Seriesegern borta, Guldet ska hem!

Mina tre huvudpunkter som jag skulle fokusera på ikväll var Inställningen att våga vinna, Farten och specialteams

Första Perioden

Första perioden började riktigt bra. Vi visade upp en bra fart på skridskorna och verkade inte komma hit för att ”bara hämta 3 poäng” utan laget verkade på allvar förstå att seriesegern är inom räckhåll. Redan efter ganska exakt 2 minuter (01.59) tar Pontus Petterström (PP) en tillsynes onödig hookingutvisning. I det efterkommande powerplayet får jag möjligheten att studera vår inställning i numerärt överläge. Även om det inte blev mål denna gång var tempot högt, passningarna satt där dom skulle och inget onödigt avaktande med puck. Tyvärr så blev det inget mål denna gång men måste ändå ge laget plus i försök och vilja för detta powerplay.Efter inte fullt 5 minuter tvingas Hadelöv kapitulera på Linköpings första anfall. Ett, enligt mitt tycke, mycket billigt mål. Inte billigt som i målvaktstavla, utan mer billig för att ingen i bortalaget är riktigt med på vad som händer på isen! 1-0 är dock ett faktum och Linköping kan bara bocka och buga!Vi fortsättare dock trycka på och spela med fart, 1-1 ligger lite i luften. Vi har bland annat 2 riktigt kvalificerade målchanser inom de närmaste minuterna. 2 stycken frilägen som tyvärr inte riktigt hamnar bakom Norrena i mål tack vare att spelarna försökte göra det lite för snyggt, lite för elegant.Efter 9 minuter in i första tvingas Lückner ta timeout, något som kan ses som ett taktiskt smart drag. Vi är det hetare laget och det känns som målet bara är ogjort. Halvvägs in i första perioden tar Jämtin en helt horribel utvisning och i efterföljande powerplay får vi möjligheten att drämma till 1-1, en chans som tas med bravur!Perioden avslutas med att Hynning av alla spelare i klubben är millimeter ifrån att sätta 2-1. Ett ribbskott som gör att funktionärerna behöver inte flytta hemmalagets mål, det flyttar sig till kanten av sig själv!

Andra perioden.

LHC är det helt klart bättre laget och vi gör långt ifrån en bra period. Hadelöv räddar oss stundtals med några bra räddningar men vad gör det när han släpper in 2-1 på något som inte går göra annat än rubricera som en riktig tavla. Hadelöv känns precis lika stabil som vanligt den här säsongen, och med tanke på hur bra Jocke spelade mot HV ställer jag mig frågan, är det inte lika bra vi slänger in Juniormålvakten Oskar istället?! Rent personligen tycker jag det är bättre om målvakter släpper puckar som dom inte ”ska” ta men ser till att plocka det dom ska istället för att blanda högt med lågt.Specialteams är faktiskt även denna period helt okej, med tanke på att vi drabbas av 2 utvisningar och tycker laget stod upp bra i boxplay. Linköping får ingen möjlighet att skapa några riktigta farligheter.Även om jag upplever att Linköping är ett par nivåer bättre än oss i andra perioden så är det nätt och jämt att laget lyckas hålla 1-1 i hela andra och kan gå i periodvila med vetskap att i tredje behöver vi bara spela säkert och låta Linköping göra bort sig när matchens i särklass sämsta räddning från Hadelöv händer när Linköping skjuter ett tämligen ofarligt skott som går in bakom Hadelöv efter att han jonglerat lite med pucken. Extra irriterande då jag upplever det som han har kontroll på pucken i första läget!Andra perioden avslutas av 2 precis lika idiotiska utvisningar, en i vardera lag med 6 sekunders mellanrum. En oerhört onödigt hakning av Jimmie är väl det värsta!

Tredje perioden

I tredje perioden är det ett lag på banan. Nära nog hela tredje perioden är det Skellefte för hela slanten men en galen pass i mittzon från Bud gör att Aldbrandt får friläge och med tanke på hur stabil Hadelöv varit denna match (eller nära nog hela säsongen) kan nog alla gissa resultatet. 3-1 är ett faktum och matchen känns väldigt död. Vi fortsätter trycka på men Linköping försvarar sig bra och har en väldigt het målvakt i Norrena. Med 2.5 minuter kvar av tredje perioden lyfter Lindgren in pucken mot mål, en puck som Norrena tappar och Goren lyckas peta in i nätet, 3-2 är ett faktum och det kan bli spännande igen! Vi fortsätter pressa och det vore inte oförtjänt om vi hade fått in 3-3 i slutsekunderna men Norrena står upp riktigt bra!

Slutsats

Skellefte var det klart bättre laget i 2 av 3 perioder, och i 2 av 3 perioder uppfylde laget mina 3 krav.. när ska det göras i T-R-E Perioder?Matchen stjärna är utan tvekan Norrena som även får pris som matchens lirare.Spelarintervjuer med Forssell, Möller, bud och Jimmie kommer senareTills dess så kan jag citera Forssell:

Andraplatsen är minst lika viktig som förstaplatsen!