Hemmastarkt möter bortasvagt!

Skadeläge:AIK:Larsson håller fortfarande på att rehabilitera ljumskarna och spelar troligtvis inte.I övrigt är laget fulltaligt.Djurgården:Ekman är borta resten av säsongen.Andreas Holmqvist är på väg tillbaka från skada och gick på is igen i veckan.Jimmie Ölvestad kommer att få det besvärligt att hinna tillbaka innan slutspelet, då han måste operera sig för ljumskarnas skull.Hett:AIK:

  • Målvaktsspelet har fungerat riktigt bra på senaste tiden. Ett par matcher har siffrorna runnit iväg lite grann, men det har i huvudsak berott på att försvarsspelet varit allt för slappt och Hadelöv/Eriksson varit helt eller delvis utan hjälp. Trots 14 insläppta mål på de senaste 5 matcherna ligger ändå den totala räddningsprocenten under samma period på 90.32 %.
  • Boxplay fungerar märkligt nog riktigt bra, trots att försvaret i övrigt krånglar. De senaste fem matcherna har man bara släppt in 2 PP-mål trots 53 utvisningsminuter som påverkat antalet spelare på planen, varav en 5-minutare. Är det Mattias Lindström som gör skillnad?

Djurgården:

  • Mark ’in the park’ Owuya har höjt sig betänkligt inför den här säsongen. I fjol stod han i allsvenska Mora och Örebro med rätt medelmåttigt resultat (3.80 GAA och 88.6 %, resp. 3.39 och 88.9 %). I år har han hittills kommit upp i 2.34 och 92.33 % med sitt Djurgården. Klart mycket bättre med andra ord!

Kallt:AIK:

  • Det mesta av spelet hackar för tillfället. Stundtals fungerar det, som matchen mot Luleå och sista perioden mot Södertälje. I övrigt är det passningar till ingen alls, hela tiden försöka hitta en ”snygg” lösning som till slut blir för svår, hönsgård i försvarszonen, bortslarvade powerplay och så vidare och så vidare. Detta måste komma upp i ordentlig nivå om det ska bli en rolig vår för oss svart-gula!

Djurgården:

  • Skadeproblem på nyckelspelare som Ekman och Ölvestad samtidigt som tilltänkta stjärnor som Widing och Marcus Nilsson mer eller mindre har floppat gör att förra årets finallag nu ligger 6a och är i högsta grad indragna i streckstriden.

Matchsnack:Djurgården tippades inför säsongen att placera sig högt i tabellen. Så är hittills inte fallet, och när dessutom bara fyra spelare har 20 poäng eller mer, och backen (!) Josef Boumedienne leder interna poängligan på 25 poäng inser man att målskyttar skulle kunna behövas i laget. Faktum är att Djurgården sällan gör mer än tre mål per match. Hittills har det hänt vid 11 tillfällen, att jämföra med 18 gånger för AIK. Noterbart är att två av de 11 tillfällena har varit mot just AIK. 2-1, 3-1 och 3-2 är tveklöst de vanligaste resultaten för Stockholmarna, och Djurgårdarna har haft en tendens att klara sig undan både djupare svackor och högre toppar, på gott och på ont. Utgångsläget är således ganska enkelt: Får AIK igång sitt vacklande målskytte, då har man mycket goda möjligheter att vinna matchen! (duuh, no shit!)Resultaten i de inbördes mötena är 2-3 OT PS (b), 4-5 (h) och 5-1 (b), vilket ger en poängfördelning på 2 p för AIK och 7 p för DIF. Sammanlagd målskillnad är alltså 8-12 till Djurgårdens fördel. Vid alla tre tidigare möten har Andreas Hadelöv vaktat kassen för AIK, medan DIF har haft ny målvakt i varje match (Ridderwall 25 sept, Tim Sandberg 6 nov, Owuya 26 dec). Läge att välja Jocke E i målet till denna match?Av AIKarna verkar det vara förstakedjan som trivs bäst mot Djurgården, då trion har stått för 6 av de 8 mål som gjorts mot DIF. Stockholmarna däremot verkar kunna variera sina målskyttar bättre i den här matchningen, då de har 11 olika målskyttar på de 12 mål som de lyckats göra mot AIK. Endast Marcus Nilsson har klarat av att näta två gånger i mötena lagen emellan. Då förstakedjan har det tungt för tillfället kommer det således att krävas en rejäl uppryckning från deras sida, alternativt att de andra kedjorna kliver fram med besked.När det gäller den här matchen sägs det att ice-projection är fullt testat, och det lär således bli premiär i Skellefteå Kraft Arena! Om jag inte missförstått alldeles ska även ett nytt intro finnas med, så låt oss hoppas att så många som möjligt letar sig upp till templet för att se hur resultatet blir, och naturligtvis hejar fram AIK till seger! Passa även på att besöka NP-shopen för att representera AIKs och NPs färger på bästa sätt! http://northpower.nu/wordpress/?p=1029/Markman