Strafftorsk för lojt AIK.

I omgång åtta stod Timrå IK på programmet, ett lag på förhand utdömt av alla men som ändå börjat säsongen över förväntan. Laget parkerar på en niondeplats med åtta inspelade poäng. Timrås laguppställning ger ingen skrämselhicka, det känns på något sätt lite skumt att spela mot ett lag vars förstakedja innehåller Yared Hagos och Christian Söderström. Inget om dessa två men nog skulle i alla fall jag känna oro över framtiden om det såg ut så i AIK.  Anders Forsberg väljer ganska väntat att byta målvakt och ställa Joacim Eriksson i målet. I övrigt var Jimmie Ericsson tillbaka efter vilan liksom Erik Andersson.

Känslan innan match var att Timrå skulle satsa på att spela med en strikt defensiv, hålla ner tempot och satsa på spelvändningar. Första perioden visar inte upp något som motbevisar den tesen, tvärtom. Timrå ser oerhört kompakta ut framför det egna målet. AIK har svårt att komma sig in i anfallszon och fastnar oftast i en rödvit gröt. Det är förstakedjan som vid ett par tillfällen lyckas komma igenom och Arvidsson har ett skott i stolpen men i övrigt är det tunt med AIK-chanser. Timrå å sidan skapar lite och ingenting inledningsvis men får ett powerplay efter 6.30. Timrå är uppseendeväckande nog seriens bästa powerplaylag och skapar en del farligheter men AIK håller tätt framför mål. 1-0 kommer istället efter 13 minuter, som väntat på en spelvändning, Johan Andersson får avancera in i slottet och skjuter ett lågt skott som smiter in under Joacim Eriksson. Ett bra agerande av Andersson men Johan Alm borde ha kunnat gå på hårdare. 1-0, 10-7 i skott efter första.Andra perioden fortsätter som den första, lågt tempo och ett AIK som gång på gång fastnar i Timrågeggan.  Det dröjer nästan sex minuter innan förstalinan får tryck i anfallszon, man får med sig en avvaktande utvisning men den hinner inte verkställas innan Joakim Lindström kan prickskjuta in 1-1 på pass från Oskar Lindberg. Jimmie och Bud skymmer bra framför mål. I övrigt är det en period man helst sover bort, otroligt lågt tempo och svagt passningsspel. Timrå får två utvisningar med sig i slutminuterna men kan inte göra mål innan pausen. Timrå borde ha fått ett fem mot tre sen en AIK:are hoppat ur båset och fått pucken på sig men domarna släpper det. 0-1 (1-1) och 6-6 (16-13) i skott. Notabelt är att AIK inte fått spela powerplay än trots 40 minuter spelade.Tredje perioden inleds med 47 sekunder boxplay men Jonte Hedström trippar till sig en utvisning efter 23 sekunder. AIK får så sitt första försök i powerplay men det är inte det bästa laget presterat, om man ska vara snäll. Perioden rullar sen på utan större skandaler, AIK får några chanser och Timrå likaså men det är lite som är värt att skriva hem om. Det tar till minut 17 innan AIK börjar få upp farten och både första och andralinorna kan skapa mera press i slutminuterna. AIK är närmare ett avgörande men matchen går till förlängning. 8-7 (24.20) i skott.Domarna har uppenbarligen bestämt att inga utvisningar ska delas ut i slutperioden, även uppenbara hakningar och fasthållningar släpps och det är inget som gynnar AIK utan det gör Timrås jobb lättare. Förlängningen är mållös och kanske tur det, straffarna blir den enda underhållning publiken får se ikväll.Möller sätter sin straff i krysset, Jocke Lindström missar sin och Lindberg gör likaså. Timrå sätter två av sina och avgår med bonuspoängen. Timrå får spela sitt spel och gör det bra medan AIK inte tar kampen utan duttar runt. Ett byte där man spelar bra räcker för att bärga en poäng men sammantaget är det svårt att höja laget till skyarna./Zimme