Finsk sisu bakom LHC-segern

Efter en mycket välspelad match i Skellefteå Kraft Arena står det då klart att Linköping kunde bryta sin tråkiga bortasvit med nio raka förluster. AIK spelade stundtals riktigt bra, men den sista lilla skärpan i avsluten saknades, samtidigt som Fredrik Norrena i motståndarkassen var fantastisk att beskåda (om man bortser från att de flesta som läser det här besitter två stycken AIK-ögon). Det var två lag i behov av poäng som skulle mötas denna kväll i iskalla Skellefteå - AIK för att behålla serieledningen och Linköping för att kunna haka på topp-4. Det var också AIK som började bäst, och första perioden bestod stundtals av riktigt fin hockey från AIKs sida. Till skillnad från senast mot Djurgården fanns det bra tryck i både offensiva och defensiva spelet. AIK skapar många fina chanser, och med normal utdelning alternativt en målvakt som inte är inhumant bra, hade det kunnat stå både 2-0 och 3-0 efter de första tjugo minuterna. Nu var det till slut bara Norrenas landsman Lehtonen som kunde överlista LHCs burväktare, och således var ställningen 1-0 i första periodpausen.Håkansson utgickEfter en oturlig situation vid AIKs blålinje i första perioden där Linköpings veteran Mikael Håkansson kommer snett mot en tackling på Johan Forsberg. Forsberg kan undvika tacklingen till stor del, men någonstans får Håkansson en onaturlig smäll på vänsterarmen och måste bäras ut på bår. Preliminära rapporter ger att det rör sig om en armbåge ur led och att Håkansson klarar sig utan frakturer, vilket talar för att Håkansson bör kunna vara tillbaka i spel någon gång under mitten av Januari, enligt inledande uppgifter från Skellefteå AIKs sjukvårdsteam.Omväxling förnöjerLagen turades om att spela bra i var sin period genom matchen, då AIK spelade riktigt fint i första perioden, och även hade visst spelövertag i tredje akten också. Linköping å andra sidan hade sina bästa stunder i mittenakten och i förlängningen, samt att den enda spelare som kunde överlista respektive målvakt vid straffavgörandet var Linköpings Patrik Zackrisson. Linköping tog med andra ord hem extrapoängen till Östergötland. Sett till spelet över hela matchen skulle jag säga att det borde ha varit tvärt om, men sätter man inte chanserna så får man inte heller mer än så. Med anledning av att man nu tappade två poäng, medan Luleå och Färjestad tog full pott i sina respektive matcher betyder det att Luleå övertar förstaplatsen, medan AIK bara håller Färjestad stången med hjälp av bättre plus/minus-statistik.Bästa spelarna i AIK för kvällen var David Rundblad, Jimmie Ericsson och Andreas Hadelöv enligt undertecknad. Rundblad var inblandad i mycket av det offensiva spelet, och med sina massiva 32 minuter på isen var han riktigt bra. Jimmie börjar visa upp sina bästa sidor på isen igen, och går gång efter gång rakt in på mål. Det är bara ogjort att han ska få in en puck bakom Norrena. Hadelöv visar än en gång stark vilja, och att han inte har några större problem att lägga en förlust bakom sig. Trots att han stundtals hade lite att göra svarade Hadelöv för ett par riktigt kvalificerade räddningar under matchen. Hadelöv gjorde sin vana trogen en bra match mot Linköping, och slutade med en räddningsprocent på 92.86. Han fick dock se sig ordentligt besegrad i målvaktsmatchen, då hans finländske kollega i den andra kassen inte bara vann matchen åt sitt Linköping, utan också överträffade vår egen målvaktsstjärna med fantastiska 97.30 %. Norrena var också tveklöst matchens bästa spelare sett till båda lagen.För övrigt glädjande att så många tagit fasta på Rampas uppmaning, som ni hittar här: http://northpower.nu/wordpress/?p=802Nu väntar nya tag mot nyblivna serieledarna på torsdag!/Markman