Melker visade vägen i tungviktarmötet

Revanschens vecka kan vi kalla denna. Senaste två lagen som snuvat AIK på SM-guldet, Färjestad och Brynäs, kom sågs och förlorade. Matchen mot Färjestad kändes i mångt och mycket som ett tungviktarmöte. Två lag som mycket väl kan göra upp om SM guldet återigen när våren annalkar oss. Matchen var tempostark, chansrik och mycket jämn.Efter en mållös första period är det andra periodens utvisningar i Färjstad som gör att matchens momentum landar i AIKs favör.  Med ett viktigt 1-0 , signerat Melker Karlsson får AIK chansen att spela med en ledning och tvinga Färjestad att jaga ikapp.  AIKs powerplay fortsätter vara mycket starkt. Anders Forsberg låter firma Jocke-Oscar-Bud-Melker-Möller, får alla den speltid de möjligen kan önska, och kvintetten förvaltar speltiden väl.Power play - ett vinnarvapenAIK får chansen att inleda tredje perioden i power play, och knappt hinner pressläktaren fyllas innan AIK gör 2-0  signerat Oscar Lindberg. Återigen ett mål som genereras med att lägga puckar på mål med mycket trafik. Det är en fröjd att se Lindberg på isen. Han spelar med en annan pondus och lyser av självförtroende jämfört med hur det såg ut för ett år sedan. Potential har alltid funnits i honom, men det är skillnad på potential och prestation. I år ser jag båda delarna. Spelmässigt det jämnt hela tredje perioden. Färjestad har många farliga lägen, men Svensson i hemmakasssen är inte ordinär idag - han är riktigt bra. Motar 40 av 41 skott. En riktigt matchvinnarmålvakt idag. Samtidigt är AIKs försvar bra. Det är bra defensivt spel från alla utespelare i 60 minuter. Skotten kommer utifrån, och blir det retur är backarna på hugget och rensar bort dem. Färjestad får en slumppuck efter 53,59 som går i en båge över Svensson vilket krymper AIKs ledning till uddamålet. Fler mål blir det inte i matchen. Sista minuten drivs AIK fram av en högljudd klack med segervittring.Svensson matchvinnareNär hösten kryper innanför skinnet känns det skönt att AIK börjar sin vandring uppåt i tabellen. Dagens vinst mot Färjestad är ett värmande besked. Powerplay-spelet är vägvinnande, och vi har två målvakter av yppersta elitserieklass. Svensson gav AIK chansen att vinna och ger dagens insats Forsberg angenämt huvudbry om målvaktsposten. Naturlligtvis missade jag inte chansen att ta ett eftersnack med Svensson.- Jätteskönt att vinna matchen. Och jag tycker att grunden till att vi vinner är ett sollit försvarsspel över hela banan av samtliga i laget. Vi är rejäla runt målet och jobbar de returer som jag släpper ifrån mig. Jag är riktigt nöjd med min egen insats, precis som hela laget borde vara. Sen var det jätteskönt att få spela med ett sådant publikstöd på läktaren som det var idag. (5428 var den officiella publiksiffran.)Hur ser du på målvaktskonkurrensen med Ericsson i år? - Det är grymt skoj att vara konkurrent med Jocke. Jocke är grym både träning och på match. I kombination med att vi kommer bra överens med varandra bidrar det till en sitiation där vi stöttar varandra i med- och motgång.Hur ser du på möjligheten att stå mot din förra klubb  Solna AIK nästa hemmamatch?                                       - Jag försöker ladda likadant inför varje match. Oavsett vad motståndet är försöker jag som komma in i samma känsla. Det har varit riktigt skönt att få stå två matcher i rad nu.Hur fungerar samarbetet med målvakstränaren Krister Holm?- Det fungerar jättebra. Här i Skellefteå får jag förutsättningarna att coachas av Holm före varje träning och efter varje match om jag så vill, vilket gör det lätt att träna och utvecklas som målvakt.Hur trivs du i staden än så länge?- Jag trivs jättebra. Här är det nära till allting. Cykelavstånd till det mesta vilket gör det väldigt behändligt att bo här. Jag trivs väldigt bra både på och utanför isen just nu.Därmed summeras en skön trepoängare som trots att regnet står som spön i backen värmer en AIK:ares hjärta.addebeckredaktionen@northpower.nu