Publikfriande storseger och säkrad serieseger

Det börjar se ljust ut för alla AIK-fans. Ute är det vårvärme, och en titt i elitserietabellen visar att laget återfinns i topp med endast fyra matcher kvar att spela av årets grundserie i SHL. Endast ett mirakel av aldrig tidigare skådad natur kan stoppa laget från att vinna serien, och därmed få en välkommen vinstbonus samt fördelen av hemmaplansfavör genom hela slutspelet. Kvällens gäster Leksand IF befinner sig något överraskande på en femte plats. Ett mycket bra resultat av en nykomling. Kampen runt plats 4-9 är dock så jämn att varje poäng blir livsviktig för dalmasarna om de ska undvika att bli ett av de lag som tvingas in i en playoff-spel för att säkra sin plats i slutspelet.Bud Holloway rivstartar matchenMatchen börjar också på ett ljust sätt för AIK som genom Bud Holloway tar ledningen efter endast 24 sekunder spel när han avlossar sin kanon i den högra tekningscirkeln. Mycket påpassligt av Bud att göra mål på sin födelsedag och framför ögonen på sina föräldrar som är här på ett långväga besök. Resten av perioden blir en enda lång svartgul defilering. Leksand hänger inte med när AIK sätter fart på puck och ben. Av bara farten blir det ytterligare tre mål, och första perioden slutar 4-0 sedan AIK fått bra utdelning i de powerplay Leksand tar. Så långt en klart publikfriande match, och på tal om frieri, utöver fyra mål fick publiken även se ett frieri i publiken under powerbreaket.  I den andra perioden fortsätter AIK på den inslagna vägen med en frejdig offensiv och ett bra tempo som förpassar Leksand till att vara på efterkälken och göra återbesök i utvisningsbåset. Utdelningen dröjer sig dock lite längre än i första perioden. Först blir det 5-0 efter tio minuter innan veckans hetaste spelare gör 6-0. Den jag syftar på är Oscar Möller som skrinnar förbi en Leksandsspelare och i skäret trycker upp ett handledsskott bakom Gistedt. När dessa rader skrivs kommer 7-0....singerat ...Oscar Möller som gör sitt tredje mål och fjärde poäng för dagen. Allt sägs ju ska kunna hända i sport, men sannolikheten för att AIK ska tappa detta bör inte ens räknas i promille.Mållös tredje periodI tredje perioden byter Leksand ut sin målvakt. Ut åker Joel Gistedt och in kommer Henrik Hjerpe för sin debut. Från hemmalagets sida sjunker tempot något, men AIK är fortfarande matchens ressigör och huvudaktör. I den tredje perioden blir det inte fler mål. I hemmalaget håller Stefan Steen nollan och skickar laget signalen att han håller SHL-klass även dagens motstånd var svagt, men en nolla är alltid en nolla i kolumnen. Närmast ett ytterligare mål är AIK genom Oscar Möller och Nicklas Burström.Ikväll var allt bra. Offensiven, defensiven, målvaktsspelet för att inte nämna spelet i powerplay som var strålande. Inte ens den störste pessimisten skulle kunna vara negativ en afton som denna. Som belöning och grädde på moset för denna gedigna insats blev det en  säkrad serieseger, för andra året i rad. Gästande Leksand var inte bra men inte heller ritkigt dåliga. AIK var effektiva och helt enkelt ett nummer för stort denna afton. Dalmasarna får glömma denna insats och gnugga vidare för att vara på säkra sidan om playoff-strecket.Oscar Möller Bra insats idag...- Ja jag käner mig het och har ett jäkla flyt just nu. Vi gör saker bra i hela laget från början till slut. I just min femma tycker jag att vi hittar riktigt bra åkvägar och inte tummar på någonting över hela banan. Vi tjuvar inte någon gång och vi hittar hela tiden nya lösningar för varandra.Idag säkrades seriesegern - Ja det var väldigt skönt. Jag tycker vi har spelat bra under långa perioder. Vi har fört matcher och vi har klarat av att vända matcher där vi legat i underläge. Men vi måste fortsätta trumma på ända in i slutet, vi får inte slappna av. Jag tror inte att vi kommer att göra någon förändring bara för att seriesegern är säkrad. För mig och för oss gäller det att bibehålla de goda vanor som vi byggt upp och som grundlägger en sådan här seger. Nu betyder det ju också att vi får spela "champions leauge hockey" - även om jag inte vet så mycket mer om det än så.Bud Holloway Så hur känner du dig efter denna match...- Ja jag känner mig såklart rätt nöjd. Vi spelade riktigt bra idag och gjorde tre bra perioder. Vi fick en bra start när jag gjorde mål. Det var ett riktigt fint pass av Jimmie och sedan lät vi bara bollen rulla på efter det. Vi ändrade ingening av vårt spel från period till period och lät det bara flyta på under 60 minuter.Du verkar trivas på isen när dina förldrar är här - Ja jag vet inte om det är en bara en slump, men det är hursomhelst en lycklig slump. Jag vill ju spela bra när mina föräldrar sitter på läktaren så det är klart det påverkar mig. Mamma och pappa kommer ju med en massa goda råd om än lite självklara...haha, som att jag ska sikta på mål eftersom det ökar chansen för att mål och så vidare.Det har även varit riktigt skönt med ett break nu under lovet så att man kan träna och vila och se lite OS-hockey.Handen på hjärtat - vilka höll du på under OS-finalen - Defintivt Kanada, inget snack om det. Jag har ju spelat hockey större delen av mitt liv i Kanada. Jag är inte kompis med någon av de spelare som representerade Kanada, men jag har spelat mot några av dom i varje fall.Vem fick den "blåa hjälmen" idag som den ni internt utser till bästa spelare? - Den gick till Stefan Steen. Han spelade väldigt bra och visade att han är en duktig målvakt. Han  spelar bra och det sprider förtroende till de övriga i laget. Vi har bra målvakter i truppen och det är betydelsefullt inför slutspelet som kommer.Några sköna citat "Ja det här blir blir ju inte mycket till match" /Leksands videocoach efter tre noll .."Martin, jag älskar dig" /Okänd tjej i 12-års ålder som ger Martins tjej "konkurrens""Vem är du" ? /Okänd tjejei 12-års åldern till Erik Forssell, som får jobba på sin stjärnstatus.."It smells locker room in here" / Buds polare från Kanada känner igen den internationella lukten av hockeysvett//addebeckredaktionen@northpower.nu