Matchrapport Färjestad-AIK 30/10

I studion före matchen så tvingas Borken erkänna att AIK är i toppen för att stanna annars handlar mycket om snacket kring vår bästa back för säsongen och hur duktiga han egentlingen är. Det diskuteras även en del kring första-kedjan som gjort 20 av AIKs 43 mål.Matchen startar och Warg vinner tekningen direkt därefter så har spelarna inte så mycket att säga till om då Färjestad ser starkare ut, Paulsson, Kåberg med flera jobbart stenhårt framför mål och den unga backlinjen i AIK ser konfunderade ut. Lindström kommer efter cirka 4 minuter fram och får en jättemöjlighet men skottet går tyvärr rakt på Nhilstorp. Därefter får Färjestad ett par fina lägen men Hadelöv ser fortsatt stabilt ut och motar bort skotten. Bisittaren Blomsten informerar tittarna om att Forsberg pratar om att man vill spela med en liten box men ändå spela aggresivt. Hur detta går till har jag ingen aning om men det kanske läsarna kan berätta?Efter 09:10 (oväntat?) så spräcker Lethonen målnollan och gör sitt tionde mål för säsongen då Lindström tar in pucken i anfallszon och Jocke håller inne med skottet tills Warg och Lethonen kommer in framför mål. Lindström skjuter därefter och Nilstorp släpper därefter en billig retur och finländaren som en mältjuv bör står framför mål och gör ett enkelt mål. Färjestad är därefter fortsatt tunga och får några fina lägen framför Hadelöv. Efter 14:22 får AIK sitt första Pp, då en färjestadspelare tar en onödig utvisning i anfallszon. Det är förövrigt Erixon som tar Lindgrens plats bredvid Rundblad i PP.Dagens citat: "Det är en skön resning på Rundblad då han åker skridskor" /BlomstenEtt riktigt fint PP blir det av AIK där Bellmare, Söderberg och Jimmie får ett par intressanta lägen. Sanny Lindström får i slutet på perioden ett hårt skott på foten och tvingas utgå. Därefter ljuder hesa fredrik och spelarna går till omklädningsrummt med en ledning. Resultatet känns verkligen inte rättvist men i och med att vi har en riktigt bra målvakt tillsammans med spetskompetens i och med en spelare som Lethonen gör att vi har en bräcklig ledning inför andra perioden. Andra perioden:Undertecknad har köpt en pizza under period-pausen och kommer perfekt in genom ytterdörren då andra perioden ska ta sin början och Jimmie får några hyfsade lägen men därefter så åker Majevsky ut med sin "vanliga" tvåa. Färjestad har ett hyfsat PP med det är tydligt att de saknar en spealtyp som Matsson eller Prestberg på blålinjen. Efter  8:18 så blir hela Skellefteå extra glada då Jimmie gör ett snyggt mål, men på reprisen syns det att Jimmie skjuter i stolpen och det är Forsell som styr i pucken på nära håll. Hur som helst så är det mål och AIK fördubblar sin ledning till 0-2. Därefter får AIK ett PP och även fast de äger pucken konstant i anfallszon så spelar man runt pucken för mycket och kommer inte till något bra skottläge. Färjestads kapten spelar för övrigt inte i andra perioden pågrund av skottet på foten.Efter 12:33 så får Färjestad en ny skadesmäll då Frögren efter en kollision med Hagos blir liggande och på reprisbilderna ser man att Färjestadens ben får sig en smäll. Det ser verkligen inte bra ut, varken för Frögren eller Färjestad just nu. Det kanske tänder hemmalaget som efter tretton minuter får sitt första tryck i våran zon, då står det 2-8 i skott under andra perioden till AIKs fördel. Som tur är så får AIK nästa PP då Majevsky föredömligt följer med i anfallet och tvingar fram en utvisning. I det efterföljande PPet gör Lindström 0-3 efter 15:17 då han får all tid i världen att vandra in i ett bra lägen och avlossar en stenhårt skott helt otagbart för Nihlstorp. Det syns verkligen att Jocke lärt sig något från Nordamerika, ett riktigt klassmål.  Därefter skjuter en Färjestadspelare klockrent i stolpen och Hadlöv kan därefter på ett mirakulöst sätt rädda returen. Expert Blomsten skryter därefter av våran "nyaste" spelare Edström som spelare kyligt i försvarssezon. Efter 19:30 får Sevc en utvisning och man undrar om det blir den tiden som tjecken kommer att få vila. Perioden slutar kort därefter och visar verkligen klass under den andra perioden.Tredje perioden   AIK börjar perioden i Pp och får direkt tryck, Lethonen visar beslutsamhet använder kilona på rätt sätt då han bryter in framför målet men Nilstorp är med på noterna. Efter 2:30 gör Rundblad sitt första misstag för säsongen då han sjabblar i den egna zonen och hemmalaget får ett visst tryck. Efter 3:22 gör Warg 0-4 då första kedjan är skrämmande dominant och Warg kan på nära håll sprätta pucken med en backhand i nättaket . Otagbart för Nilstorp som faktiskt gör en klassräddning på Wargs första frilägen men vad gör det? Då Wargen är kylig i andraläget och gör ett snyggt mål.  Efter 05:02 får Erixon en billig utvisning mot sig men vad gör det då våran egna fransman täcker skott i parti och minut. Förövrigt så måste ordet "gurgel" var ett av de mest enerverande orden i dagens hockey. Ord som gruff, bråk, stök eller bök är ord som skulle kunna användas istället.Efter 09:23 får hemmalaget ett tröstmål då Dick Axelsson lurar upp Majevsky all världens väg och sätter pucken snyggt bakom en chanslös Hadelöv. Kort därefter skjuter Berglund ett stenhårt skott i stolpen och Färjestad är helt klart på gång, målet kommer därefter retroaktivt då Axelsson gör sitt andra för kvällen. AIK har en avvaktande utvisning och i mina ögonen så tar Rundblad pucken på egna blå men domaren blåser inte och Axelsson står allena framför mål och kan skjuta in pucken. Hadelöv gör för övrigt en snygg räddning men kan inte riktigt styra ut pucken. Paulsson tar efter det en idiotisk utvisning då han crosscheckar Erixon i ansiktet, som tur är för Färjestad så tar Jimmie därefter en minst lika dum utvisning i anfallszon då i har PP.Rundblad gör sedan sitt andra misstag för säsongen och frispelar Axelsson framför Hadelöv, AIKs målvakt hinner inte med och 23-åringen gör ett hattrick på ett par minuter. Färjestad känns farlig och AIK är helt klart i gungning. I slutet på matchen får Färjestad några farliga lägen men Hadelöv kan hålla tätt och AIK vinner med 3-4.Kommentarer:Matchen blir onödigt farlig efter att AIK slappnat av efter 4-0, det syns tydligt att vi saknar några viktiga försvarsspelare och det är tur att Hadelöv är så lugn i målet och räddar det han ska göra. Samtidigt så är första-kedjan helt dominant matchen igenom, kul är också att samtliga tre får göra mål. Utöver det så jagar Jimmie fortsatt sitt första mål för säsongen men han jobbar alla fall fortsatt bra och AIK fortsätter att vinna och klättrar upp till en andraplats i årets elitserie.För att diskutera matchen gå in på vårt forum;http://northpower.nu/wordpress/?page_id=306/matchtrad/farjestad-aik-3011-2010-1600/page-4/#p2238