Vi kom, vi sågs och...jo, segrade i sudden.

Oscar lindberg sänker Linköping i sudden death. Jo, jag kopierar addebecks rubrik från förra måndagens matchrapport, ty det var exakt vad "kung" Lindberg gjorde även denna afton. En afton som såg ut att sluta i moll då LHC trampade gasen i botten i förlängningen, precis som man gjorde i upptakten av tredje perioden. Med ett mål som gav laget ny energi och gjorde att man såg ut som potentiella matchvinnare.Men låt oss börja från början. Skellefteå tog snabbt initiativet direkt i matchen och skapade en tre-fyra bra chanser. När innemot halva perioden avverkats får Oscar Lindberg dubbelläge på Engstrand, men nollan står sig. Strax därefter får AIK powerplay, vilket dock kommer av sig, då Jocke L åker ut direkt för interfeerence. Något som domarna inte varit frikostiga med hittills under slutspelet. Några minuter senare nytt powerplay, som mest präglas av slarv, men så småningom kommer Oscar L till läge och prickar Engstrands axel. Om den nu inte rent av tog i ribban. Fint framspelad av Emanuelsson. Perioden slutar mållös, men om man kan vinna på poäng, så gick den i Skellefteås favör, vilket skotten 4-11 skvallrar om.Andra perioden startar med ett jätteläge för Linköping, men Mangnus Johansson får inte till puckmottagningen och det rinner ut i ingenting. Fart och fläkt och en tränares mardröm som säkert gillas av publiken, då spelvändningarna avlöser varandra. Nytt powerplay för AIK som återigen avbryts av en utvisning på en svart-gul halvminuten senare, denna gång Klingberg. Riktigt bra fart från bägge lagen i fyra mot fyra, då plötsligt Petter Emanuelsson hittar nätet efter en retur på skott av Sevc. Tid 5:31. Om någon då trodde att Skellefteå skulle ta över matchen så ville Melins pojkar annat. LHC tar delvis över spelet under nästan halva perioden. När tre och en halv minut återstår hittar "kungen" Joakim Lindström från "Gretzky-position"  och Jocke hittar i sin tur en glipa på några centimeter mellan Engstrand och stolpen och 2-0 är ett faktum. Betydligt jämnare spelmässigt i denna period som LHC vinner skotten med 12-9.Tredje startar med en kalldusch för de våra. Efter 27 sekunder lyckas Linköping få hål på mål-Jocke via Simon Hjalmarsson. Målet ger såklart laget ny energi och man sätter AIK under hård press större delen av perioden. Spelet jämnar ut sig något efter halva, men då Melin plockar målvakten får AIK det hett om öronen och då endast 49 sekunder återstår kommer kvitteringen. Återigen signerat Hjalmarsson. Inte alls orättvist sett till matchen och framförallt tredje perioden. Den vinner östgötarna förutom målen även skotten med 9-4.Återigen en sudden death, den fjärde på fyra försök. I början ser det ut som om Linköping ska få sista ordet. Man går "all in" som det kallas och har bra tryck i Skellefte-zonen i två minuter. Bland annat kommer Carl Söderberg fri med Joacim i målet, men denne står stadigt och får pucken på sig. Men efter drygt fyra och trettio så driver Adam Pettersson upp på högerkanten och rundar Bäckman och släpper pucken bakåt-inåt. Och vem kommer inte där glidande på rumpan? Jo, samme Oscar "the king" Lindberg som trycker in segermålet. Rättvist...njaa, kanske inte, men desto roligare.Jag avstår från att betygsätta. Nöjer mig med att åter konstatera vilken klasslirare vi har i Oscar Lindberg. Tyvärr bara säsongen ut.Fy för den lede vilket erbarmerligt oljud dessa klappor för. Kommer de in i Skellefteå Kraft Arena, då slutar undertecknad gå på matcher.Avslutar med en passning till tränare Melin. Expertkommentator Thomas Johansson lät undslippa sig följande kommentar i slutskedet av matchen, som svar på ett yttrande av kollegan angående publiken.  - En hemmapubliks uppgift är att sätta press på domarna. Och sannerligen att dom gjorde.Rampa // redaktionen@northpower.nu