Chanslösa på nytt - AIK stod för ny överkörning

Brynäs försvarade sig bra första matchen och höll ut i nästan två perioder innan det rämnade och puckarna ramlade in bakom Holmqvist i målet. Frågan var om de skulle våga gå mer framåt på hemmaplan och därmed blotta sig bakåt. Med facit i hand så blev det AIK som tog beslutet åt Brynäs.

Matchen är nämligen bara minuten gammal när Erik Forssell smäller in en retur på skott av Oscar Möller. Ett svagt agerande av Brynässpelarna som släpper igenom Forssell. Därmed så finns inte så mycket välja på för Brynäs än att börja gå framåt i jakten på kvittering. AIK visar dock att de också vill leka och varför man gjorde mest mål i serien. Man får långa anfall på hemmalaget och ett flertal heta chanser. Närmast är Petter Emanuelsson som får nästan öppet mål men i kalabaliken får han inte in pucken innan målet är ur läge. Drygt halvvägs in i perioden börjar Brynäs komma igen och man får faktiskt ett par byten när man skapar press i anfallszon och får ett powerplay där man kan skapar oreda framför Svensson men både han och försvaret ser till att hålla tätt. Brynäs börjar se mindre skitnödiga ut och vågar ta ut svängarna i offensiven mer än under första matchen och AIK svarar med att stampa ner dem i skiten igen. Med minuten kvar av perioden smäller Joakim Lindström in ett dragskott från blå. Petterström styr in pucken och med fyra man framför sig ser Holmqvist ingenting.  0-2 kommer upp på tavlan och hålet blev än djupare för Brynäs.Andra perioden Inleds med 1:30 i boxplay då Martin Lundberg blev utvisad i slutsekunderna. Brynäs försöker och kan skapa flera riktigt bra chanser i powerplay och de efterföljande minuterna men Svensson i AIK-kassen är omutlig och står för ett par grymma räddningar. Efter dryga sju minuter spelade kommer så det som Brynäs fruktar, en tappad puck på offensiv blå blir till ett tre mot två-läge. Melker droppar till Oscar Lindberg som skjuter direkt och Nicklas Burström styr in pucken via skridskon, 0-3 är ett faktum och nu känns det som att luften går ur Brynäs. Tempot sjunker och det blir få målchanser och sämre tempo, Frustrationen lyser igenom och Brynässpelarna drar på sig idiotutvisningar. Bland annat sätter Thuresson in en knätackling på Oscar Möller. Det verkar som tur är ha gått bra men Möller klev av matchen efter det. Synder straffar sig själv och i powerplay kan Emanuelsson servera Holloway till 0-4. Ingen ser Holloway som smyger upp på bortre stolpen och kan enkelt sätta pucken mellan benen på Holmqvist.Tredje perioden är förstås en ren transportsträcka, om det fanns en mikroskopisk chans efter första så är den borta efter den andra perioden. Efter ett ofarligt Powerplay av Brynäs kommer dessutom 0-5 genom Lindström som vandrar in ostört och Robin Rahm, som står i sista perioden tappar in pucken. Det är starten på ett något oväntat målkalas. Brynäs kan göra både 1-5 och sen 2-5 i powerplay. Gundersson och Norqdvist är målskyttar. AIK svarar med 2-6 genom Jimmie Ericsson som styr in ett backskott av Erik Andersson i Powerplay. Minuten senare kommer 3-6 genom Widing innan Erik Forssell stänger butiken. Brynäs chansar med att plocka målvakten med fem minuter kvar och AIK vänder spelet och Jimmie Ericsson kan servera Forssell till ett av hans enklare mål i karriären. 3-7 med 4 minuter kvar och det blir också slutresultatet.Matchen går AIK:s väg från början till slut, en snabb ledning tvingar Brynäs att gå framåt och blotta sig bakåt. Medan AIK kan kontrollera händelserna. När Brynäs får tryck i andra perioden så står Markus Svensson för flera avgörande räddningar och Burströms 0-3 skjuter Brynäs i sank. Att tredje perioden ser ut som den gör är oväsentligt, matchen är avgjord sen länge och fokus redan på lördagens match. Brynäs försökte gå framåt och det gav en mindre tillknäppt match än i tisdags men de har helt enkelt inte kapaciteten att rubba AIK. 12-3 på två matcher talar för sig själv. I Skuggan av stjärnorna så har Oscar Lindberg klivit fram som en playmaker i powerplay och även Petter Emanuelsson har visat att han besitter en mycket hög offensiv kapacitet.Slaget är redan vunnet, Brynäs tar inte mer än en match om de ens lyckas med det. Den här serien kan vara över på måndag./Zimme