3-2, 3-2, 3-2.

AIK dominerar första perioden från start till mål, 19-3 i skott talar för sig själv. Det är farligt framför Norrena nästan varje byte och Johan Forsbergs 1-0 kommer efter 6.30 när han kliver in i zon och skjuter en dragare som Norrena skulle ha tagit. AIK fortsätter att leka med LHC och efter 10 minuter och 0-10 i skott tar Säcken time out. I spel 4 mot 4 kan LHC kvittera genom Hävelid som skjuter ett likande skott som Foppa och med samma resultat. AIK borde ha haft ett par powerplay innan detta men domaren släpper det mesta. Efter 16 minuter så får AIK så sitt powerplay och förstauppställningen med Lindström och Lehtonen i spetsen levererar ett spel i världsklass och Jocke kan sätta ett stenhårt skott bakom en av Warg skymd Norrena.Andra perioden är en domarparodi, nu blåser de för allt och framför allt det AIK gör, 6-2 i utvisningsminuter ger LHC mer av spelet i perioden. Oskar Lindberg kan göra 3-1 i Norrenas högra kryss, en obefintlig lucka som han hittar. LHC får sen reducering i powerplay av Erik Andersson. Perioden är jämnare än den första men blir sönderryckt av alla utvisningarna och domarna bestämde sig tydligen i pausen för att gå från att släppa allt till att blåsa för ingenting. Förmodligen har de direktiv att se till att matchen är jämn.Tredje perioden börja med hawaiihockey men det är tämligen chansfattigt, LHC har spelet men första skottet på mål kommer efter 6 minuter. AIK försvarar sig bra men LHC får ett par lägen som kunde ha resulterat i mål. Det är väl inte det spel man vill se från AIK:s sida men AIK är täta och ger inte LHC någonting och inför en kokande arena kan laget hålla undan och ta sig till tredje semifinalen på tre år.AIK gör en prickfri insats och ”sköljer över” LHC, som Säcken sade på presskonferensen. Alla i laget gjorde sitt jobb i varje byte. Lehtonen kämpade som han aldrig gjort förr och det här var nog hans bästa insats under säsongen, han slet, bökade och åkte skidskor i varje byte och när han spelar som ikväll är han en världsspelare. I övrigt är det svårt att hitta någon i den svartgula segermaskinen som inte gör en kanonmatch och av jublet att döma så är AIK glad över att få möta Luleå i semin. Slutligen så är det skönt höra att jublet är lika högt när de rensar i boxplay som när det blir mål och trycket i slutminuten är magiskt.Sagt efter matchen:Det är nog första gången i karriären jag haft högre fart än Linkan så jag skrek ”Ge mig den!” och sen en gammeldags handledare så nu är det 1-1 mellan mig och Norrena i gamla grejor. – Johan Forsberg om 1-0 målet.- Skönt men vi skulle ha haft mer utvisningar med oss, 19-3 i skott i första och 2 utvisningar se när vi gör 3-1 så då är det pangpangpang, tre boxplay på raken. Det är som du säger, de kanske har direktiv om att hålla matcherna jämn. Om ett lag dominerar varför kan det inte vara 5-0  i utvisningar?Hur tänkte ni inför sista?Att spela disciplinerat och inte ge bort några lägen och att hela tiden ha folk bakom pucken.– Christian Söderström.Skönt att få möta Luleå i semin, det är viktigt för Norrlandshockeyn att även lagen här uppe är med i toppen och slåss. – Anders Forsberg.Foto: tv4.se