Det gick vägen.

(foto: Robert Granström/VF)

LHC inleder första perioden bäst och får en utvisning med sig efter 11 sekunder. Magnus Johansson kan göra 0-1 i powerplay sen Granberg gått bort sig i sarghörnet och gett Mange fri gata in. Efter utvisningen rycker AIK upp spelet rejält och får LHC under press. The Box play Bros ordnar en utvisning för AIK men trots hård press blir det inget mål.  Resten av perioden ägs till stora delar av AIK som snurrar i anfallszon men LHC försvarar sig bra och kan hålla AIK ut mot sargen. LHC lyckas vid ett par tillfällen checka fast AIK i försvarszon och genast blir det farligt framför Hadelöv. I Matchens sista minut kvitterar Oskar Lindberg i ett flygande anfall efter pass av Crippe och Forsell. Perioden ser ut som förväntat med AIK som pressar på och LHC som försvarar sig och kontrar. Det ger vibbar av kvarten för två år sen, fast med ombytta roller.2 perioden I inledningsminuten gör David Rundblad 2-1 i spel 4 mot 4 genom att helt enkelt trampa runt sin back och dra en handledare i krysset. 2-2 gör Jämtsvin på pass av Erik Andersson, som för enkelt får trampa in framför Hadelöv sen Granberg gått bort sig i hörnet. Spelet i andra perioden är mer jämt än i första med ett litet skottövertag för AIK. LHC är dock inte ofarliga och Hadelöv tvingas till en fin rädding på ett 2 mot 1 läge.3-2 gör Jocke när han kliver in på första stolpen och Norrena tappar in den mellan benen, 13.03 på klockan. I slutet på perioden får LHC PP sen AIK klantat sig i bytet och haft 6 man på banan. Bättre boxplay denna gång och perioden slutar 2-1 till AIK.Tredje perioden är tämligen chansfattig inledningsvis. Efter 8 minuter är skottstatistiken 3-2. Inte ens i powerplay skapar laget några jättelägen. Perioden präglas av ställningskrig, griniga spelare och utvisningar. Farligaste lägena kommer efter det att Jimmie åkt ut för Roughing och LHC pressar på hårt i anfallszon men AIK reder ut det med blotta förskräckelsen. Sista minuterna består av konstant LHC press och när Rundblad drar pucken på läktaren kan LHC kvittera i spel 6 mot 4, 30 sekunder kvar och tar matchen till förlängning.AIK blev för passiva och LHC fick moment av Jimmies utvisning efter 13 minuter, sen när Rundblad åker ut för puck out kan laget inte hålla emot utan LHV får in kvitteringspucken.I förlängningen är LHC ytterst nära att avgöra i powerplay men AIK reder ut det och i bytet efter Dundrar Tim iväg ett stenhårt slagskott från blå som Mikko styr in.Spelaromdömen.Top Gun kedjan ser ut som vanligt, lite lojt emellanåt och uselt i egen zon. Det blir bättre fysiskt spel när Martin Lundberg kliver in istället för Warg och Linan är direkt inblandade i tre av fyra mål så de gör det som fordras av dem – mål.Rundblad och Burström är riktigt bra, med undantag för rundblads puck-out i slutet men sammantaget är dem stabila matchen igenom.Box play Bros, dit även Forsell får räknas, spelar med en enorm energi och är tuffa att möta, Crippe och Forsell förarbetar snyggt till 1-1 målet.Lindgren är bra men har lite bök med att städa efter sin backkollega Petter Granberg, som går bort sig grovt på 0-1 och 2-2 målen, Granberg har en bit kvar innan han är en fullfjädrad slutspelsback.Fikakedjan är bra som checking line, de får med sig ett par utvisningar och snurrar bra i hörnen. Målchanserna är dock ganska lätträknade. Extra plus för Bellemares arbete i defensiven.Adam och Tim är bra med hela matchen och Tim får också (nästan) avgöra med ett mäktigt slagskott från blå. Det blir mer och mer tydligt att han är en av de bästa backarna i serien i den genren.Bäbiskedjan, Där Mattias Lindström går in när Lundberg flyttas upp till första, jobbar energiskt . Lindström är en klippa i boxplay och täcker skott som ingen annan. Lindberg gör ett klassmål med ett släpande dragskott efter en snygg droppassning av Crippe. Antos snurrar bra men fortsätter att hålla i pucken något för länge.Matchbilden blev ganska förväntad, AIK anfaller under stora delar av matchen och LHC får göra skitmål efter misstag av AIK. Nu var AIK tillräckligt lyckosamma för att vinna, för det kunde lika gärna blivit LHC mål i förlängningen. AIK måste till varje pris undvika att hamna under press i egen zon. Det är nog så här det kommer att se ut och det handlar för AIK om att jobba för att få marginalerna på sin sida. Hadelöv var tillräckligt bra idag för att ge laget chansen att vinna och det måste han fortsätta med.Sagt efter matchAnders Forsberg.Är det så smart att spela förstalinan vid tekning i egen zon?-          Det är ganska tufft och ibland är det väl inte optimalt.Petter Granberg bör nog inte spela tillsammans med dem eller vad säger du?-          Nä det är nog sant.Han gick ju bort sig ganska grovt på två av målen.-          Ja, jag blev nästan chockad när jag såg vad han gjorde men det är sådär.Men du valde ju att möblera om i backparen.-          Jo, men samtidigt är det svårt att matcha spelare för hårt i tredje när det alltid finns risk att det blir förlängning, då fick vi börja rulla runt på alla igen. Tim Erixon-          Det kändes djäkulst skönt, är svårt att säga nått annat.Mattias LindströmHur många blåmärken har du?-          Inte så många.Är det Holm som lärt dig köra butterflystilen när du täcker?-          Haha nja det är det väl inte, men det är ganska effektivt.Du är ju kanske ska lära ut den till resten av laget?-          Skulle vara det, men det handlar bara om att vilja få skotten på sig.Andreas HadelövTörs jag prata med dig idag?-          Haha, jo idag går det braJo man har ju lärt sig när man ska undvika det.-          Jo ibland är det väl inte så lämpligt men idag vann vi ju så då är det  lugnt.Dagens citat:"Jag tror Tim avgör med ett slagskott från blå."Undertecknad i samtal med Krister Holm inför förlängningen./Zimme.