"En taktisk utklassning"

Första perioden blir ganska tempofattig och inte speciellt välspelad. FBK spelar defensivt och gör det trångt i mittzon och AIK har svårt att komma igenom och chanserna är därför lätträknade. FBK väntar på misstag för att kunna kontra och de har ett par riktigt farliga lägen men tur och Hadelöv räddar hemmalaget. Periodens sista fem minuter ökar AIK tempot och får bättre tryck i anfallszon men FKB får PP sen Christian Berglund kör döende svanen och Domarna plockar ut Johan Forsberg, som är vansinnig. AIK:arna är på tok för slarviga i passningsspelet och bjuder FBK på onödigt mycket under första 20.Andra perioden är lik den första, lagen turas om att anfalla och båda lag är ineffektiva när det väl blir chanser. AIK kan dock göra 1-0 genom ett backskott av Erixon. Majesky åker sen på en billig utv när en FBK:are ramlar och bortalaget kan kvittera efter en grötig situation. Bortalaget kan sen ta ledningen i Boxplay sen söderström kopplat ström i Rundblads klubba och han tappar pucken på blå, vilket skapar en 2 mot 1:a. AIK: visar upp sitt kunnande i att drälla med puck och bortaledningen är inte orättvis.Tredje perioden börjar bra när Jocke kan kvittera i spel 4 mot 3 efter en minut, FBK kan dock ta ledningen direkt efter sen AIK bommat markeringen på Sevc i slottet. Slarvet fortsätter och FBK bjuds på fler lägen och dessutom ett power play sedan Lundberg åkt ut för kneeing. Ett gränsfall, såg lika mycket ut som en kollision. När bortalaget misslyckas med att göra mål bjuder AIK på en till möjlighet. Då går det bättre och FBK kan utöka till 4-2 efter en styrning. Hadelöv måste vara ursinnig på sina medspelare som släpper fram bortalaget i läge efter läge. Färjestad gör också 5-2 på en spelvändning, Wallins andra i perioden. Matchen känns tämligen körd. Inte ens 4 minuter i powerplay kan få AIK att gör a mål och tiden rinner ifrån hemmalaget. FBK gör istället 6-2 efter 16 minuter och då går publiken hem. Målet är Rikard Wallins tredje i sista perioden.Hadelöv sliter och håller AIK kvar i Matchen i två perioder men sen kan ha inte hålla emot längre och målen trillar in i strid ström. Han gör trots 6 insläppta en bra match men hade ingen hjälp av försvaret.Förstafemman var värdelös ikväll trots 2 mål i powerplay, rundblad och Alm rosade inte heller marknaden, felpassen och missarna var många ikvällAndrafemman är OK, de skapar tryck i anfallszon stundtals men det blir ingen utdelning på slitet.Lindgren och Larsson varvar bra spel med rena juniormisstag.Tredjefemman är den bästa ikväll och framför allt Johan Forsberg sliter stenhårt och var nära att näta.Tim och Ivan hyfsade och Tim gör 1+1 i powerplay men är å andra sidan inne på 4 bakåt.Fjärdekedjan gnuggar på bra och gör det som kan förväntas av dem men inga mål från deras sida ikväll.Färjestad spelade disciplinerat och satsade på att hålla tätt i mittzon och stressa AIK till misstag och gå på kontring. AIK svalde betet med hull och hår och man ger bort matchen trots att man hade ett gyllene läge att ta kommandot när man gör 2-2 i början av tredje. Färjestad får göra 3-2 och 4-2 ganska enkelt och sen är matchen körd.I omklädningsrummet är det förståeligt nog dystra miner och ingen av spelarna är speciellt pratglad. Alla är dock överens om att det är deras egna misstag som fäller laget. ”En taktisk utklassning” säger Fredrik Warg, ”Det gick åt helvete” var det enda Hadelöv hade att säga innan han slängde ihop utrustningen och drog.Karin Granberg sa bara ”lower body” på Majesky, han kyler och sen får vi se var det tar vägen.//Zimme.