Its Möller time, with a bit of Bud on the side!

Första perioden:En riktigt bra period av AIK och 0-1 är I underkant. Möllers mål är rena klapp-klapp spelet mellan ”transatlanterna”. Goren tar in pucken på ett snygg sätt, lägger en macka till Holloway som istället för skjuta så lägger han en fin passning till Möller som får öppen gata. AIK är den dominerande parten under hela perioden och tvärtemot vad jag och alla andra experter trodde så är det AIK som har det mesta och bästa av spelet.När till och med herr Boork ”ser glad ut då AIK gör mål”, då vet man att målet är förstklassigt.Kommentar kring första perioden:AIK tar tag i matchen direkt och imponerar stort. Bland backarna så är Pikkarinen synlig både ur ett positivt och ett mindre positivt sätt, han upplevs ändå också ha tämligen mycket istid. Försäsongens hackkyckling spelar precis som han ska, enkelt och aggressivt. Extra plus också då han trycker till Wallin och tydligt visar arr våran målvakt målvakt är fridlyst och no man's land.Bland forwards ser Goren spelsugen ut, konstigt vore väl annars? Forssel är ruskigt smart och Bellmare är katalysatorn i sin formation.Andra perioden:En betydligt jämnare period där Färjestad jobbar sig in i matchen, dock så gör Bud 2-0 innan Färjestad tar över matchen totalt. Synonymt så är det Sanny Lindström som gör målet och på samma sätt så är det svagaste backparet som är inne på isen för AIKs del. I slutet på den andra perioden så gör Sevc en riktigt ful grej då han inte klarar av att ta en tackling från Möller och istället slänger upp klubban i Möllers ansikte. Oerhört ful och fegt och man kan bara hoppas att Färjestads backen får några matchers avstängning för den företeelsen.Kommentar kring den andra perioden:En betydligt sämre period och Forsberg sammanfattar det rätt bra då han menar på att spelet inte stämmer och man inte ens gör grundspelet rätt. Många spelare försöker ”fuska” och gör helt enkelt inte det de har pratat om. Svårt att dela ut spelarkritik då de överlag är var svagt spel rakt igenom, Goren är väl den spelare som sticker ut på ett positivt sätt.Tredje perioden:AIK börjar matchen i ett långt powerplay men klarar inte av att göra skapa speciellt mycket, typiskt är väl då att Färjestad får 5-3 och göra mål efter ett fåtal sekunder. AIK-spelarna blir pucktittande och gör inte grundspelet rätt. Matchen svänger därefter och båda lagen har möjlighet att avgöra. Matchen slutar avgjort och det känns rättvist sätt över hela matchen.På övertiden sker inte speciellt mycket utan det är istället under straffområdet som de riktigt snygga målen kommer. Forsell och Möller är de som står för grannlåten i AIK och i Färjestad sätter Holtet tre straffar i samma maska, visst frågetecken på Hadelöv som borde ha använt plocken vid något tillfälle och gjort en ”tv-räddning”.Spelarkritik:Undertecknad har enbart valt att kommentera nyförvärven då de spelare som lirat i AIK några säsonger känner ni förhoppningsvis till.Pikkarinen: Visar att han är en habil powerplay back, dock ingen Rundblad men det är förmodligen ingen som väntat sig. Han slarvar en del i den egna zonen och han tillsammans med Lindgren är kvällens sämsta backpar.Skogs: Spelar enkelt och aggressivt men slarvar även han ett par gånger med den svarta trissan.Styrman: Syns inte speciellt mycket och jag upplever honom som en spelare för framtiden. En fattigmans Lindgren skulle man kunna uttrycka sig.Alavaara: Spelar enkelt och syns inte så mycket, den offensiva kvalitén lyser med sin frånvaro.Hynning: Jobbar sig in matchen men det syns att han ligger efter i spelet. Har han spelet för lite under försäsongen eller är det någon lättare skada? Här borde det finnas mer att ta av.Holloway: Visar klass och kyla vid sitt mål men även här finns det betydligt mera kompetens. En spännande spelare för denna säsongen. Eftersmaken efter hans debut smakar betydligt godare än hans namne, alltså den smaklöse och bedrövliga ursäkten till öl som amerikanerna dricker.Goren: Kvällens man för mig, jag hoppas innerligen inte att det bara beror på att han möter sin gamla klubb och därför är extra taggad. Lee såg het ut under hela matchen och stod för många fina framspelningar. Var även bekäm i boxplay tillsammans med Forsell.Möller: En klasspelare ingen som helst tvekan om detta. Är tilltänkt att vara en poängörare och visar tydliga indikationer att det finns betydligt större utbud av kompetenser. Jobbar, river, sliter och är trygg med pucken. Är inte en av de större spelarna men känns fyrkantig på ett smickrande sätt.Vad tycker du själv om nyförvärven? Skriv en kommentar eller gå in på vårat forum och diskutera med andra AIK-fans.154 dagar sedan var det vi spelade mot Färjestad och tyvärr blev det ännu en förlust men säsongenär äntligen igång. På lördag är det dags för match mot Timrå och jag hoppas att på en fullsatt ishall som står upp för sitt lag.Vid tangentbordet;/Tazman