En dålig norgehistoria!

Första perioden:AIK börjar perioden lovande men då  Junland åker på en tvåa för crosschecking är det fina spelet som bortblåst och vi skapar niet och nada. Söderström åker därefter ut och Färjestad får några farliga lägen i PP men som vanligt så kommer målet då AIK-spelaren kommer tillbaka in på isen. Det är normalt så smarte Forsell som blir pucktittande och inte ser Bastiansen som sätter pucken i första krysset.AIK får sedan ett nytt PP men det är så bedrövligt att det inte ens går att analysera det, ryktena går att Skellefteås stolthet har tränat på spelet med en man mer men detta kan verkligen inte stämma. 2-0 målet kommer efter cirka 6 minuter efter det första, det är den duktige Bastiansen som vinner en tekning på nytt och Nygren får all tid i världen att sikta in sig. Skottet kommer och norska duon  Bastiansen och Holtet är alldeles för starka mot Erixon-Larsson och Forsells kedja och ännu ett skott från nära håll går in bakom Hadelöv.Slutsatsen är att Färjestad är alldeles för starka framför det egna målet och AIKs mål, hos våra favoriter är spelet stundtals hyfsat men spelet i PP och framför motståndar målet är alldeles för svagt. Det är där som målen görs i slutspel och detta duger helt enkelt inte. Andra perioden:Färjestad gör det AIK inte klarar av, Prestberg och Sjögren är skoningslösa i Power play och innan AIK-spelarna kommer ut på isen så står det 4-0. AIK klarar ändå på något sätt att kämpa sig tillbaka och försvara sig heder då Söderström och Melker Karlsson gör 4-1 och 4-2.Analysen av andra perioden är att hemmalaget kommer ut i ett rasande tempo och AIK har ingenting att säga emot, vi blir totalt utspelade och gör det mesta fel. Spelarna klarar dock att jobba sig in i matchen men det känns mest som att det beror på hemmalagets spelare går ner i tempo. Tekningarna är fortfarande en besvikelse och det jobbigare är hur klockrent Lundberg, Forsell, Hagos med flera förlorar tekningarna.Tredje perioden:Jimmie, en av matchens bästa för kvällen gör snabbt 3-4 och det är match igen. Därefter kommer AIK till några hyfsade lägen innan Holtet driver på mål (det är man gör mål i slutspel) och gör 5-3. Därefter är AIK aldrig riktigt nära och släpper man in 5 mål på bortaplan har man ingen möjlighet att vinna.Mina åsikter:Första-formationenJag väljer att inte betygsätta eller kommentera våran första-kedjan, de väljer att inte åka skridskor och jobba för laget och då väljer jag att helt ignorera dessa spelare. När till och med Lundberg slutar att spela fysiskt så är det ingen idè att en kommentera.  Rundblad blandar och ger och Lindgren drar på sig två utvisningar.Andra-formationen:Härifrån kommer två a målen och detta är lagets bästa formation, Söderström och Jimmie jobbar stenhårt i de flesta byten och man hoppas att fler spelare tar efter deras spel. Forsell är riktigt dålig på Färjestads första mål och det är inte speciellt vanligt av den annars så kloke centern. Larsson och Erixon visar viss orutin och har stora problem mot Bastiansens kedja.Tredje-formation:Jag tror säkert att Warg är en rolig prick och kan skoja till det vid sidan av isen men ska verkligen en kapten kunna uppträda så där på isen, helt osynlig förutom då han spelar pucken till motståndare. Bellmare är inte alls lika bra som vanligt och Hagos förlorar på tok för många tekningar. Majevsky ska inte ha pucken i uppspelslägen då han sprider puckar som en vattenspridare, Burström är en av planens minsta spelare men vinner ändå en hel del puckar runt sargerna.Fjärdekedjan:Söderberg är nära att sätta sitt friläge men att bara vara nära är det som föder förlorare, våran lilla trollgubbe borde veta detta. Linberg är rätt så osynlig men jobbar ändå hårt och förtjänar godkänt, Karlsson gör ett riktigt snyggt mål och där finns det potential.Forsberg fortsätter att spela Lindström och Lethonen tillsamamns, undrar om han resonerar att det är där dessa spelare gör minst skada eller om han på allvar tror att de ska göra något rätt i denna matchserien.