Deuce.

Sista matchen på Hovet Blev inte alls av samma slutspelskaliber som tidigare drabbningar, både spelare och publik verkade tro att det var omgång 14 i serielunken. Bristen på krigarinstinkt och kamp gynnade tillslut Gnaget med som kunde vinna med 2-1 och därmed få en sjunde match i semifinalserien.

Matchen inleds ganska avslaget och under första fem minuterna skapar inget av lagen några längre anfall eller farliga målchanser. Närmast ett mål är Gnagarnas McNevin som får ett hyfsat läge men Joacim Eriksson i Skellefteåmålet är med på noterna. För gästernas del är det tredje och fjärdelinorna som skapar det mesta i inledningen. Först genom tredje som skapar tryck och en bra chans för Forsell och sen snurrar fjärde på bra i anfallszon och Gnaget drar på sig en utvisning för hakning när Lindberg är på väg igenom.I matchens första powerplay får förstauppställningen bra tryck och flera skott är riktigt nära att resultera i mål. 12.54 åker så Lee Goren ut för hakning och Gnaget får powerplay men man lyckas inte skapa någonting farligt utan närmast är istället Forsell med ett direktskott på tekning som är nära att smita in. Ytterligare ett Skellefteåpowerplay förblir mållöst trots skapligt tryck och perioden slutar noll-noll. Spelmässigt inte alls som man kan förvänta sig av en semifinal, lite känslor och gruff och Skellefteå kan spela runt utan att sättas under speciellt hård press av Gnaget. Andra perioden blir, som vanligt, den sämsta från Skellefteåhåll sett. Gnaget har bättre fart och får mer tid och tryck i anfallszonen. Gnaget pressar på och Skellefteå kontrar är matchbilden första halvan av perioden. Möller och Forsberg är de två som är närmast att näta för bortalaget. 13.04 åker Granberg ut för hakning och i powerplay kan Gnaget ta ledningen sedan Alm gått bort sig lite och lämnat fri gata till Rosén, som får vandra in och sätta pucken vid bortre stolpen.Minuten senare får Gnaget nytt PP när Goren tagit en idiotutvisning, trycket uteblir dock och istället kan Skellefteå skapa tryck i offensiv zon trots en man mindre på banan. Forsell-Ericsson och Bellemare-Holloway är närmast med två dubbelchanser men pucken går inte in.Perioden avslutas med ett bra tryck från Skellefteås sida men Gnaget kan gå till vila med 1-0 i ryggen. I inledningen av tredje kan Rosén utöka Gnagetledningen till 2-0 sen han fått fritt skottläge i slottet. Målet föregicks av två situationer där bortalaget menande på att det skulle ha varit utvisning. Gränsfall enligt undertecknad och det är svårt att hacka alltför mycket på den domarbedömningen.Efter 2-0 kliver Kapten Ericsson fram och visar varför han är just kapten. Ett pass från Lindström, en gnagare på läktaren och lite flin senare så har Skellefteå ett powerplay där Jimmie fortsätter att fulspela och reta gallfeber på gnagarna. Powerplayspelet går mot sitt slut när så Jocke slå en lång passning till Holloway på blå. Bud lossar kanonen och struten i nätet förkunna att Gnaget numera bara leder med ett mål. Medgångspubliken på hovet, som vaknade lagom till tredje perioden, är så förundrade av målet att de bjussar spelarna på både snus och pengar för att visa sin uppskattning. De avslutande 14 minuterna av perioden blir sen en lång jakt på kvittering för Skellefteå. Förstalinorna skapar massiv press och kan snurra friskt i anfallszon men pucken vill inte in. Gnaget kan hålla undan och ta serien tillbaka till Skellefteå.Till skillnad från tidigare matcher på Hovet gör Skellefteå faktiskt en riktigt bra match spelmässigt undantaget första delen av andra perioden. Man för spelet och skapar chanser. Det man förlorar på är att man inte tar fram det sista av vilja och vinnarinstinkt förrän efter 2-0. Innan dess tar man inte ut de där sista procenten i situationerna framför mål och därför uteblir målen. Sista kvarten visar man upp mer av det spel man hade i tisdags men tiden är för knapp för att man ska hinna ta ikapp. De som stod ut mest positivt i laget är Forsell, som skapar flera farligheter och tar för sig på isen. Jimmies uppvisning innan 2-1 är värt ett omnämnande bara det. Förstalinorna snurrar bra men måste göra målen också. Tredje med Söderström, nämnde Forsell och Söderberg kändes bättre än på länge.Klassen finns, och på lördag lär viljan att ge allt finnas från start. Då kommer inte Gnaget få det lika lätt att freda sin kasse. /Zimme.  redaktionen@northpower.nu