Luleå nollat och finalen i sikte.

Semifinal 5 blev en dramatisk tillställning i samma stil som de tidigare matcherna. AIK kommer ut starkast i första perioden och förlägger större delen av spelet i anfallszon och efter halva perioden kan Anders Söderberg sätta 1-0 när han blir helt ren framför Nilsson i Luleåmålet. Oscar Lindberg och Melker Karlsson jobbar bra vid sargen och gör att Luleås överbelastning misslyckas och Söderberg lämnats ensam. Med 16-3 i skott och 4 minuter i PP borde dock laget ha gjort nått mål till i första.Andra perioden inleds med ett boxplay och precis när AIK är fulltaligt åker man på en ny utvisning. Luleå får 4 minuter med en man mer men Hadelöv håller tätt. Trycket från bortalaget består större delen av perioden och AIK får vara glada att 1-0 står sig. Perioden är spel- och underhållsmässigt ganska dåligt och det är mest bök runt sargerna, en ren transportsträcka.Luleå fortsätter att jaga i inledningen av tredje men när man drar på sig ett par utvisningar kan AIK återta kommandot. Laget gör också 2-0 i spel fem mot 4 men domare Andersson väljer att döma bort målet för offside i målgården, ett beslut som inte kändes helt okej med tanke på att ingen AIK:are är i målgården innan skottet och returen är ute ur målgården en halv sekund, Fredrik Warg blir inknuffad i målområdet av en Luleåspelare. Nu fick det ingen inverkan på slutresultatet sen AIK klarat av Luleås slutforcering bra och Jimmie Ericsson sätter 2-0 i tom bur är slaget vunnet.Matchen är i det stora hela bra genomförd från AIK:s sida. Man dominerar första perioden men dippar i andra. I tredje spelar laget disciplinerat och ger Luleå få chanser att kvittera. Man visar att man klara att stänga matchen trots att ledningen bara är ett mål. Luleås backproblem blev dessutom ännu värre sen Fredrik Styrman tacklats av Martin Lundberg och förts till sjukhus med befarad hjärnskakning. Med fem backar varav två halvskadade är man illa ute och det kan bli en avgörande faktor.Extra plus till Hadelöv, han håller sin andra nolla i slutspelet och sköter sig prickfritt.Bland utespelarna är det jämnt skägg. Fredrik Lindgren höjer sig lite över de andra och är stark i defensiven matchen igenom. Erik Forsell gör förvisso inget mål men hans jobb i box play är strålande. Förstalinan är bra med under första perioden men försvinner sen ur matchen, de har fortfarande en bit kvar till formtoppen.På grund av ett enormt medieuppbåd är det svårt få i någon spelare att prata med men några kommentarer blev det i alla fall.Per Mårts.Det är en bra match, alla beslut blir livsviktiga och det är nyttigt för alla unga spelare att få spela under de förutsättningarna. Hadelöv håller nollan och han har ingen lätt match trots att Skellefteå vinner skotten, Nilsson har det på sätt och vis lättare eftersom han har jobb hela tiden.Jimmie EricssonDet är skönt att vinna, nu har vi fördel i serien, vi gör en bra match men borde ha gjort mer mål i första.Oscar LindbergVi gör en stabil match tycker jag.Du var ju inblandad i 1-0 vd säger du om det.Inte så mycket.  Jag och Melker checkar nere vid sargen och får fram pucken till Antos.David RundbladVi gör en stabil match, vi går ner oss lite i andra och blir för stillastående men annars tycker jag att vi har kontroll på matchen.Vinner ni på torsdag?Ja, det hoppas jag, vi ska gör..Säg bara ja.Ja.Tack.