Close, but no cigarr.

1. periodenKlang och jubelföreställning under första halvan av perioden men en 2+2 på Bellemare ger Frölunda chansen att komma igen och får också en reducering efter att Aik:arna blir onödigt passiva i slutet av BP, kändes som om de slappnade av något för tidigt.1-0 Rundblad grisar ner pucken i offensiv zon, lindström snappar upp pucken och får iväg pass till ohotad Lehtonen som nyper till direkt.2-0 Melker lägger in en backhand på retur efter Majeskys skott, som alla utom domaren ser är inne, videogranskning krävs men alla ser på reprisen att pucken är i mål, så även videodomaren och målet godkänds tillslut.2-1 Koistinen missar sin gubbe och Mikael Johansson kan slå in returen i PP2. perioden Frölunda har insett att matchen är igång och bjuder upp till bättre kamp än i första. Lagen tar ut varandra mer nu. Hadelöv magisk men kan tillslut inte stå emot.2-2 Kommer i BP sen Bäckman fått vandra in alldelens för enkelt och drar upp pucken i krysset, otagbart.Perioden visar dock på en sak som blir mer och mer tydligt i årets elitserie: konstruktivt spel lönar sig inte, AIK som i stora delar är spelförande drabbas konsekvent av domarbedömningarna, det är hakningar, trippingar och fasthållningar i parti och minut utan åtgärd, vilket gör att Frölunda enkelt kan stoppa AIK.s speluppbyggnad i framför allt anfallszon. Forsell blir rappad i ansiktet utan åtgärd. I rättvisans namn ska det sägas att AIK kommer undan med en del också men det gör att i stället för finlir och snygga dragningar blir det bara en massa gris, och AIK är definitivt det lag som förlorar mest på det. Som lök på laxen tar dem ut 2 Frölundaiter som kompensation, i situationer där ingen har en aning om varför det är utvisning. Det är bara att tacka och ta emot för AIK som får 1,38 i fem mot tre men det är lika uselt agerande det som att släppa solklara utvisningar.3.periodenFem mot tre inleder perioden, spelet är bra men det blir en hel drös passningar för mycket och inte ett skott når mål under 5 mot 3. Frölunda klarar utvisningarna utan större bekymmer. Man kan istället ta ledningen med 2-3 på en 2 mot 1 a sen Bellemare ramlat på offensiva blå, skottet i krysset var otagbart för Hadelöv. Målet väcker AIK som inleder en intensiv slutforcering som så när ger tre poäng.3-3 Kommer i PP efter att 1.a linan lekt med Frölundaboxen i en dryg minut.4-3 återigen i PP skott av Rundblad i krysset, 1.a linan är magisk ikväll.4-4 kommer med 4 sekunder kvar sen AIK misslyckats med att rensa ut pucken.Sudden5-4 i sudden av Jocke på pass av Mikko på en 2mot 1 .Spelaromdömen1:a linan såg mycket piggare ut. Rappare skridskoåkning och snabbare pass, de kändes heta redan på uppvärmningen hämmas av domarnivån, vill passa för mycket.  De är magiska i fem mot fyra, däremot blev de för överkonstruktiva i fem mot tre.Rundblad och Koistinen bildar ett av seriens vassaste PP backpar, Rundblad visar även upp sin fysiska sida med ett par open-ice tacklingar i NHL-klass.2:a linan Crippe och Jimmie är grymt bra på att fånga in motståndare och erövra puck. Lindberg syns inte så mycket i början men jobbar upp sig. Lindström säger själv att hans insatts var sådär. –Vi skapar inte så många chanser.Burström och Lindgren är riktigt bra ikväll, Burström välförtjänt matchens lirare3:e linan. Martin & Melker testar hållfastheten i sargen som vanligt, kedjan spelar med mycket energi men får vila i tredje när AIK jagar seger.4.e linan Är ganska osynliga förutom sista 10 minuterna men är då desto hetare, Foppa får ett guldläge att avgöra men fälls i skottögonblicket, utan åtgärd från domarna…Hagos och Granberg gör några ströbytenEfter match.Spelarna är eniga om att det var ett onödigt poängtapp, samtidigt är man nöjd över att det lossnat för 1:a linan,Hadelöv, vad säger du om din insats ikväll? Okej, surt att släppa 4-4 i slutet.Hur känns det att nästa ha avgjort matchen?Rundblad: Ja Det är ju lite surt att släppa in mål med så lite tid kvar, men skönt med två poäng ändå.Det var ett bra skott. – Ja men bra skymning också.Anders Forsberg:Din syn på matchen?Ganska bra och ganska dåligt, vi går ut i första och spelar som vi ska spela, vi kör över dem. Sen är det som att vi slappnar av och tänker ”det är lugnt” och bjuder in dem i matchen. Sen när det tar ledningen blir det som ”Vad fan” och så går vi ut och vänder matchen.Det slarvades en del både vid 2-1 och 4-4.Ja i slutet vet jag inte vad som händer, det är så jävla klantigt av oss, men skönt för Jocke att näta.Sen vill jag tacka er (NorthPower) ni förstår inte hur mycket ert stöd är värt, när vi spelar dåligt är det som att spelarna skäms för att ni stöttar dem ändå. Trycket här inne är så fantastiskt.Det känns som att domarna inte gynnar konstruktivt spel?Nä, men så är det tyvärr generellt i elitserien, det är hakningar och screening hela tiden, sen när jag såg vilka domare det var blev jag extra nervös, det brukar bli problem när de är i farten.Sen vid 2-2, varför satte du Crippe som tekare?Det gjorde jag inte, jag blev själv förvånad när han tog den, Crippe brukar va den sista som vill teka, jag tror Jimmie skickade dit honom, men vi ska ta  det på matchgenomgången.Så det blir Jimmie som får springa vitbergsbacken imorgon?Ja, om det är så.Summa summarum får AIK 2 poäng ikväll, som borde ha varit tre, men onödigt slarv kostade en pinne. Viktigt dock att Mikko och Jocke fick känna nätrassel igen. Bäst i laget, förutom de två var Nicklas Burström och David Rundblad.// Zimme.