Begränsat spel och otäcka (repris)bilder på Hovet

Hadelöv börjar i mål och Fasth är tillbaka i hemmalaget, blir en mycket intressant målvaktsduell att följa.En period som börjar i dur men slutar i moll:Solna har ett par bra situationer och gör så nära mål men Burström är en räddande ängel då han räddar på mållinjen. Lite folk på plats men hemmalagets klack eldar på Hovet, förmodligen därför Solna har börjat så positivt.  AIK tvingas till en utvisning, har hängt i luften länge då Solna fått längre och längre anfall. M.Lindström i boxplay, tillsammans med Forsell.Forsberg 0-1, två Solna försvarare går på Hagos och lämnar därför Foppa helt sonika framför Fasth som inte klarar av att stoppa Nr. 19 isskott.Uppskattningsvis ett 50-tal AIK-supportrar i klacken och de har börjat komma igång.Fjärdekedjan har fått tryck på sig i varje byte, de har det inte lätt i spelet 5 mot 5.Videokoll då Hadelöv räddar pucken och vid detta tillfälle dömer videodomaren mål på reprisbilderna som vi får fram undrar man hur i h*lvete videodomaren ser att hela pucken är inne, har man en kamera under Hadelövs benskydd eller?Solna tar ledning då AIK slarvar i försvaret och Solna får ett långt anfall,  backen Stefan Johansson vågar fylla på i anfallet och trycker ganska enkelt in en retur från Hadelöv.Solna utökar sin ledning efter att de på nytt tagit sig in lekande lätt i anfallszon och fått ett par skott på mål innan Pavlikovsky styr in ett skott från offensiva blå.1-3 känns just nu i underkant och Solna leker hockey. Det är en enkel sport då man vinner alla sargdueller och är först på alla puckar.Publiken ställer sig upp med 20 sekunder kvar av första period och applåderar sina hjältar, fullt välförtjänt tycker jag.Kommentarer efter första:Motivation fullständigt demolerar klass, om man nu ska tycka att det är något som finns hos AIK-spelarna efter första perioden. Skotten är  17-7 efter första och 3-1 är i underkantJag kommer att skicka en räkning till PEA för min räkning till kiropraktorn. Detta på grund av mitt nackbesvär då jag knappt vridit huvudet till höger på hela första perioden. AIK gör en urusel första period och frågan är om spelet inte är än sämre än det mot Brynäs?Upp till bevis till Anders Forsberg då ett AIK tidigare mer eller mindre varit ett självspelande piano men nu är helt under isen och hans måste agera livräddare innan vi sjunker ännu längre ner i det iskalla vattnet.Det enda som intressanta som jag kan tillägga från den första perioden är att Mattias Lindström fått en del speltid i boxplay.Upphämtning har börjat Solna börjar perioden bra med ett flygande anfall men Hadelöv står i vägen.De enda gångerna som AIK egentligen får några anfall är då någon Solna-spelare blir arrogant och slänger ett dåligt pass i den egna zonen.Bättre fart i andra och nu verkar det åtminstone som spelarna får betalt för att spela hockey. Vilket tydliggörs än mer då AIK får en utvisning med sig efter bra jobb framför motståndarmålet. Spelarna får ett hyfsat PP men Lindström förlorar pucken i ett avgörande läge och AIK klarar inte av att förvalta läget att ta sig in i matchen. I nästa sekvens får Söderberg en utmärkt möjlighet men får inte upp pucken bakom Fasth som gör en utsökt TV-räddning.Lindström tar därefter en tveksam utvisning anfallszon då han tacklar en Solna-spelare mot sargen, motståndaren står inte vänd med ryggen mot sargen och jag förstår faktiskt inte hur Person kan ta en utvisning där. Solna får ett par hyfsad lägen mot Hadelöv men AIK lyckas stå emot sargen.Därefter så AIK till stor del spelet men skapar skvatt och nada i anfallszon, det är istället Solna som får de vassaste chanserna med sina sylvassa kontringar.AIK får ett PP då Bång utvisas och gamla radarparet är tillbaka då Lindström ligger en macka till Lethonen som sätter pucken högt och helt otagbart för Fasth. AIK är riktigt igång nu och Warg och CO har snurr i anfallszon.Lindström är inte i harmoni och tar en idiotisk på offensiva blå och man undrar vad det egentligen är som brunnit hos elitseriens poängkung?Kommentarer efter andra:AIK spelar bättre i andra, konstigt vore väl annars och Fasth räddar faktiskt hemmalaget vid några tillfällen. Det behövs ett PP för att AIK ska få in en reducering. Lindström gör i situationen före en dåligt grej då han tappar ut pucken men i nästa läge står han i sin favoritposition och slår en pass från ena sidan till en andra, pucken når vår finska målkung som nyper till direkt och gör ett av sin patenterade mål. Hur många sådan PP-mål har egentligen Lethonen gjort?AIK får efter målet ännu längre anfall men Lindström klarar sig inte att hålla sig lugn utan tar en idiotisk då han slår ner en Solna-spelare på offensiva blå (!) detta gör till synen helt oförklarligt och kanske är det så att våra nummer 10 behöver någon sorts av samtalsstöd för lugna ner sig? Någon psykolog som kan anmäla sig frivilligt?Domarskandal och Söderströms periodAIK klarar den resterande tiden av Lindströms utvisning men släkten är värst och McDonell gör 4-2 med en dragare. Som tur är gör Söderström snabbt 4-3 med ett slagskott som letar sig mellan benen på Fasth, känns oerhört viktigt att få kontakt så nära MacD mål.Spelarna har nu insett att detta inte är någon isträning mot juniorerna utan jobbar hårdare och vinner fler närkamper i anfallszon.AIK har dock väldiga problem med sina uppspel, svårt att veta om det är backarnas brist på spelsinne eller det faktum att forwards rör sig för lite men det är alla fall den enskilda detaljen som har försämrats tydligast hos AIK de senaste matcherna.Domare Person är inte den snabbaste på grillorna och det bevisar han tydligt då Lindström kommer igenom och blir fälld av en Solna-spelare. För att visa sin fullständiga inkompetens än klarare så får Lindström ett identiskt läge någon minut efter men ännu en gång väljer domaren att fria, Varför? Det kan bara han veta.Warg skadeskjuter Söderberg då denne befinner sig båset, den lille liraren är dock OK och spelar nästa byte.Söderström gör därefter 4-4 då han kommer 2 mot 1 tillsammans med Forsell och lyfter pucken sådär retfullt förbi Fasth.Söderström får två minuter för en solklar hakning i mittzon, starkt av Christian att inte gnälla utan att åka och sätt sig direkt, det ger respekt från min sida. AIK klarar av utvisningen lekande lätt.  AIK får därefter ett gyllene läge att avgöra matchen då en Solnas-spelare åker ut. Detta förvaltas dock inte alls utan slarv är den synonyma betäckningen för hela PP:et.Lindgren tar med 15 sekunder kvar en oförklarlig utvisning då han lägger puck out då han på inget sätt är attackerad.Kommentarer efter tredje:Har jag missat någon ny regel inför denna säsongen? Får en försvarande spelare slänga sig och slå ner en spelare som är på väg att göra sig fri? Domare Person visar med alla tydlighet att vi behöver ett tvådomarsystem i svensk hockey. Tycker det är skrämmande dåligt av en sådan rutinerad domare att missa sådan solklara och eventuellt matchavgörande situationer, på gränsen till straffslag var faktiskt bägge Jockes frilägen.Annars så är Söderström fortsätt pigg och gör två mål, klart den bästa spelare i AIK där det sedan överlag är en relativt grå massa. Jag är mer än nöjd med 1 eller 2 poäng då AIK gör en rätt tam inställning och som vanligt är det den ängsliga första perioden som gör att laget har svårt att vinna matcherna.Vilsne Ville (alltså Koistinen) har spelat upp sig på slutet och Rundblad är som vanligt duktig. Lethonen gör ett viktigt mål i PP och har spetskompetenserna att avgöra matcher annars så är det ingen riktigt som sticker ut i något håll varken positivt eller negativt.   Avvaktande AIK klarar av utvisningen. Solna får de klart bästa chanserna på övertid och AIK-spelarna ser ut att vänta in straffavgörandet. Straffar:Forsell –Miss, försöker sätt den mellan benen.MacD –Miss, försöker dundra in Hadelöv i målet.Forsberg-Miss, snygg straff men ännu snyggare plock.Gynge-Mål, Hadelöv tar pucken men den retar sig sådär retfullt in.Rundblad-Mål, snyggtTärnström-MissSudden straffar:Lethonen- Miss men ändå inte den klassiska pausfinten !Solna–MissRundblad, Miss men näraSolna-- MissLindström--, Mål, grundlurar Fasth och lägger in den ribba in.SLUT och två poäng till AIK I omklädningsrummet:Hadelöv visste inte riktigt varför laget spelade så dåligt i första, han anser att de egentligen bara behövs hårt jobb och att offra sig hänsynslöst i närkamperna. Detta är svårt att göra som målvakt säger han med glimten i ögat.Lindström är glad att vara tillbaka och tyckte att det gick OK men inte mer, han vill inte riktigt diskutera utvisningen men man hör på honom att det var lite billig. Han tycker vidare att de är kul att spela i boxplay men vill samtidigt också gärna mera i 5 mot 5.På presskonferensen:Forsberg: Som väntat så är Forsberg riktigt missnöjd med första perioden men tycker att laget därefter spelar upp sig. Han är nöjd med både andra och tredje och att man klarar av boxplayet i sudden. Det som ändå är skönast är de två poängen och att man faktiskt vinner matchen efter en sådan dålig start.Melin (som pratar ovanligt tyst): Tycker att Solna gör en bra första period men därefter ger de bort initiativet och släpper in Skellefteå i matchen. Det är förmodligen därför vi har förlorat så mycket på slutet och inte klarar av att löpa linan ut. Zednik var magsjuk och det är mest synd om han, då han behöver matcher för att komma igång och börja spela bättre för oss.Frågor: Ett par frågor ställs till Melin angående deras tabellposition och målproduktion. Därefter ställer jag några frågor till ForsbergNorthpower: Vem vill du lyfta fram i laget?F: Jag tycker Lindström gör en riktigt bra match om man beräknar att detta är hans första riktiga match i förstalaget för säsongen sedan är det en laginsats som gör att vi vinner.Northpower: Jo, för han fick spela en hel del i boxplay.F: Ja, där visst jag att han var riktigt bra och han gör ett riktigt hästjobb i den disciplinen.Efter presskonferens får jag ytterligare några minuter med AIKs tränare:Northpower: Kommer Lindström få mera istid?F: Ja, bara han håller sig frisk och kry så kommer att få spela betydligt mera. Northpower: Hur är det med resten av truppen?F: Som du säkert hört så är det några som är förkylda och detta är något som hållit i sig under någon vecka nu. Det är även så att några på isen idag som fortfarande kände sig lite halvdåliga och det är rätt skönt nu att vi inte behöver spela på torsdag.Northpower: Jag måste ju fråga, vad tycker du om situationen då måldomaren dömde mål?F: Jag pratade med Hadelöv och han berättade att han inte förstår hur måldomaren ser att pucken är inne. Han berättar att han har benskyddet på pucken och därför bör inte måldomare se pucken men jag har bara fått se en bild av den situationen. Det är helt klart att vi inte ska spela här några fler matcher här nere säger han med glimten i ögat. Forsberg berättar att om man går förbi hockeyförbundet (vart ligger det?) så kan man få en regelbok och även en tydlig manual hur reglerna bör tolkas och han rekommenderar den varmt./Tazman