Det kunde gått hur som helst …

… Men det blev återigen Färjestad som gick vinnande ur straffläggningen ikväll. Efter en jämn match var värmlänningarna klart mest distinkta i sina straffar och såg därmed till att ta femte raka segern mot AIK, femte raka segern i serien och att dessutom förlänga AIK:s förlustsvit till tre matcher. Det började annars på bästa tänkbara sätt. Fredrik Lindgren drog på soloräd in i zon, vände bort Marcus Paulsson och sökte en forward att passa. Det fanns ingen, så Lindgren drog iväg ett skott mot mål och pucken trillade in bakom Fredrik Pettersson-Wentzel. Matchens första skott på mål, 37 sekunder på klockan, 1-0 för AIK och det var förstås den inledningen AIK behövde.Tyvärr varade glädjen bara i tio minuter. Mikael Johansson snappade upp en misslyckad rundelrensning med Joel Mustonen som avsändare och skickade iväg en passning rakt över banan. Där stod påpassligt Marcus Paulsson, som kunde lägga in kvitteringen i närmast öppen bur.Därefter följde en jämn tillställning perioden ut. Färjestad trampade upp i tempo och visade tämligen omgående att dagens version av vargskocken inte ens påminner om det gäng som valde att vänta tolv omgångar med att ta säsongens första trepoängare. Man kom med bra fart genom mittzon och även om 1-1 speglade perioden bra, så vägde det lite mer åt FBK:s håll än åt hemmalaget.Andra perioden blev också ett ställningskrig men på ett betydligt gladare sätt än mot Linköping. Båda lagen ville åtminstone inledningsvis spela med fart och att de riktigt stekheta chanserna uteblev får snarare tillskrivas effektiva försvar än talanglösa forwards. Äntligen ett PP-mål!Knappt halvvägs in i perioden fick vi se något mycket efterlängtat – ett powerplaymål! Jimmie Ericsson vallade in pucken med skridskon men hela prestationen vilade på Bud Holloway. Kanadensaren tråcklade sig igenom ett par backar med grym skicklighet och serverade verkligen #21 på silverfat.Återigen replikerade dock Färjestad och detta via matchens snyggaste mål. Pucken flöt perfekt mellan trion Hillding – Johansson – Paulsson och precis som vid 1-1 kunde den sistnämnde lägga pucken i öppet mål, efter att ha stått obevakad framför Jocke Eriksson i kassen.Vid båda målen var Fredrik Lindgren och Petter Granberg inne och intrycket var att Granberg kanske borde ha täckt upp bättre. Rutinerade Jan-Axel Alavaara höll inte med om den saken:-Nä, det där är inte backarnas fel, vi spelar ju på det sättet att vi överbelastar vid pucken och då kan man få sådana här mål emot sig. Det är riktigt snygga mål de gör, det är helt klart så att de har läst in sig på vårt sätt att spela och planerat det där, säger ”Axel”. Färjestad drog ner tempotEfter kvitteringen började Färjestad försöka dra ner tempot i matchen och med lägre tempo följer de förhatliga hakningarna, fasthållningarna och slashingarna. Återigen låg domarnas nivå för utvisningar väldigt högt och det gynnade verkligen Färjestad, som nog hade tio försyndelser som av en grinig domare hade renderat i två minuter på botbänken. Nu var Morgan Johansson på sitt allra soligaste humör och såg mellan fingrarna med det mesta.-Det är för dåligt av domarna, de sätter nivån och även om det är lika för båda lagen så missgynnar det oss kraftigt. Vi vill spela med fart och får inte göra det, så är det, säger Alavaara.Har det blivit värre under säsongen eller tycker du att nivån har varit så här hela tiden?-Det har blivit en glidning och ganska mycket också. I Tyskland är de stenhårda på det där, en klubba uppe vid midjan ger en tvåa direkt. Och det fungerar, alla lag accepterar den nivån och så borde det vara här också, fortsätter han.Alavaara tycker inte att den klena utdelningen på slutet är skäl till någon oro.-Vi har mött tre bra lag, särskilt då HV71 och Färjestad. Och det handlar inte om att vi blir utspelade, försvaret fungerar bra och offensiven kommer att bli bättre. North Power skanderade ”Hockeymördare” en bra stund under sista perioden och oavsett om man syftar på domarna eller Färjestad som lag så är det lätt att sympatisera med den åsikten. Bellemare utgick skadadNåväl, åter till matchen. Några fler mål fick vi inte se, tredje perioden bjöd på ett par fina lägen, kapten Jimmie var på spelhumör (så gott det nu gick med vitgröna ryggsäckar), och petade fram ett par riktiga ”Forrelägen”. Inget riktigt flyt där dock. Även Fredrik Hynning hade ett bra läge i slutminuten men ingen utdelning.Snackisen blev annars situationen efter knappa sju minuter där Bellemare fullständigt säckade ihop efter en situation där få, om någon, såg vad som egentligen hände. Karin Granberg var snabbt ute på isen och Bellemare togs till omklädningsrummet för egen maskin, om än med rejäla smärtor.-Upprepat våld mot samma område och med samma riktning ger stor smärta, meddelade läkare Granberg efteråt.-”Bellman” fick två smällar på hakan på kort tid och fick vansinnigt ont. Han är isad och vid gott mod. Detta är med sanningen överensstämmande, jag lovar, sade Granberg och skrattade.Ingenting brutet?-Nej, inga frakturer. Han kommer att stå över träningen i morgon och jag räknar med att han är helt spelbar på lördag.Anders Forsberg tonade ner händelsen efteråt.-Jag stod längst ifrån situationen men jag såg ingenting oschyst, och ingen spelarna reagerade på att det skulle ha varit något heller. Färjestads assisterande tränare Leif Carlsson höll med.-Jag stod precis där det hände, jag tror ärligt talat inte att det där var någon utvisning.  Trist slutFörlängningen blev mållös men Oscar Möller var centimeter från något av årets mål. Han drog två backar och lade upp pucken mot högra krysset. Men stolpe ut var melodin den här kvällen och den här gången var kryssribban ivägen. Surt, för prestationen var lysande. Straffarna avgjorde sedan snabbt och olustigt. Forssell och Möller missade sina, Paulsson och Berglund satte enkelt sina och då spelade det ingen roll att Mikael Johansson missade sin. Jocke Eriksson var nöjd med sin insats men förstås missnöjd med utgången.-Båda deras mål är otroligt svåra att ta, det blir väldigt öppet. Annars är vi det något bättre laget tycker jag, jag får bra hjälp defensivt och det känns tryggt.Hur ser du på straffarna?-Nja, jag vet inte. Det är bra straffar av dem, de skjuter i rätt lägen. Det blir betydligt lättare när de kommer närmare inpå mig. Båda målen kom lite utifrån och de där skotten är svåra, säger Jocke.Hur upplevde du kvällens match jämfört med den mot HV71?-Vi stod mer still mot HV71 även om försvaret fungerade minst lika bra där. Idag försökte vi spela med fart så mycket det gick, det är synd att vi inte fått mer utdelning än så här på slutet. Anders Forsberg inledde med att berömma Färjestad:-De gör det riktigt bra, de är bättre i första och bättre än oss på straffar. Så blir det ibland.AIK har fortfarande inte vunnit i förlängning eller på straffar, hur ser du på det?-Ja, lika bra som vi var i den delen i fjol, lika dåliga är vi i år. Vi måste träna mer på straffar helt klart, det är jämnt och poängen behövs.Vi har mött ganska tuffa lag på slutet. Hur bra är Färjestad?-Till att börja med är de inte samma lag som det vi mötte i seriepremiären. De är jäkligt bra och de kommer klättra i tabellen. Jag håller ändå HV71 som det bästa lag vi mött hittills, de var riktigt bra i två perioder mot oss i tisdags, säger Anders. Ojämn Holloway, stabil SkogsIndividuell kritik, slutligen. Och vi börjar med de spelare där det finns saker att förbättra.Bud Holloway är något av Dr Jekyll och Mr Hyde i sin prestation. Hans slagskott har vi redan sett hur bra det är och han är också en tekniker av bra klass. Tyvärr blir han stillastående och ser lite seg ut i vissa perioder, vilket gör det svårt för kedjekamraten Oscar Möller att komma till några riktigt bra lägen.Möller skjuter gärna och hårt, men precisionen var inte den bästa idag och flera skott smet både över och utanför. Ändå inte dålig för killen har enorma kvaliteter, dragningarna som ledde fram till träffen i kryssribban andades klass lång väg.Petter Granberg hade, oavsett om han ska lastas för målen eller ej, ingen riktigt lyckad kväll och får nog kämpa för att behålla platsen som sjundeback när Rasmus Edström är fullt spelbar och i form igen.Positivt då?Jocke Eriksson gör en solid insats i matchen, släpper två straffar men måste ändå ges ett betyg över godkänt.Tomas Skogs fortsätter att göra gedigna insatser. Det lyser inte av stjärnglans kring honom men han är otroligt nyttig för laget och gör mycket sällan misstag. Dessutom har han börjat ta för sig offensivt allt mer, i takt med att självförtroendet har stärkts.Jimmie Ericsson och Erik Forssell hade några bra samspel, ibland ihop med Christian Söderström, och Jimmie låg bakom mycket där. I och med förlusten passade Frölunda åter AIK i kampen om serieledningen, en poäng skiljer lagen åt. HV71 tog blytunga tre poäng borta mot Djurgården och ligger trea, ytterligare en pinne efter. Nu gäller det att tagga om och inte så lite heller. Luleå borta på lördag blir stekhett, de har två raka förluster och bytte dessutom målvakt mot Växjö ikväll. Lakers stänkte in tre mål på tre minuter och då hade David Rautio fått nog. North Power åker med fulla bussar (150 personer) norrut och är inställda på en riktig j-a dunderfest. Vill man ta chansen att åka med vid eventuella återbud bör man omedelbart ringa 076-8389672 och ställa sig på standby-listan. Nu ser vi framåt! /Trolletredaktionen@northpower.nuOfficiell Game Report: http://forumbilder.se/images/462820111213293321.jpgOfficiell Player Report: http://forumbilder.se/images/ee282011121309464b.jpgOfficiell Shots & Face Off Report: http://forumbilder.se/images/af2820111212415166.jpg Diskutera gärna matchen här: http://northpower.nu/wordpress/phpBB3/viewtopic.php?f=10&t=244&start=30