Myrornas krig fortsätter

Så kom den då, den hett efterlängtade segern. 2-1 skrevs siffrorna till denna gång. Och naturligtvis i.....just det, förlängning.Dagens match hade den inramning en slutspelsmatch ska ha. Äntligen slutsålt i Skellefteå Kraft Arena. Västra stå på topp denna afton. Vågen son gick runt arenan tre varv, fem minuter innan matchstart. Ett gult hav av sjungande och klappande matchen igenom, gult på grund av utdelning av gula slutspelsT-shirts vid insläpp.  Ett hedersomnämnande även till bortaklacken som höll igång med bravur.Första perioden startade i ganska högt tempo, utan att något av lagen dominerade. Ett skenbart övertag för hemmalaget genom lite mer puckinnehav. Men Luleås försvar lät sig inte överlistas. Bästa chansen hade kanske Jocke Lindström, som vinklade pucken bakom målvakt Nilsson, men millimetrar utanför bortre stolpen. Skellefteå fick spela i powerplay två gånger under perioden. Hyfsat pp-spel men inget som glänste. Luleå fick chansen med en man mer när en och tio återstod av första, men inte heller de fick utdelning. Mycket jämn period. Skotten 11-10. Fast ingen av målvakterna har behövt briljera.Andra perioden börjar som sagt med pp i femtio sekunder för Lhf, men dom har inte ett enda skott på mål varken i första delen i förra perioden eller i denna avslutande del. Det känns som att AIK trissar upp tempot något i inledningen. Dock i likhet med första i spelkvalitet. Efter 8:30 får så Arlbrandt sätta sig på botbänken och AIK startar med bra tryck i pp. Vilket sen bryts av en för mig konstig utvisning. Denna gång på Fredrik Warg för en slashing. En slashing som jag inte kunde se ens på reprisen. Återigen en period utan mål. Spelövertag däremot för Skellefteå, dock utan att komma till de riktigt vassa lägena. Luleås backar är verkligen tajta och svåra att komma runt eller att överlista. Skotten 11-6.Sista rundan skapar AIK än mera tryck mot Anders Nilsson, som för övrigt spelar lika säkert som i tidigare matcher. Men som så ofta förr när ett lag pressar som bäst, så kommer ett baklängesmål. Direkt på tekning fastnar två Skellefte-spelare under en Lule-dito och Pierre Johnsson som erövrat pucken passar en mitt i zonen åkande Jonas Berglund, som snyggt snärtar upp trissan i nättaket. Tid 9:23.  Men denna gång gick inte luften ur hemmalaget, utan man trummar vidare och kvällens bästa formation med Jimmie Ericsson   och Christian Söderström tillsammans med centern Erik Forsell får efter ett snyggt anfall kröna slitet med en kvittering. Signerad Erik Forsell. 16:25 står matchuret på när detta sker och allt pekar mot en ny förlängning. Kraftigare övertag från AIK mot ett till synes allt tröttare Luleå. Man började maska med bytena redan i slutet av andra och detta har fortsatt under flertal byten i tredje. Skotten vinns nu med 14-7.Period fyra inleder hemmalaget med att trycka tillbaka gästerna tills coach Rönnkvist ser sig nödsakad till Time-out redan efter 3 minuter och 16 sekunder. Då såg Luleålaget verkligen tröttkört ut. Något utjämnat spel efter den lilla pausen, men Skellefteå ser forfarande piggt ut. Powerplay för AIK efter 10 minuter där Söderström missar att lyfta pucken över Nilssons benskydd. I tolfte minuten kommer så äntligen klimax för hemmalaget, publiken, ja en hel stad. 2-1 än en gång genom bästa kedjan och Erik Forsell.Som helhet en bra match med mer känslor och hetta än de två tidigare. Omdiskuterat segermål, men nu har eventuell tur och otur kvittats, då första målet för Skellefteå ikväll föregicks av att pucken studsar på en luleskridsko.Som nämnt var Erik Forsells kedja bäst i kväll med "Chrippe" och Jimmie som fältherrar. Ivan Majesky slet föredömligt i försvaret. Hoppsan vad han tacklade ikväll. Ingen av de övriga höjde sig ikväll, utan gjorde bara vad som behövdes. Wargs kedja får tyvärr återigen underkänt. Kanske dags att sära på dem igen? Totalt vinner AIK skotten med 46-32. Sammanfattat en helt okej dag på jobbet. Repris imorgon?