Upp i serieledning

1:a PeriodenFörsta perioden är en riktigt tråkig tillställning, första halvan av perioden är jämn och fattig på allt vad målchanser heter, trots 4min i PP för SSK. Bellemare och Majesky skapar två hyfsade chanser för hemmalaget.  Andra halvan av perioden är bättre spelmässigt från hemmalagets sida men fortsatt chansfattigt, inte ens ett PP för AIK ger några farligheter. När SSK blivit fulltaliga går den i övrigt bra 3:e linan bort sig totalt och Videll gör inget misstag när han får ett friläge mot Jocke Eriksson och SSK kan gå till pausvila med 1-0 ledning.2: PeriodenI andra periodens inledning får Söderberg och Söderström en riktigt bra chans efter miss i bytet av SSK men Crippe lägger pucken i utsidan målburen.  Rundblad briljerar några minuter senare och ordnar ett PP.  1:a linan får i spel 5 mot 4 äntligen göra mål när Warg petar in en retur på skott från Lindström.  SSK får sen ett jätteläge i bytet efter att göra 1-2 men stolpen räddar den gången.Efter 1-1 går tempot upp från båda håll och nu skapar båda lagen chanser i nästan varje byte.  AIK får PP efter 14 min sedan Lagerström i SSK fått frispel och slashat Jocke Eriksson i ryggen långt efter avblåsning. 2:a femman skapar bra tryck men inga heta chanser och inget mål i PP.AIK börjar få upp farten nu och sista tredjedelen av perioden spelas i huvudsak i SSK;s försvarszon, vilket skotstatistiken, 13-3 visar.  AIK har tagit över matchen mer och mer och sista halvan av perioden syns det att AIK är ett betydligt spelskickligare lag även om slarvet i defensiven bjuder SSK på en del farligheter.3:e periodenMelker och 4:e linan skapar ett par farligheter i inledningen.  Jimmie ordnar minuterna efter det ett PP med en snygg genomåkning där han blir upphakad och 05:54 kan Söderberg sätta ledningspucken i PP efter skott av Majesky, rättvist då de varit AIK:s bästa lina så här långt i matchen.  AIK äger spelet efter ledningsmålet men en onödig puck-out av Forsell ger SSK möjlighet att komma tillbaka. AIK lyckas reda ut BP även om SSK har ett par farligheter.  Efter SSK:s PP följer en lång period av mittzongegga utan farliga målchanser innan Jocke kan sätta 3-1 under en avvaktande utvisning efter en klasspassning av Söderberg. Målet är återigen 3:e linans förtjänst.  Bellemare kan sen avgöra i tom kasse med halvminuten kvar, återigen assist av Söderberg.AIK vinner med 4-1 efter en utmärkt sistaperiod och när Luleå kryssar och Färjestad torskar går man upp i serieledning.  Trots en ordentlig formsvacka på slutet. SSK spelar en klassisk defensiv bortahockey och försöker utnyttja AIK:s misstag, det går så när hem men man orkar inte hålla emot i sista perioden.Spelarsummering1:a linan har problem med spelet utan puck och man åker inte skridskor och tacklas inte, ger puckhållare problem. Är inte alls i form. Det talas dock om småskavanker, Bl a att Jocke ska ha problem med en handled, det kan bidra till att spelet hackar. .  I sista perioden börjar de visa tendenser av det spel de haft innan och målen de gör känns viktiga för deras självförtroende.  Klart är dock att 1:a linan behöver att uppehåll nu.Rundblad är, som vanligt, bäste back och tillsammans med Koistinen gör han ett bra jobb och anfallsspelet blir mycket bättre när de får transportera puck in i anfallszon.2:a femman är bra defensivt, framför allt i BP, Crippe är stark som en stridsvagn i sargduellerna och Jimmie gör rätt för sitt nr 21 med snygga finter och genomåkningar. Backparet Lindgren/Larsson är i stort sett felfria och Larsson har ett par fina sekvenser under matchen där han erövrar puck i offensiv zon.3:e linan är tveklöst bäst ikväll och ligger bakom tre av målen, man checkar fast SSK i offensiv zon i nästan varje byte och äntligen får de ordentligt betalt för slitet med 2 mål och 5 assist under kvällen.  Söderberg är bäst bland forwards och visar upp ett spel som påminner om fornstora dar. Bellemare sköter rollen som powerforward i kedjan med bravur och han är riktigt jobbig att möta i sargduellerna.Erixon/Majesky är dock det backpar som har det jobbigast defensiv och framför allt Erixon känns som en säkerhetsrisk i egen zon, han hamnar ofta i tidsnöd och tvingas till panikrensningar. De är också syndabockar vid SSK:s mål .4:e kedjan sliter på och skapar ett par heta chanser men har inte klassen att producera mer än sporadiskt.  De gör dock ett utmärkt jobb och är som alltid tunga att möta.Jocke Eriksson klart godkänd men hans orutin lyser igenom vid ett par tillfällen när han missar sidledspassningar och lämnar målet öppet, SSK lyckas dock inte utnyttja något av de lägena och Jocke ska inte lastas för baklängesmålet.