Dansken krossades igen. Rögle-AIK 0-7.

Farhågorna fanns för att fem raka segrar skulle leda till underskattning och förlust mot Rögle med det visade sig bli precis tvärtom. Rögle kunde bara förundrat titta på när AIK smällde in mål i strid ström. 7-0 och 59-18 i skott blev facit i säsongen största slakt.

AIK får en drömstart på matchen när Bellemare fintar sig fram på högerkanten och serverar Holloway som sätter 0-1 knappa minuten in i första perioden. Rögle verkar livrädda redan från start och har väl förra krossen med bla Holloways hattrick i minnet. Har de mot förmodan glömt det så får de en chans att friska upp minnet den här perioden. Holloways andra balja kommer i Powerplay efter 11.06, ett klassiskt backskott mellan benen på en hittills storspelande Gerber. Hans tredje mål kommer knappt två minuter senare när Sevc serverar honom vid bortre stolpen och Gerber hinner inte över. En minst sagt slappt försvarsarbete av Röglebackarna. AIK är inte bara bättre, det är total dominans och förnedring, 0-3 5-25 i skott och Rögle har ingenting att säga till om i den här perioden. AIK gör vad de vill, hur de vill, när de vill och Endast Gerbers storspel håller nere siffrorna. Med undantag För Aaltonens chans efter 2 minuter där han lurar Sevc är det enda Rögle presterar i anfallsväg. ”Ser ut som stora stygga vargen kommit och skrämt oss” säger en ilsken Rögletränare om perioden.Andra perioden börjar inte direkt bättre för Rögle, Forssell gör 0-4 i powerplay efter 16 sekunder, 2.55 gör Vesce sitt första mål när han söker sig på bortre stolpen och serveras öppet mål av Holloway. Minuten senare skickar Lindström in 0-6 med ett halvhårt handledskott från blå. Matchen är redan över men AIK lägger av lite tidigt och Rögle får ett 5 mot 3 i knappa minuten. Bästa chansen där har dock Adam Pettersson sen han och Lundberg kommit i ett två mot ett-läge. AIK tar sig sen i kragen och 0-7 kommer 11.04 när Lindberg petar in pucken sen Alm dribblat sig fram. Rögle är fullständigt förintade och fjärdelinan leker i anfallszon i över två minuter i sträck. Röglespelarna tittar bara på när Arvidsson fått målvittring och spelar som om han jagade kvittering i en VM-final, han vill verkligen göra mål. Periodavslutningen blir avslagen, lagen spelar mest av den men AIK får ett powerplay med halvminuten kvar.Tredjeperioden blir en transportsträcka där väldigt lite händer. AIK låter bara tiden går och leker mest medan Rögle försöker, och misslyckas, att göra någonting. 7-0 är en säker ledning att spela på och även om Rögle har ett stolpskott i 4 mot 3 med minuten kvar så är Erikssons nolla aldrig speciellt hotat utan Rögle får se sig krossade av AIK för andra matchen i rad, 6-0 hemma och nu 7-0 på bortaplan. 18-59 i skott visar hur överlägsna AIK var den här kvällen.Det här blev aldrig någon match utan AIK spelade ut hela registret samtidigt som Rögle står som småpojkar, fulla av beundran och fruktan för ett lag som man hade på tok för mycket respekt för. Spelarkritik är svårt att ge eftersom motståndet gav upp direkt men andrakedjan med Holloway-Bellemare-Vesce måste framhållas, 4 mål och 5 assist är snygga siffror. Holloway nytt hattrick och Vesce fick äntligen nätkänning och även om det här som sagt var en lätt match så var hans debut med Bud och Bellemare lovande. Bellemare förresten, han är nog ännu mer överlägsen än Holloway och Lindström just nu, 6 poäng på tre matcher och ett spel som är ren magi.Joacim Eriksson håller nollan utan att förta sig och mer än så kan man knappast begära.Slutligen kan nämnas att AIK:s 59 skott ikväll är inte bara rekord av ett bortalag i Elitserien, det är mest av alla lag sedan 1997 iaf (Swehockeys statistik sträcker sig inte längre) AIK har sex raka segrar nu, ett rekord för laget och av Rögles -24 i målskillnad står AIK för 15.//Zimme