En flygande start

Återstarten av elitserien gick i dur för västerbottningarna. Skellefteå AIK fick revansch på LHC efter den nesliga bortförlusten senast man besöket  Cloettan. Då skrevs siffrorna till mindre smickrande 6-0 till östgötarna.Igår visade serieledarna hur man kan och vill spela och siffrorna 5-3 till svart-gula var absolut inte i överkant.3-0 efter första perioden kunde ha varit större, efter en kavalkad av chanser till gästerna. Anförda av Melker Karlsson, för kvällen uppflyttad som center i förstalinan, nätade i tur och ordning, nämnde Karlsson, Joakim Lindström samt Petter Emanuelsson.Det dröjer ända till halva andra perioden innan LHC hittar maskorna bakom Svensson i målet. Målskytt Johannes Salmonsson. Innan perioden har dock AIK hunnit med både fyran, Jimmie Ericsson och femman genom Adam Petterson. Efter de två första perioderna har Skellefteå hunnit med 27 skott mot Linköpings 11, vilket speglar matchen väl så långt. Detta gör att matchen känns och är i praktiken avgjord, men två mål lyckas Linköping med i tredje. Men segern känns aldrig hotad utan Skellefteå stänger matchen på sedvanligt sätt.En rivstart på sista delen av serien och flygande sådan för nytillträdde tränaren Hans Wallson. Ingen spelare faller ur ramen. Jag blev delvis bönhörd  då en tydlig nytändning på förstalinan kunde skönjas. Möjligen på grund av Lycksele-orkanen Melker Karlsson. "Världens bästa Karlsson"?  Däremot förväntar jag mig mer av andrakedjan där jag bara ger Möller plus-betyg. I tredje linan var Petter Emanuelsson bäst och fick också kröna insatsen med ett mål.  Och naturligtvis ska också Markus Svensson hedras för en bra insats mellan stolparna.Rampa// redaktionen@northpower.nu