Så göra vi när vi krossa Djurgården.

Fokus innan matchen var framför allt på backspelet och inställningen nu när Jocke inte spelade och det skulle visa sig att man förbättrat sig på båda punkter jämfört med Timråmatchen. Första perioden inleddes med hög fart och press från hemmalaget och efter knappa sju minuter kommer Söderberg i ett två mot ett läge tillsammans med Pikkarainen, som förvaltar Antos passning på bästa sätt och stänker in 1-0 för AIK. ”- Riktigt skönt att få göra mål igen, det var ett tag sen” var hans kommentar efter match.Det höga tempot fortsätter perioden igenom men spelet jämnar ut sig och lagen byter puck och chanser med varandra. Holloway har ett av de vassaste lägena när han kommer fri efter ett klasspass från Skogs från egen zon, Zibanjead i DIF lyckas dock hindra Bud från att få iväg avslutet.Andra perioden Börjar som den första med intensiv AIK press och nu trillar målen in i tät följd, Antos och Pikkarainen kommer i en ny två mot etta och nu skjuter Antos själv och 2-0 står det. 3-0 kommer tre minuter senare i powerplay sen Lindgren lossat sin bössa från blå och förpassat pucken upp i krysset bakom Wesslau. Hardy byter in Sandberg i målet efter 3-0 med det hjälper föga, 4-0 gör Möller på ett friläge, fint framspelad av Holloway. Djurgården reducerar till 4-1 efter 11minuter men bara sekunder senare sätter Burström 5-1 sen Sandberg släppt en lucka vid första stolpen. Tredje är en ren defilering för mot den fullbordade förnedringen, 6-1 gör Söderström i powerplay, 7-1 av Goren och slutligen 8-1 av Bellemare och det bör vara den största seger laget tagit sen återkomsten till elitserien. Att dela ut enskilda betyg efter en sån här match är ganska lätt, ingen föll ur ramen utan det var en uppvisning i totalhockey matchen igenom. Bland backarna skötte sig Pikkarainen strålande idag, mål och assist och missarna lös med sin frånvaro, Alavaara gjorde inte heller några missar men skapade å andra sidan nada konstruktivt och det känns som att han inte kommer längre än så här, Pikkarainen däremot skuggar nu absoluta toppen i backarnas poängliga och visade idag vad han kan när hans spel fungerar och det känns som att det är värt att ge honom fortsatt förtroende. Alavaara däremot får nog ställa in sig på att vara utfyllnad.   Backspelet i övrigt var riktigt bra och passningarna gick hem i det stora flertalet av fallen.Matchen visar också att det är fruktlös att möta AIK med ett offensivt spel, det motståndarna kan göra är att grisa och dra ner tempot som Timrå gjorde och hoppas man håller AIK stången tillräckligt länge för att göra mål, knappt nått lag har kapaciteten att spela ut dagens AIK och vinna och det är något som bådar gott inför vårens slutspel. Börjar dessutom nu powerplay att fungera blir laget nästan omöjligt att slå om man spelar på topp. Hynning verkar mer och mer vara på väg bort, sparsamt med tid på isen idag och när Emanuelsson går före som forward är det lätt att dra slutsatsen att han kan vara på väg bort från laget. På grund av att laget reste till Övik direkt efter match blev det endast några korta kommentarer från spelarna men mungiporna var av naturliga skäl uppåt.”- Skönt att få vinna och att vi får utdelning på alla våra skott, det har vi inte fått tidigare, vi skymmer deras målvakt bra och gör det svår för honom.”- Joacim Eriksson.På skadefronten fick Möller en hjärnskakning, Lindgren utgick med mjukdelsskada i tredje men spelar imorgon. Lindberg kör sin ”hjärnskakningstrappa” och mår bra och ska vara tillbaka efter jul.Slutligen ett ord till alla er som inte orkade masa er till Ladan: Skyll er själva, ni gick just miste om 60 minuter hockeyporr och en makalös uppvisning i vad Skellefteå AIK anno 2011-12 kan prestera när man spelar på topp.