Seger utan skönspel. Modo-AIK 2-3

Efter tisdagens drabbning så kändes det som att AIK skulle få en dipp spelmässigt och  att man skulle få slita för poäng. Så blev det också men nu valde tack och lov Modo att vara snäppet sämre och som så ofta förr är det AIK:s sylvassa offensiv som är tungan på vågen, 2-3 och tre något oförtjänta poäng får man med sig.

Första perioden Inleds i ett makligt tempo och det enda lagen är bra på är att slarva och slå icings. Chanserna är få och nästan uteslutande resultat av misstag. Modo känns som det mindre dåliga laget fram till 9:30 när Jocke Lindström får med sig en utvisning, en hög klubba 5 sekunder senare ger AIK fem mot tre i 1:55 men powerplayspelet är långsamt och utan trafik framför mål. Avsluten är lätta för Modomålvakt Starkbaum. Inga mål blir det och känslan är att AIK nu gick miste om chansen att ta initiativet i matchen. Tack och lov visar det sig vara fel. Minuten efter att Modo blivit fulltaliga kan Petter Emanuelsson spela fram en fri Martin Lundberg i slottet. Lundberg har bara att klippa till och sätta sitt första mål sen 2011. Målet ger AIK energi och resten av perioden går till AIK som tillslut vinner skotten med 5-18.Period två börjar ännu segare än den första och AIK är inte alls med första minutrarna. Laget får en utvisning som man dock reder ut ganska lätt och man håller ett trubbigt Modo borta från målet. Trubbigt är däremot inte firma Bellemare-Holloway. I ett magiskt anfall bildas det en kö av modoiter hos korvgubben och även om Starkbaum klarar första läget så kan Emanuelsson slå in returen. 0-2 och ett hårt slag för ett kämpande Modo. Hemmalaget krigar frenetiskt under resten av perioden och har det mesta av spelet men man är så genomusla och skitnödiga i de avgörande lägena att det är tragiskt att se. Perioden är inget man skriver hem om utan den lär de flesta redan glömt.Period tre är en repris på mittenakten spelmässigt. Modo trycker på och AIK gör inte mer än vad som behövs för att försvara sig samt sticker upp i nån spelvändning ibland. Modo får tillslut en reducering i powerplay efter 8:21 genom Mario Kempe. Hemmatrycket håller i sig en stund efter målet med AIK får upp farten efterhand och matchen utvecklar sig till ett ställningskrig och klockan går fort. 14.26 går så Modo bort sig i försvaret efter en tekning och Jimmie Ericsson lämnas helt ren med Starkbaum. Jocke Lindström försitter inte läget utan spelar fram pucken till ett av Jimmies enklaste hockeymål. 1-3 och det tar död på matchen. Modo kommer inte till några farligheter förrän i slutminuten där man kan styra in 2-3 med 10 sekunder kvar. Målet visar sig dock bli av akademisk karaktär även om Markus Svensson tvingas till en klassparad i slutsekunden sedan Modo får komma igenom lite väl enkelt.Sammantaget en ganska kass insats från AIK:s sida i en match där man verkligen Modo en chans att bärga tre poäng men just nu räcker inte ens det och det är väl bara att tacka och ta emot. Tre poäng är inte dumt och kan man ta det i matcher man spelar dåligt så får man vara nöjd. 5 raka segrar och segersviten är därmed längre än den någonsin varit sedan återkomsten till Elitserien. Två pinnar till serieledning och fyra ner till trean Luleå är bra facit, trots skadorna är laget fem poäng bättre än fjolåret efter 21 omgångar. Individuellt så var Markus Svensson stabil i kassen. Många bra räddningar och han bidrog i hög grad till segern.Firma Bellemare-Holloway är överlägsna allt annat i serien, de skapar drömmål ur ingenting och måste vara en skräck för allt motstånd.Förstalinan med Ericsson-Lindberg-Lindström är bra offensivt ikväll och får också avgöra tillställningen.Emanuelsson måste också framhållas, 1+1 ikväll och ett bra spel.Skogs-Sevc har inte sin bästa kväll och hinner som få ihop en hel stam indianer under matchen.Slutligen Vesce, som är något av ett mysterium, han ser mest ut att åka cirklar i mittzon men hinner ändå vara och peta på förvånansvärt många ställen. Är inblandad i 0-1 och har ett par bra framspelningar. Hinner också förhindra två bra Modochanser när han plockar upp puckar som ramlar ner i slottet. Gör inget dåligt men inte så mycket bra heller. Skulle nog må bra av en annan omgivning och det börjar vara dags att prova honom med nån som är större och kan hjälpa till mer offensivt. Forssell och Emanuelsson känns inte som två såna killar.//Zimme