High Voltage!

Det får bli den AC/DC-inspirerad beskrivningen på kvällens match, och detta av flera anledningar. För det första för den oerhörda urladdning som skedde på isen, och för det andra på grund av den oerhörda spänningen i matchen. Det är känslor, tacklingar, diskutabla situationer, mål, fulknep och en riktig slutspelshockey som uppvisas för den 5220 personer starka publiken!AIK visar redan i inledningen att vinsten förra matchen mot Luleå inte var någon slump, utan sätter hög fart redan från första nedsläpp. Domarna är inte heller dem sena att kliva in i handlingarna, utan höjer armen och visar ut Sevc efter en konstig situation redan innan klockan passerat fyra minuter.  PP:t för Färjestad resulterar i 0-1 efter att Jimmie slarvat när han skulle spela ut pucken, backarna åker för att byta båda två och Svensson släpper förstastolpen lite väl mycket på Berglunds slagskott i fritt läge.Innan perioden har kommit till ända har Sevc visat stora kanonen till 1-1 och Paulsson återtagit ledningen för FBK efter retur rakt ut av Svensson i PP. AIK uppvisar lite tendenser till att ta onödiga utvisningar, inte minst Johan Forsberg som åker efter en kaffekokare för att dela ut en eftersläng som är brutalt onödig. Det är också i det PP-spelet som FBK tar ledningen.Fram och tillbakaI andra perioden börjar AIK visa att man vill ta över matchen, och skotten börjar hagla mot FBK-kassen. Sevc visar också tendenser till vad han är värvad för och är inblandad i flera situationer där han står upp för lagkamrater. Visserligen åker han ut två gånger, men vid båda tillfällena är det FBK-spelare som åker ut också. Den första gånger resulterar det till och med i ett PP för AIK, där Lindberg kliver in i mitten och drar in pucken bakom PW i kaffe-kassen.Om första perioden inleddes med hög fart var det ändå ingenting mot för vad tredje skulle visa sig bli. Efter precis 18 sekunder ringer det bakom Markus Svensson för tredje gången ikväll efter slarv i AIK-försvaret. Ytterligare 18 sekunder senare har den före detta FBK-spelare Sevc skottat fram pucken till Forsberg som styr in kvitteringen mellan benen på Wentzel.Matchens delikatessInte blir stämningen sämre några minuter senare, när Petterström bokstavligen brottar sig förbi urstarke Tollefsen och får ett löst skott på mål och vinthunden Adam Pettersson kan snappa upp pucken och lägga in sin första kasse för säsongen! Snacka om välförtjänt mål, då fjärdekedjan jobbat ursinnigt hela matchen, och hela säsongen! Pettersson själv har gjort ett stort jobb i det tysta i både 5-v-5 och box play, och det är skönt att se honom få lite utdelning!I matchens slutskede åker Christian Berglund ut för en utvisning som det enligt min åsikt döms för alldeles för sällan: Diving. Dessvärre åker även Lundberg ut för den lilla tryckaren han delar ut på Berglund, och i spelet fyra mot fyra tar tränare Carlsson ut målvakten och lyckas med kvitteringen. Mindre än halvminuten senare har dock Jocke Lindström sett till att Västra Stå kan explodera i eufori med en genial inbrytning efter att ha rundat en FBK-back, där pucken glider in under PW i bortakassen och 5-4 står på tavlan.Bäst ikväll är i mina ögon backparet Klingberg-Sevc. 0+2 och +4 resp. 1+1 och +3 av dem och många fina aktioner under matchen. Fjärdekedjan förtjänar omnämnande för sitt hårda slit som också ger utdelning idag. Totalt sett är det ingen som faller ur ramen idag, och AIK visar att man även behärskar slutspelshockeyn när den blir lite grinig och småful, något vi är vana vid när det handlar om möten mot FBK. En oerhört tung trepoängare gör att vi kan gå till julvila med 60 poäng på 32 matcher, exakt 100 gjorda mål och +36 i +/-.Med det vill jag önska alla en god jul å NP-redaktionens vägnar, på återhörande efter julklappsutdelningen! :)/Markmanredaktionen@northpower.nu