En roadtrip tar sin början

Efter flera hemmamatcher i rad med variande kvalitet på spelet vänder bussen ut på vägarna för att bege sig till södra Sverige. Bortaturnen börjar med ett avstamp i "varglyan" Fjällräven Center där man tas emot av ett MODO som gått lite knackigt men kommer stärkt av en straffvinst och en, för att använda en kvällspressrubrik, överkörning av konkurenterna i Västernorrlands län, Timrå.Matchen mot Timrå vann MODO med 5-2 efter något som verkar vara en väldigt snäll match om man kollar statistiken, där Timrå inte drog på sig en enda utvisning. En fundering är dock om det faktiskt var ett problem för seriens i särklass sämsta powerplay. MODO har nämligen inte gjort ett enda mål i numerärt överläge.Det är dock inte bara i numerärt överläge som MODO har haft problem, utan även i spel med en man mindre har det gått lite dåligt. Modo Ligger på 72.41 % i boxplay och det kanske är läge för vårat kära AIK att faktiskt ta chansen att förbättra vårt mediokra powerplay från de 8,57 % det ligger på idag.Just powerplay har varit ett sorgebarn för Skellefteå i början på säsongen men jag tycker att det börjar se bättre och bättre ut. Man ska även komma ihåg att det var inte överdrivet bra powerplay i början på förra säsongen heller, eller stundtals för den delen.Modo kommer att sakna Niklas Sundström och med Ole-Kristian Tollefsen som frågetecken. Tollefsen är listad som 'lower body injury' av MODO själva.Skellefte kommer att sakna avstängda Christian Söderström och sen är Styrman ett frågetecken.På önskelistan står alltså följande tre punkter:

  • Snabbare och mer träffsäkert uppspel från egen zon.
  • Ett snabbare och mer tänt lag än mot Djurgården.
  • Ett par mål från förstakedjan, t.ex. från centrande Oscar Lindberg. Han spås av många – undertecknad inkluderad – få sitt riktiga genombrott i år och vad skulle passa bättre än att spräcka nollan i målkolumnen nu?

Att akta sig för med MODO är förstås den tekniskt skickliga centern "räkan", Rob Schremp (CE). Även om han inte övertygat så här i säsongsinledningen ska han inte ges för mycket yta. Diskutera gärna vidare här: http://northpower.nu/wordpress/phpBB3/viewtopic.php?f=10&t=209/lidlundredaktionen@northpower.nu