En norrman förstörde även denna dag!

Innan matchen:Kvällens drabbning är 10 minuter försenad, oklart anledning till detta. Thomas ”Kuben” Andersson gör ikväll sin 1000:e match, en imponerande siffra. Scandinavium är för kvällen upptagen av friidrottare och därför får spelarna nöja med sig att ikväll spela i Frölundaborg.  Första perioden:Kapten Lundqvist sätter in 2 rejäla tacklingar inom loppet av 4 minuter, allt för att visa att detta inte ska vara någon träningsmatch.Efter en något trevande inledning så gör den ”osexiga” Pontus Petterström det mesta rätt, kommer med fart, tar in pucken och serverar de senaste månadernas målsumparen Jocke Lindström som nyper till och Frölundas målvakt har inte möjlighet att rädda Lindströms slagskott,   0-1 till AIK alltså.Matchen går i ett rasande tempo med få avblåsningar och bara en utvisning, återingen är det Petterström som visade fin teknik som tvingar Frölunda försvaren att interferera honom.Möller & Company får utomordentliga lägen att utöka AIK:s ledning till det dubbla men istället så är det NHL avvisade Fredrik Sjöström som kommer till ett friläge i boxplay och sätter pucken allt för enkelt förbi en passiv Erickisson. 1-1 efter slarv som inte får förekomma i ett slutspel.Klockarna intervjuas inför mitten perioden och han poängterar vikten av enkelt spel i den egna zonen och att slarv kostar på den här nivån.Andra perioden:Även den andra perioden börjar avvaktande, det är egentligen bara vår andra-kedjan, den med Bellmare som center som får press i Frölundas zon. Det kanske inte heller är så oväntat då den mest samspelta och jämnaste formationerna. Holloway kommer till många avslut men som i sin första period i elitserien så kommer de allra flesta i konstiga lägen, vanligtvis långt ute till höger. Vi får hoppas att detta bara är sätt för vilseleda sina kommande motståndare och konservera formen inför slutspelet.Frölunda växer allt eftersom perioden går och får med sig ett powerplay ungefär mitt in matchen, de pressar våra backar högt och vinner vanligtvis pucken och får på så sätt långa anfall. Arvidsson får ett lysande lägen att sätta AIK i förarsätet efter att Bäckman slarvat i den egna zonen men den unge duracellkaninen  träffar stolpen.Kort därefter växlar spelarna upp och visar att det ändå är tämligen stor klasskillnad mellan lagen, olyckligtvis så tar Lindberg en klantig solklar utvisning i anfallszon, i det avseendet så känns han som Joakim Lindströms lillebror, de båda står för majoriteten av de onödiga utvisningarna i det svartgula laget.Perioden slutar 0-0 men vinns av hemmalaget på poäng.Kenta Johansson intervjuas inför den tredje perioden och mantrat forsätter att återupprepas, det vill säga att laget spelar bra men att skärpan i avsluten saknas men att det kommer, ungefär så har det letat under hela säsongen i Frölunda lägret.  Tredje perioden:Spelarna fortsätter att spela fast sig i den egna zonen och om detta beror på passningsläggaren eller rörelsen låter jag vara osagt men spelet sitter inte alls. Lindström är ytterst nära att åter ge AIK ledningen när han gör en patenterad ”Jocke” och slänger in pucken bakom en skymd Hudace, den dansar retsamt på mållinjen men letar sig inte in, ytterst nära 1-2.Detta tänder dock spelarna som växlar upp och periodvis spelar ut hemmalaget utan att komma till de riktiga farliga avsluten. Även denna period slutar oavgjort och mållöst och det syns tydligt att intensiteten saknas i Frölundaborg ikväll.Matchen slutar alltså 1-1 under ordinarie matchtid och det känns helt rättvist.Sudden death:Kvällen snyggaste hockeygodis bjöd hemmalaget på då de avgör matchen genom att komma tre-två och rullar upp AIK-försvaret och inte speciellt oväntat så är det en norrman som avgör, just våra landsmän i västerut har varit stort dominant i en annan vintersport.Övrigt:-  Granberg är fortfarande matchotränad och frågan är om han kommer att växla upp några klasser och visa den klass som han skämde bort oss med i förra årets slutspel-  I pausen valde jag att titta på fotboll, bland annat Chelsea-West Brom och det sved att lyssna på Glenn Strömbergs förkylda stämma, ge karln en vilohelg eller åtminstone en dubbel whiskey .-  Laget har fortsatt svårt att få det där riktigta trycket i powerplay, saknas kapten Jimmie och Forsell (främst i tekningarna ) så mycket?- En av mina personliga favoriter i dagens AIK Bellmare har inte varit lika dominant som tidigare, är det skadorna som problematiserat säsongen för den sympatiska fransmannen?-  Vi vinner serien, och är i topp i princip samtliga enheter som siffernissarna kan komma på. Just seriesegrare blev vi senast när undertecknad föddes (säsong 80/81), bara det är värt att fira.- Petterström är kvällen bästa spelare och att laget kan plocka poäng när spelet är så svagt måste ses som en styrka. Ryggradsspelare som Jimmie och Forsell saknas och det känns som vissa av spelarna mest går och väntar på slutspelet.-  Nu hoppas vi att det bli fullsatt på tisdag då laget och supportrarna på ett eller annat sätt kommer att fira serieseger.Vi ses i slutspelet!Tazman