsdags var det mycket slarv och lättja. Att inte vinna mot gnagarna på hemmaplan när Solna bara gör två mål känns ju inte som någon toppnotering i formkurvan direkt. 11 mål framåt på de fem senaste är heller ingen höjdare för ett lag som inför säsongen satsade på toppnoteringen i serien.
  • Nedåtgående formkurva på bortaplan, vilket är något som hållit på under i stort sett hela säsongen. Även totala formkurvan pekar som impotensen – neråt!

Matchsnack:Linköping har som bekant Hans ”Säcken” Särkijärvi som huvudcoach. Som vi alla vet är Säcken kanske coach-sveriges största fan av skridskoåkning och stark defensiv. Det i kombination med Fredrik Norrena i kassen, Magnus Johansson på backplats och tjeck-stjärnorna Hlinka och Hlavac gör att laget i sina bästa stunder är riktigt svårslagna. Linköping är seriens bästa lag när det gäller insläppta mål bakåt, men är å andra sidan bara på tionde plats när det gäller offensiv effektivitet. Det är dessutom bara Luleå och tre av bottenstrids-lagen som gjort färre mål framåt än vad Linköping gjort. LHC är dessutom på den undre halvan i både PP- och BP-statistiken med en sammanlagd ST-effektivitet på 96,83 (18.45+78.38).Fredrik Norrena är med sin speciella målvaktsstil stundtals väldigt ojämn i sitt agerande. En matchen tar han precis allt, för att nästa match släppa in vad som motsvarar en badboll i XL-storlek. Norrena är dessutom en tävlingsmänniska som få andra, och kan man få honom tillräckligt irriterad är en stor del av matchen mot honom vunnen. Det gäller dock att inte lätta upp när man retat honom måttligt, för då blir han bara bättre, utan det gäller för våra krigare att fortsätta vara mitt i ansiktet på honom. Det sistnämnda gäller särskilt för Wargs eminenta hockeyrumpa. Kan vi dessutom få hål på honom tidigt så är han sannolikt långt ifrån omänsklig resten av matchen också.Således gäller det för AIK att jobba hårdare än sina motståndare i alla situationer och skjuta mycket puckar på målet. Dessutom måste man åka mycket skridskor, i synnerhet när man möter stabbiga backar som Pihl, Ekbom och Melichar. Då kan också hakningarna och utvisningarna komma som ett brev på posten, och goda möjligheter för att avgöra matchen finns. När dessutom Linköpings två bästa (och i princip enda) tacklare inte byter om finns det goda förutsättningar att vinna den fysiska delen av matchen om man släpper in ångvältarna M. Lundberg och M. Lindström. Dock gäller det att elliminera de nya trenderna i AIK – slarvighet och klumpiga utvisningar åt höger och vänster.Jag avslutar med en uppmaning till ALLA AIK-fans! En uppmaning som sker i det mest bestämda av ordalag som tänkas kan - SLUT UPP PÅ VÄSTRA STÅ, FÖR VÅRAT AIK!! Se även: http://northpower.nu/wordpress/?p=1281 NU JÄVLAR GÅR VI FÖR SERIESEGER!!!! /Markman