Hadelöv storspelade när Modo besegrades

Hadelöv storspelade och hade mycket stor del i Skellefteås vinst över Modo i Fjällräven center med 5-1. Skellefteå har haft märkbart svårt i Övik och detta var den blott andra segern på tio försök sedan elitserieavancemanget. Det var också den spelmässigt bästa insatsen som Skellefteå gjort i Fjällräven center, förra årets 6-0-seger inkluderat.Förstaperioden är jämn och präglas av ett avvaktande spel från bägge lagen, där ingen tar initiativet.  Skellefteå spelar smart i defensiven, släpper inte till något, men skapar inte heller många heta chanser. Undantaget är Lehtonen som skapar ett bra läge genom en fin inbrytning men puckar stannar mot stolpen. Förstaperioden slutar 0-0, skotten 11-11.I andra perioden är det Modo som driver på och skapar starkt tryck och Skellefteå drar på sig ett par utvisningar. I det läget kliver Andreas Hadelöv in i handlingen och tar på sig dramats huvudroll. Han storspelar mellan stolparna och gör den ena fenomenala räddningen efter den andra. Bland annat stoppar han två frilägen av Dimitrakos. Bägge gångerna står han perfekt placerad och väntar han ut Dimitrakos. I en kontring sticker Lindström upp och skjuter ett skott på långt håll som tar i stolpen, varefter Dahlberg i Modomålet lägger sig på rygg över pucken... tror Dahlberg. Något komiskt när pucken ligger helt fri intill Dahlberg. I samma sekvens gör Tollefsen nästa tabbe när han i högfart ska rensa bort pucken men missar. Koistinen är påpassligt framme och slår enkelt in ledningsmålet. Modo fortsätter sedan att trumma på och Skellefteå drar på sig utvisningar men Skellefteå spelar väldigt disciplinerat i boxplay och ligger nära på motståndarna och krymper ytorna. Majesky lämnade isen med en befarad armskada, men dök sedan upp i tredje perioden så det tycks inte ha varit något allvarligt. I slutet av tredje får Skellefteå ett powerplay, där Tim Erixon spelar väldigt skickligt på blålinjen och noterar ett assist sedan Lindström skickat pucken i mål med ett slagskott via nyllet på Timander.  Med ett par turliga(!) mål och Hadelövs storspel går Skellefteå till periodvila med en tvåmålsledning. Jag hade inte protesterat om det stått 2-2. De två första perioderna var jämna och det var Hadelöv som såg till att AIK satt i förarsätet inför tredje. Skotten i andra var 16-7 till hemmalaget.Några minuter in på tredje serverar Rundblad ett drömpass till Lehtonen som gör ytterligare en grym inbrytning och denna gång lyckas han hänga pucken snyggt bakom Dahlberg. Det kändes som matchen avgjordes här och musten gick ur modoiterna. Något senare, med en man kort, skrinnar Söderström till sig ett friläge men dras ner i en misstänkt straffsituation men domaren nöjer sig med en utvisning. Någon minut senare är dags för nästa boxplay i vilket Lindgren vänder spelet driver upp och levererar en snygg passning som Jimmie kan hänga högt i maskorna. 10 minuter återstår men hemmapubliken börjar lämna läktarna. I Modos fortsatta powerplay får de gröta in ett tröstmål där Skellefteåförsvaret agerar passivt, men det kan vi preskribera en sån här afton, i synnerhet då matchen redan var avgjord. I slutet hänger Lindström ytterligare ett mål på fin framspelning av Koistinen.Det var bara att tacka och ta emot att Dahlberg stod i mål. Skellefteå känner Pumbas svaga sidor och man verkade ha gått in för att skjuta höga puckar, vilket resulterade i flera mål. Andreas Hadelöv är en gigant i målet och man kan inte ösa nog lovord över honom och det var synd att han inte fick hålla nollan i afton. Förstakedjan gör som vanligt en helgjuten insats, och det är nästan så att man börjar bli lite bortskämd, men det är oerhört betydelsefullt att ha sådana mönsterbrytare som Lehtonen och Lindström. Koistinen gjorde sin hittills bästa insats och kommer bli allt mer värdefull i takt med att han blir än mer matchvan. AIK gjorde ett par ovackra felpass egen zon och någon gång tappade vi markeringarna helt, så det finns detaljer kvar att slipa på. Dessutom saknade jag det fysiska spelet. Majesky fick in en sjyst tackling tidigt av första perioden men annars var det en väldigt snäll match, och Skellefteå måste smälla på lite mer. Det kommer bli betydligt hårdare och tuffare spel när det närmar sig seriespurten.Matchens fem stjärnor***** Andreas Hadelöv**** Mikko Lehtonen*** Tim Erixon** Ville Koistinen* Joakim LindströmVid pennan/Erik Holmlund