Crazy showdown!

Till att börja med ska jag säga bra jobbat till alla som åkte till tablettasken för att ge våra Svart-Gula hjältar bästa möjliga förutsättningar att åka hem med 3 poäng! 250 tillresta supportrar är onekligen mäktigt på bortaplan, och av tv-bilder och tv-ljud att döma gjorde de en helgjuten insats (med undantag för läktartömningen och där tillhörande händelser). Mer och klacken och Crazy-resan kommer vid senare tillfälle av personer som var med, så därför stannar jag där med det ämnet.Skellefteå kom ut med högsta fart, sätter sprutt på grillorna och kör över Brynäs spelmässigt redan från första nedsläpp. Därför är det allt annat än rättvist när hemmalaget tar ledningen strax före 13-minutersmarkeringen. Enligt officiella skotträkningen hade AIK totalt 9 skott på mål i första perioden, men jag är benägen att tro att det var betydligt fler. Vid 1-0-målet hade Aftonbladet räknat till 11 skott på mål och 5 utanför, och därtill 6+5 efter målet. Så även om AB sällan är någon superkälla så vittnar det i alla fall lite bättre om hur spelet såg ut i första perioden. Innan första periodvilan har dessutom forwardsvikarierande Erik Andersson hunnit med att lirka in en puck och 1-1 står på tavlan. Urladdning á la Klingberg!Då första perioden var tämligen målsnål även om det fanns gott om lägen blev andra raka motsatsen. Proppen ur för AIK med periodsiffran 1-4 efter att både Lindberg och Petterström dubbelmålat. Den förstnämnde framspelad av Klingberg i båda fallen (eller var det andra egentligen Klingbergs mål?), och den sistnämnde som satte sitt andra i öppen kasse efter en assist i Lindström-klass som lurade byxorna av hela Brynäs.Brynäs å sin sida kommer främst till farliga lägen i sina power play, och det är också där de får in sitt sista mål i matchen, på ett backskott med fri sikt från Svensson, som han uppriktigt sagt borde ha tagit. I övrigt stod dock Svensson för ett flertal svettiga räddningar, och kunde genom sitt spel se till att förlänga Gävlebornas uppförsbacke i matchen. AvvaktandeTredje perioden blev händelsefattig då bortalaget backade hem med 2-5 i ryggen och såg till att stänga ner Brynäs fullständigt. Det kändes ärligt talat aldrig särskilt farligt när BIF anföll. Brynäs sköt 20 skott i matchen, trots att de var i underläge i närmare två tredjedelar av matchen, vilket naturligtvis inte räcker mot ett lag som Skellefteå AIK som spelar med fart under grillorna!En sak som oroar mig, även om det inte var största problemet i dagens match, är att vårt PP-spel har gått lite i stå på senaste tiden. Under januari månad har vi haft 16 möjligheter med numerärt överläge bara gjort ett mål, och då har vi också haft längre spel i 5-mot-3 utan resultat. Även box play har varit sämre än vanligt under januari, men där är det fortfarande inom marginalen för godkänt (81 % under januari), särskilt med tanke på att man faktiskt gjort ett mål i egna numerära underlägena. IndividuelltPontus Petterström – som han har levererat över förväntan den här säsongen. Det fanns en del kritiska röster när värvningen offentliggjordes, men jag tror att de har tystnat ganska ordentligt nu. Snacka om formtopp just nu dessutom! Förutom ett hästjobb i BP och 5-mot-5 så levererar han poäng i stadig takt framåt. Senaste 8 matcherna har 9 poäng kommit från PP:s klubba, varav 6 av dem varit mål.John Klingberg – som jag redan skrivit längre upp, fyra poäng i den här matchen, och jag tycker att han kommer mer och mer. Han påminner onekligen om vår gamle käre #7 ibland!Pierre-Edouard Bellemare – Va, har han varit borta på grund av skada? Det syns då fan inte på hur han spelar, om ni ursäktar ”franskan”. Smolket i glädjebägaren var dock att Lindström klev av matchen i första perioden och spelade därefter inte mer. Anledningen till detta är oklar i skrivande stund, men låt oss hoppas att det inte är något allvarligt med vår hemodlade hetsporre. /Markmanredaktionen@northpower.nu