Hjärnornas kamp Omg 9 - 6/10 19:00 - MODO Hockey - Skellefteå AIK

Det är vad man brukar säga om matcher med där spelet inte handlar om fart och hårt spel. Om man ska summera matchen mellan MoDo Hockey och Skellefteå AIK så är inte orden far och fläkt något som med ärlighet kan användas.Första periodenBörjade iaf hyffsat i form av bra defensiv och halvhyffsad offensiv. Det dröjde faktiskt ända till 9:26 innan MoDo får sitt första (registrerade) skott på mål. Det tillsammans med att passen allt som oftast kom på bladet gjorde att perioden i alla fall inte var ett sömnpiller av lojt spel och dåliga pass.15:22 åker MoDos lagkapet Tollefsen ut 2 min för interference och med tanke på att motståndarna är seriens nästa sämsta boxplay lag föds ett litet hopp att Skellefteå faktiskt ska kunna bättre på sin powerplayprocent och ta kommandot i matchen.  För att ge en gedigen Skelleftesupporter en blick över hur bra efterföljande powerplay var säger jag någonting som jag aldrig trodde skulle mynnas ur en supporters mun; Säcken, snälla kom tillbaka å bli vår Powerplay coach! Ett powerplay där MoDo faktiskt hade mer skott än vad Skellefteå hade (MoDo hade 2 utanför medan Skellefteå hade ett på mål)Statistik från första perioden0                           Mål                                                  19                           Skott på mål                                115                           Skott utanför mål                      610                        Räddningar                                  991                        Räddnings-%                               1004                           Utvisningsminuter                    20                           Powerplay-mål                          00                           Antal powerplay                        30                           Powerplay-%                               00                           Boxplay-mål                                03                           Antal boxplay                                                          0100                      Boxplay-%                                    02                           Tacklingar                                    16                           Tekningar                                     7Andra PeriodenInför andra perioden hade jag hoppats på få en uppryckning av laget, att klockare gett laget en chans att förklara sig och Skellefte komma ut å visa att dom vill tävla! Tacklas, åka skridskor eller i alla fall intentioner att vilja vara på isen.Detta händer inte, föga förvånande.  Efter ungefär en minut kommer MoDos Erik Nyström in i anfallszon med en bra chans att göra någonting, men alldeles för ensam. Det är inte bara Skellefteå som är under isen.Efter knappt sex minuter (5:56) spel tänds dock en lampa ovanför en målbur, tyvärr är det lampan bakom Jocke Eriksson.  Ett mål som han absolut inte kan klandras över.1-0   K Forsberg styrning på Tollefsens distansskott. Efter 1-0 målet vaknar MoDo till och tar över mer och mer. Snurras hyffsat friskt i Skellefteås zon även om någon riktig farlighet uteblir.Efter lite drygt 13 minuters spel händer någonting, helt oannonserat får Bud Holloway pucken som ett brev på posten och avslutar distinkt bakom Mikael Tellqvist. Den mannen har ett fruktansvärt vackert skott.1.1   Bud HollowayEfter målet händer dock inte mycket och Samuelsson, head coach i MoDo sammanfattar det diplomatiskt efter 2a perioden i en intervju till Canal plus; Det är inget av lagen som vill släppa det här, det kanske blir lite ställningskrig.Statistik från andra perioden

9

Tredje periodenTredje perioden började inte mycket bättre, och ärligt talat var det inte mycket till välspelad match överhuvudtaget.  Efter inte fullt 4 minuter har Burström en av matchen bästa chanser där pucken tar i stolpen och är millimeter ifrån att gå in. Ett bra anfall, ett av få i denna match!8 minuter in i andra perioden drar sig Tomas Pöck i moDo på sig en 2 minuters utvisning för tripping och Skellefteå får för andra gången i matchen chansen i Powerplay. Dock så varar det inte speciellt länge utan Goren tar en offensiv hakningsutvisning och 4 mot 4 väntar. Blir väldigt ryckigt nu för bara 9 sekunder efter Gorens utvisning är det dags för nästa man till rakning. Tollefsen åker ut för en slashing och MODO får spela 3-4 i 1 min innan Pöck är tillbaka på isen. Dock så händer ingenting mer märkvärdigt under dessa utvisningsminuter och halvvägs in i 3e perioden står det fortfarande 1-1Dock så efter ungefär halva perioden så tyckte jag att det blev lite mer vilja, fart och kanske framförallt engagemang från spelarna.  12 minuter in har J Forsberg bland annat ett riktigt farligt skott klockrent i stolpen.Efter drygt 13 minuters spel gör Skellefteå bort sig och Madsen lyckas komma helt fri mot Jocke Ericsson som dock spelar riktigt bra idag! Kommentatorn på canalplus skriker utöver sig att det är skandal att domarna blåser för tidigt men jag tycker själv det här var ett av få lägen där Dommaren gjorde rätt. Han väntade och såg till att Jocke hade koll på pucken (mellan benskydden med klubban som skydd) innan han blåste.18:19 in i tredje perioder avlossar  Anders ”mododödaren” Söderberg ett skott i skäret när han kommer in mellan 2 backar som letar sig in bredvid Tellqvist vänstra stolpe!1-2 Anders Söderberg (Lee Goren)Assisterad av Goren som ser till att hålla sin poängsvit vid liv! Lee Goren har fortfarande inte lämnat en match av årets elitserie utan minst 1 poäng! Imponerande början minst sagt!Statistik för tredje perioden