AIK fick sin revansch.

AIK hade revansch att utkräva efter torsken nere i Jönköping senast och laget får också en drömstart när Mikko Lehtonen gör 1-0 efter bara 21 sekunder på en genomskärare i världsklass från Rundblad, Alm får 2:a assist på målet. Hemmalaget får ännu mer energi av målet och pressar på hårt och HV tvingas slå ifrån sig och drar på sig utvisningar, efter 7 minuter åker laget på sin andra 2:a och då kan Jocke Lindström skjuta in 2-0 efter en fin skottfint-pass av Koistinen. HV lyfter sedan upp spelet lite och får med sig några utvisningar, några riktigt billiga, som Larssons knuff som ger honom en 2:a för boarding. HV kan reducera genom Thörnrosa som kan styra in pucken sedan AIK boxen blivit lite för passiv och liten. AIK kommer dock igen och supersnipern Hagos prickskjuter in en puck efter en passning i världsklass från Jocke Lindström. Laget kan därmed gå till paus med 3-1 ledning.Bäst under 1.perioden var Söderberg som stundtals drog upp både två och tre HV.are på läktaren och skapade tillsammans med Lundberg och Lindberg flera farligheter. I övrigt är det som vanligt Rundblad och Lindström som dominerar på isen.2 perioden fortsätter med AIK press och flera bra chanser, bl.a. av Söderberg som drar ner Larsson i HV kassen men vinkeln blir för liten. Efter 76 hakningar åker tillslut en HV spelare ut och i efterföljande Powerplay skjuter Rundblad ett slagskott från blå som sitter i krysset, pass av Lehtonen. Efter 4-1 är det ren propagandahockey av AIK, Lindstöm och Lehtonen vänder ut och in på HV försvaret och AIK:arna åker åttor runt statisterna i HV. Man får ganska naturligt med sig fler utvisningar, skotten viner runt HV kassen men 4-1 står sig. HV spelarna börjar visa tecken på frustration och är fram till domarna i nästan varje spelavbrott. Det tar 13 minuter innan HV får ett skott på mål i andra perioden. HV får ett PP efter 13 minuter och är en stolpe från att reducera.AIK har hur många chanser som helst att göra mål i perioden och det kunde ha stått både 5 och 6-1, det blir dock lite överkonstruktivt som det brukar bli när ett lag är så pass dominant. Enda HV chansen kom i PP när Falk prickar stolpen när han har öppet mål. Periodens höjdpunkt var när Burström leker matador och med en snygg fint får två HV spelare att tackla varandra till publikens stora jubel.Direkt i tredje perioden är Lehtonen nära att sätta sitt andra mål men Larsson klarar. Sedan blir Burström utvisad för 2:a gången i matchen. I det läget är det 10-10 i utvisningsminuter, vilket är historiens största mysterium med tanke på matchbilden. HV kan också reducera i PP genom Beech. Tydligt är att domarna försöker jämna ut matchbilden. Matchen går i stå några minuter till dess att Piros blir utvisad och AIK kan spela power play. Man spelar dock för duttigt och skapar ingenting, istället blir Warg utvisad för en holding.Matchen börjar bli riktigt grinig och smockan hänger i luften, spelet är däremot inte av samma kvalitet som föregående perioder. Domaren lyckas få en hög klubba till att bli matchstraff på Jocke Lindström. Hv får därmed 5 minuter i PP och jätteläge att komma in i matchen igen. 4-3 kommer också efter 2,30 i PP och det är match igen, och därmed har domarna lyckats med sin uppgift. De är dock inte nöjda utan ger HV 2 minuter i fem mot tre för att kunna kvittera. Ett heroiskt kämpande AIK reder ut utvisningarna och sätter därmed käppar i hjulen för domarna i deras kamp för kvittering.OK, AIK:s utvisningar är i de flesta fall inget att diskutera men det fanns mängder med HV utvisningar som man släppte, AIK skulle ha haft ett par 5 mot 3 lägen i andra om domarna hållit en jämn nivå.AIK tar tillbaka initiativet efter utvisningarna och ligger på för ett femte mål. Med 2 minuter kvar tar HV målvakten och AIK gör 5-3 genom Lehtonen som sätter pucken från egen blå. 5-3 blir slutresultatet och därmed slutar dubbelmötet oavgjort, både i poäng och i mål.I AIK var Söderberg riktigt bra och gjorde allt utom mål. Burström och Alm visar att framtiden är ljus även utan Magic nr 7, båda spelar med en pondus och smartness som inte är långt efter de mer etablerade spelarna. Min första tanke när jag såg en jätte med nr 11 på uppvärmningen var ”är Skrbek tillbaka?”. Nu visar Alm att AIK nog drog vinstlotten i ”traden” (Alm kom ju tillbaka från Frölunda inför säsongen). Ingen av de övriga juniorerna gjorde bort sig och än en gång visar AIK att man har tillgång till nästan obegränsade spelarreserver. Förstakedjan plus Rundblad var som vanligt magiska i offensiv zon, blev dock lite överkonstruktiva ibland.Dubbelmötet med HV visar att lagen är i princip jämbördiga och att det är små enskilda misstag som fäller avgörandet. På två matcher har laget gjort 18 mål tillsammans, vilket i dagens elitserie är en fantastisk siffra och inget talar emot att dessa två lag möts i finalen senare i vår.Spelarintervjuer kommer senare.//Zimme.