VIHC

Ja, ni ser rätt. VIHC. Växjö Ineffektiva Hockey Club. Borde Växjö ha haft som klubbnamn. Åttonde raka förlusten för "Värends-gänget. Och chanser att både kvittera och ta ledning saknades inte. Där har Hallam och klubben saker att fundera på. Lakers sätts under press i första perioden och ligger under, jämnar ut i andra och tar över i tredje. Lite grann på att AIK verkar gå på resultatet och med tur och skicklighet försvarar sin enmåls-ledning. Däremot fortsätter Värends krigare att störa AIK:s spel och hade med lite effektivare spel framför mål kunnat få allt från en till samtliga tre pinnar med sig ikväll.Växjö startar första perioden, med publikens massiva stöd, med bra fart första fem minuterna, sedan tar Skellefteå över mer och mer. Så pass effektivt att det i åttonde minuten står 0-1 på resultattavlan. Vackert frispelad av Vesce sprätter numera notoriske målskytten Petterström upp  pucken bakom Modig. Perioden fortsätter med hög press och en handfull chanser för AIK. Cirka fem minuter senare lyckas Johan Forsberg tråckla in pucken framför mål, där en påpasslig Adam Pettersson lyckas skyffla in trissan. 0-2 således. Skellefteå fortsätter sen med sitt spelövertag perioden ut, fast inga fler mål faller. Bland annat får Erik Andersson ett jätteläge i slutet av perioden, på en retur efter skott av Emanuelsson. Fast han hade inte klubban i rätt läge, annars hade det varit mål i halvöppen bur. Enda utvisningen lite oturligt på Joacim Lindström, som fastnar med klubban på en Växjö-spelare. Ett powerplay som mynnade ut i intet.Andra perioden syntes det att smålänningarna ville vara med i matchen. Man får ett fint två mot ett-läge i åttonde minuten och det syns tydligt att AIK tappat en hel del av skärpan. Eller som Anders Forsberg i intervju klär skeendet i ord. " -Vi försöker göra saker för snyggt många gånger". Lakers vill mycket mer och jagar efter en reducering. De jämnar ut spelet i andra, mycket till följd av att Skellefteå syns ha tappat fokus och skärpa i spelet. Nu fortsätter dock måltorkan för Hallams gäng även denna period, trots några fina lägen. Ineffektivt framför mål således. Bara sista två- tre minuterna får AIK till någon sorts press och bra spel. Fyra sekunder...sjunger Magnus Uggla i en av sina låtar. Det kunde ha varit vinjett till sista rundan. Nu hann det ticka tio innan Växjö via alltid närvarande Dennis Rasmussen slår in reduceringen med hjälp av Linkans ena skridsko. Kanske lite "ovaket" av våra backar, men inte orättvist om man ser till matchen i helhet.    AIK går mest in för att försvara ledningen och av Gävle-spelet ser man inte ens en rökpuff. Inget mer mål faller, trots Lakers 12-5 i skotten i sista perioden och det är tydligt att självförtroendet hos hemmalaget inte är på topp. De som värvats för att, som det kallas "Ska göra det", Kallio, Reddox, Rose'n, Vampola och Moran till exempel, verkade ingen vara något offensivt hot mot svart-gult. Saviano den som tillsammans med alltid farlige Rasmussen var bäst i Växjö. Och kanske orutin av tränare Sam Hallam att ta time-out när Skellefteå slagit icing för andra gången med samma manskap, i slutskedet av matchen.AIK gör, som Blomsten säger i C-moore, inte mer än vad som behövs. Något vi börjar vara vana vid. Kan Brynäs borta ha varit en omedveten "krigsförklaring mot Gävlelaget, efter finalförlusten förra slutspelet? Eller kanske en markering till kommande finalmotståndare? Vem vet? Jag vet bara att någon slutspelskaraktär fick aldrig denna match, trots indikationer i förhandssnacket i media att Växjö tänkt sig något ditåt. Trots tidigare resultat lagen emellan, känns det inte som om Växjö besitter tillräcklig skicklighet för att rubba serieledarna i sådana här matcher.Däremot så fortsätter AIK:s powerplay att suga. PP-lina ett lyckas knappt längre etablara spel i anfallszon. Fart och iderikedom lyser helt med sin frånvaro. Kanske dags att göra lite omkastning i den uppställningen, tränare Forsberg. Andra-uppställningen hade lite bättre fart i pp, dock inte godkänt där heller.En sak som dock oroar mig en del är Lindströms form. Kanske dags att vila Jocke. Han har enligt mig inte varit bra på flera matcher. Inte ens mot Brynäs, där det märktes mindre då resten var utmärkta den matchen. Holloway inte heller bra. Ser obekväm ut och tappar mycket puck i dribblingar. Kanske han saknar Bellemare och möjligen Möller. Jag förordar Oscar L tillbaka i första och Belle till andra.Jocke Eriksson bra i målet. Plus även främst till Skogs och Klingberg i försvaret. Samma till Petterström och Emanuelsson i offensiven. Vesce dessutom bra i första perioden.Matchens aktion: Martin Sevc när han i mitten av tredje kastar sig, slår undan pucken och därigenom luggar Växjö på ett friläge. Hann inte se vem anfallaren var, men han hade varit helt ren med mål-Jocke.Bara att sikta mot 84:e poängen på lördag. Av Rampa, för  redaktionen@northpower.nu