Träningsmatch Västerås-AIK (2010-08-26)

Inför matchenTyvärr kommer detta att bli en mycket begränsad matchsummering. Efter att ha kört cirka 3 mil på två timmar förstod jag att jag aldrig skulle ta sig fram i tid till arenan. Ibland visar sig Stockholm från sin allra mörkaste sida och man det är sådan här tillfällen man bara vill köra på alla Djurgårdare, Hammarbyare och Solna Aikare.Efter att sprungit runt i hallen i några minuter kom jag äntligen upp på pressläktaren och hamnade i ett litet skrymsele mella Norran-Elin och Jonas Fahlman, skrämmande egentligen att de sätter pressläktaren på en kortsida men relativt begränsat synfält över isen.En del av andra periodenJust då jag kopplar upp min dator så gör Västerås sitt andra mål för kvällen och därmed tog ledningen med 2-1. I resten av den andra perioden så spelar AIK hafsigt och slarvigt, det är till stora delar hemmalaget som äger spelet och får därmed också publiken i ryggen. Enligt rapporter från de på plats så beror detta till stor del på att AIK har en match i benen och spelade för mindre än 24 timmar sedan samtidigt som träningen idag var rätt hårt. Eriksson känns hyfsat stabil i målet och gör några riktigt svettiga räddningar i slutet på andra. Försvarspelt känns rätt osäkert och vi ska tacka alla gudar vi kan komma på att resultatet fortfarande bara är 2-1.Jimmie spelar förövrigt inte på grund av knäskyddsproblem, känns som en rätt konstigt förklaring på bortfallet.Ett tiotal AIK-fans verkar vara på plats i arenan.Tredje periodenTenkrat värmer inte mellan period två och tre (men spelar därefter).AIK startar med Söderström-kedjan, Lindström vinner tekningen och verkar nu spela center.AIK har börjat tredje starkt och det ser ut som de vill behålla sin winningstreak . Samma kedjor som startade matchen börjar i den tredje. Efter 3.49 så slår Västerås en icing och man ser att AIK ser starkare ut. Lindström är den spelare som för tillfället är piggast och slår passningar som få andra ser och tyvärr är ingen av hans medspelare med på. Interference på en Västeråsspelare gör att AIK får ett PP. Bellmare får ett friläge i PP.et, men får inte till skottet. Det är också i princip allt som händer.Forsell-kedjan ställer upp fint men har stora problem att få rörelse på Västerås-försvaret. Statiskt tyvärr. Lethonen är väldigt transatlantisk i sitt spel, stor och tung runt sargen med ett hårt dragskott, det visar sig framförallt då AIK har en spelare mer.Västerås är pressad och tvingas ta en utvisning då Erixon åker igenom. Publiken är därefter nästa i upplösningstillstånd då en AIKspelare sätter in en (klockren) open-ice tackling. Forsberg går runt på femmorna och verkar inte toppa laget på något sätt. Söderström får efter 11 minuter ett gyllene läge framför mål efter att Skrbek gjort en fin uppåkning men bränner chansen grovt.Utvisning efter 14:16 på Lethonen (tripping). Därefter får Bellmare för tripping i 15:21. 5/3 för Västerås alltså. En rensning av AIK och en räddning av Runblad på mållinjen är det som Västerås åstadkommer . Västerås målvakt blockerar efter ett svagt skott från Forsberg efter 17:41, därefter tar Forsberg (den äldre) timeout. Lundberg med Lindström och Karlsson, får tryck men därefter tar Karlsson en orutinerad utvisning i anfallaszon. (2 minuter kvar)Just därefter får Lethonen ett gyllende läge att åka igenom men klubbtekniken är helt hundra. I slutet av matchen tar AIK ut målvakten och spelar med Skrbek-Burström tillsammans med Bellmare-Lundberg-Forsberg men får inte till något. Istället kontrar matchens lirare hemmalagets Mathew Sisca in 3-1 målet.Sammanfattande bedömningBer än en gång om ursäkt att jag inte hann i tid till matchen, mest besviken för detta är undertecknad själv eftersom jag gärna hade velat se matchen. Detta kommer att förändras då matcherna spelas i Globen, bor cirka 15-20 minuter därifrån.Svårt att sätta några betyg då det inte finns så många som sticker ut. Eriksson hade inte mycket att göra på målen och såg övrigt stabil ut, jag tycker att unga Granberg såg intressant ut, stabil i försvarsspelet och vårdar pucken. Framåt så ser man att Lindström blir en klassvärvning, Lehtonen blir säkert ett nyttigt nyförvärv. Det mest intressanta i matchen var att Foppa valde att spela center några byten, jag tror att han både har händerna och hockey-skallen för att spela center och sig inte att det inte skulle rinna snålvatten av att se Jimmie-Lindström och Lethtonen på isen samtidigt. Avslutningsvis så fick Bellmare-Forsell-Forsberg en del snurr i anfallszon men fick inte riktigt till del i avsluten. En förlust känns inte så speciellt jobbig, man såg tydligt att AIK-spelarna är riktigt nedtränade och det ska inte gå för enkelt under försäsongen.För matchstatistik finns: http://stats.swehockey.se/online/43/990 ... efault.htmPubliksiffra: 1246/Tazman